Kategorija: Kulinarika

Kulinarika

Jedli sva v Restavraciji Interspar in to je najina izkušnja

Objavljeno: 02.04.2024

Obiskali smo Restavracijo Interspar in poskusili njihovo hrano. Naj za začetek povemo, da ni bilo tako, kot smo pričakovali.

Kulinarika

Poučno predavanje o pomenu ekološkega

Objavljeno: 28.03.2024

Na ekološki kmetiji Trnulja v Črni vasi so pripravili poučno predavanje o pomenu ekološkega kmetijstva in pridelavi ekološke hrane.

Kulinarika

Nova Cedevitina komunikacijska platforma – TISTO NEKAJ CE

Objavljeno: 25.03.2024

Cedevita, ena izmed najbolj priljubljenih domačih blagovnih znamk, je lansirala novo komunikacijsko platformo ”TISTO NEKAJ CE”. Ta platforma predstavlja nov manifest za Cedevito, ki prinaša osvežujoč pristop, ki odraža duh in dediščino te priljubljene pijače.

Kulinarika

Velikonočna potica, ki vas bo odpeljala v tropske kraje

Objavljeno: 25.03.2024

Velika noč je čas, ko v večini slovenskih domov zadiši po peki. Tradicionalno na ta praznik pečemo potico. Če ste se naveličali klasike, kot so orehova, makova, lešnikova potica, letos preizkusite nekaj malo drugačnega: potico s sočnim kokosovim nadevom, ki vas bo vsaj v mislih popeljala v tropske kraje.

Kulinarika

Slasten pečen krompir po sicilijansko

Objavljeno: 22.03.2024

Zakaj ne bi letos na velikonočno mizo položili nečesa drugačnega? Še vedno tradicionalno jed, le italijansko. Tokrat vas popeljemo na skrajni jug Italije, na sočno Sicilijo, od koder prihaja recept za malce drugače pečen krompir, ob katerem se bodo vsem pocedile sline.

Kulinarika

Velikonočna buča po originalni toskanski recepturi

Objavljeno: 22.03.2024

Na kaj pomislite ob besedi Toskana? Na Firence, nagnjen stolp v Pisi, Michelangelovega Davida, olivno olje, mocarelo, kozarček chiantija?

Kulinarika

Kalabrijski kruhki, s katerimi boste naravnost navdušili

Objavljeno: 22.03.2024

V italijanski pokrajini, ki ji nekateri pravijo kar evropski Karibi, lahko doživimo eksotiko v pravem pomenu besede: divje plaže, turkizno morje, naravne znamenitosti in kulinarična tradicija. In prav iz Kalabrije pa prihaja tudi slastna jed, s katero boste navdušili v prihajajočih velikonočnih dneh.

Kulinarika

To italijansko torto boste zmazali brez slabe vesti

Objavljeno: 20.03.2024

La Vita è Dolce – in to še posebno posebej v času velikonočnih praznikov! Italija se ponaša s številnimi velikonočnimi specialitetami, ampak ta, ki smo jo za vas pripravili tokrat, vas bo povsem začarala.

Kulinarika

Top 5 italijanskih jedi, ki za veliko noč ne smejo manjkati na vaši mizi

Objavljeno: 20.03.2024

“Italijani vedno jedo, kadar pa ne, govorijo o hrani.” Avtor tega hudomušnega reka je sicer neznan, a je zagotovo dobro vedel, o čem govori – samo poglejte, s čim se razvajajo za veliko noč.