fbpx

Kategorija: Kulinarika

Kulinarika

Popolni krožniki za vsako priložnost – cena vas bo navdušila!

Objavljeno: 16.01.2025

Nedeljska kosila, rojstnodnevna praznovanja, valentinova večerja, velikonočna pojedina in še bi lahko naštevali. To so priložnosti, ko poleg dobrot na mizi, v vsej svoji veličini zasije tudi jedilni servis. A katerega izbrati?

Kulinarika

Kekčev kruh izpod peke: Nov kruh z okusom nostalgije

Objavljeno: 08.01.2025

Nov pšenični mešani kruh s polnozrnato ajdo v obliki Kekčevega klobuka, ki s svojim izgledom in okusom spominja na nostalgično preteklost ter obuja slovensko tradicijo. Tako aromatičen in polnega okusa, da bi ob njem zavriskal tudi Kekec.

Kulinarika

5 okusnih receptov za popolno silvestrsko pojedino

Objavljeno: 27.12.2024

Praznični čas, pa naj bo to Božič ali novoletni prazniki, je odličen trenutek za uživanje v okusnih jedeh, ki navdušijo vse prisotne. Predstavljamo vam pet izjemnih receptov, ki bodo obogatili vašo praznično mizo in zadovoljili vsak okus. Od slastnih palčk iz listnatega testa s pestom iz čemaža in inčuni do osvežujočega koktajla, ti recepti zagotavljajo praznično vzdušje v vsakem grižljaju in kozarcu.

Kulinarika

Novoletna Raffaello torta, kakršne še niste jedli

Objavljeno: 26.12.2024

Ste pripravljeni, da letos gostom postrežete nekaj res posebnega? Ta božanska Raffaello torta ni samo sladica – je tak zadetek v polno, ki bo očaral vse, od najmlajših do največjih gurmanov. Zakaj se je lotiti? Ker bo vsak grižljaj tako puhast, kremast in nepozaben, da boste že med pripravo rekli: Tole moramo ponoviti!

Kulinarika

Kako McDonald’s spreminja svet?

Objavljeno: 23.12.2024

Ko pomislimo na McDonald’s, nas večina najprej pomisli na hamburgerje, krompirček in Happy Meale. Toda ta svetovno znana blagovna znamka že dolgo ni več le sinonim za hitro hrano …

Kulinarika

Pri Pečjaku v decembru spekli za 3 in pol Triglave potic

Objavljeno: 23.12.2024

V Pekarni Pečjak so za letošnje decembrske praznike napekli 65.000 kosov ali 42 ton potic. Pečejo jih neprekinjeno, v treh izmenah, v veliki meri so izdelane ročno in še vedno po domačem receptu Pečjakove družine.

Kulinarika

To čokolado boste jedli brez slabe vesti

Objavljeno: 20.12.2024

Ali ste vedeli, da so za čokolado, ki jo imate tako zelo radi, najverjetneje v nečloveških pogojih garali zelo slabo plačani delavci in pogosto tudi otroci? Iz želje po spremembi na bolje in strasti do čokolade je tako nastala čokolada Tony’s Chocolonely, ki podpira pravične prakse pridelave kakava. Vanjo boste ugriznili z užitkom in brez občutka krivde.

Kulinarika

Gurmanski izbor sladic: Poskusili smo panettone s pistacijo!

Objavljeno: 20.12.2024

December je čas, ko se na bogato obloženih mizah znajdejo vse mogoče sladice, od piškotov do bogatih tort. A če nimate časa ali volje za peko, nič ne de, kajti za vas smo preverili pestro ponudbo sladkih dobrot, ki jih v letošnjem decembru ponuja SPAR. Tisto, kar je najbolj pritegnilo našo pozornost, je bil veličasten panettone s pistacijo.

Kulinarika

Poizkusite najokusnejši Mlinarjev božični kruh letos – Kruh z drožmi z brusnicami in orehi!

Objavljeno: 20.12.2024

Kdo pravi, da sladko in slano ne gresta skupaj? Novi Mlinarjev božični kruh iz kislega testa je prava praznična poslastica – hrustljav, rustikalen in poln sladkih brusnic ter krhkih orehov, prinaša svež in moderen pridih klasičnemu kruhu z drožmi. Ker se originalna različica tega kruha hitro razproda, ni dvoma, da bo tudi ta praznična različica […]