Kategorija: Šport

Šport

Od domišljijske risbe do pokala Planica 7

Objavljeno: 20.02.2024

Dolina pod Poncami že pričakuje najboljše smučarske skakalce sveta, ki bodo konec marca znova poleteli z letalnice bratov Gorišek. Najmlajši navijači pa imajo že drugo leto zapored priložnost, da z njimi poletijo na krilih domišljije. V okviru natečaja Ustvari pokal lahko narišejo podobo pokala za tekmovanje Planica 7 in svojo risbo skupaj s skrbniki, vzgojitelji ali učitelji do 25. februarja od-dajo na spletni strani planica.triglav.si. Avtor risbe, ki bo zmagala na natečaju, bo pokal tudi oseb-no podelil zmagovalcu skupnega seštevka najboljših sedmih skokov v Planici. Nagrajeni bodo tudi avtorji 10 risb, ki bodo skozi natečaj prejele največ glasov širše javnosti.

Šport

Moja Dejavnost: Vaš vodnik po svetu športa in aktivnega življenja

Objavljeno: 06.02.2024

V sodobnem hitrem tempu življenja postaja ohranjanje telesne in duševne kondicije vse pomembnejše. Šport in aktivno preživljanje prostega časa sta ključna za zdrav življenjski slog.

Šport

Športna prehrana: nahranite svoj športni uspeh

Objavljeno: 31.01.2024

Športna prehrana je ena od pomembnih komponent, ki  lahko športnikom pomagajo pri doseganju športnih ciljev. Zagotavlja namreč energijo in podpira telo tako med treningom kot po njem. Ustrezna športna prehrana temelji na skrbno izbrani kombinaciji hranil, ki so potrebna za doseganje optimalnih rezultatov v športu.

Šport

Testosteron izboljševalci: revolucija v športni prehrani

Objavljeno: 04.01.2024

V svetu športa za doseganje vrhunskih rezultatov šteje vsaka malenkost. Tudi zato se kot pomemben dodatek k prehrani športnikov vedno bolj uveljavljajo naravni testosteron izboljševalci, saj je testosteron hormon, ki vpliva tudi na moč in vzdržljivost. V članku bomo raziskali, kako naravni testosteron izboljševalci delujejo in na kakšen način lahko pomagajo športnikom.

Šport

Intersport in Olimpijski komite Slovenije skupaj v olimpijsko leto

Objavljeno: 22.12.2023

Intersport in Olimpijski komite Slovenije [OKS] sta sklenila sodelovanje za sezono 2023/24. Intersport je postal bronasti partner OKS-a in ponudnik olimpijske kolekcije Pariz 2024.

Šport

Vsi največji oboževalci Dončiča imajo to

Objavljeno: 21.12.2023

Bi radi spremljali vsako tekmo Luke Dončiča, pa ne veste kje? Mrzlično iščete po televizijskih programih v upanju, da se kje predvaja, a na koncu razočarano obsedite na kavču.

Šport

Obvezna oprema vsakega športnika ali športnice: kakovostne pajkice za fitnes

Objavljeno: 20.12.2023

Pozabite na trenirke in kratke hlače za športne dejavnosti. Kakovostne pajkice za fitnes, bodisi kratke ali dolge, so danes tiste, brez katerih ne more nobeden aktiven posameznik. Ne le da zagotavljajo udobje in podporo med najintenzivnejšimi treningi, lahko so tudi pravi modni kos, ki odraža vaš slog in zanimanja.

Prosti čas

45 € za en teden uživanja na snegu? Preverite, kje!

Objavljeno: 18.12.2023

Danes vam predstavljamo raj za vse ljubitelje teka na smučeh. Debate na forumih kažejo, da pri nas primanjkuje res dobro pripravljenih tekaških prog, zato smo preverili, kje boste za dober denar dobili le najboljše.

Šport

Neesencialne aminokisline in njihova vloga pri vadbi

Objavljeno: 14.12.2023

Ko razmišljate o športni prehrani kot podpori telesni vadbi, pogosto namenjate veliko pozornost beljakovinam ter esencialnim aminokislinam kot njihovim gradnikom, saj jih naše telo ne more proizvesti samo.

Šport

Popolna športna prehrana za napredek pri treningu

Objavljeno: 06.12.2023

Pravilna športna prehrana športnikom pomaga doseči optimalno raven energije, izboljšati njihovo učinkovitost in pospešiti okrevanje po vadbi. Njena osnova je zagotavljanje pravilnega ravnovesja hranil, ki jih telo potrebuje, da bi doseglo želene športne rezultate.