Kategorija: Kulinarika

Kulinarika

Kuhnapato in Sparov vodnik za trajnostno nakupovanje

Objavljeno: 29.04.2024

S projektom »Kuhnapato« in Sparom za manj zavržene hrane. Ob dnevu brez zavržene hrane, 24. aprila, ki smo ga v Sloveniji obeležili že četrto leto, bi se vsak izmed nas moral vprašati, koliko hrane vržemo v smeti, čeprav je ta še užitna. Dejstvo je, da bi z bolj premišljenimi odločitvami in s pomočjo preprostih receptov […]

Kulinarika

Luka Novak razkriva, kako speči najboljšo pico na žaru!

Objavljeno: 29.04.2024

Žar in – najbrž bi rekli čevapčiči! Kaj pa žar in golaž, žar in lazanja, žar in pica? Možnosti, kaj vse speči na žaru, je res veliko. Včasih nam morda manjka malo drznosti, Luka Novak pa pravi, da je poleg drznosti pomembna še ena ‘sestavina’.

Kulinarika

Od polja do mize: Spoznajte lokalne ponudnike vaše hrane

Objavljeno: 16.04.2024

V današnjem svetu, kjer je hrana zlahka dostopna, se včasih izgubimo med policami, polnimi izdelkov z vseh koncev sveta, ne da bi resnično vedeli, kaj vsebujejo ali od kod prihajajo. Zavedanje izvora naše hrane je ključnega pomena ne samo za ohranjanje zdravega načina življenja, ampak tudi za podporo našim lokalnim gospodarstvom.

Kulinarika

Jedli sva v Restavraciji Interspar in to je najina izkušnja

Objavljeno: 02.04.2024

Obiskali smo Restavracijo Interspar in poskusili njihovo hrano. Naj za začetek povemo, da ni bilo tako, kot smo pričakovali.

Kulinarika

Poučno predavanje o pomenu ekološkega

Objavljeno: 28.03.2024

Na ekološki kmetiji Trnulja v Črni vasi so pripravili poučno predavanje o pomenu ekološkega kmetijstva in pridelavi ekološke hrane.

Kulinarika

Nova Cedevitina komunikacijska platforma – TISTO NEKAJ CE

Objavljeno: 25.03.2024

Cedevita, ena izmed najbolj priljubljenih domačih blagovnih znamk, je lansirala novo komunikacijsko platformo ”TISTO NEKAJ CE”. Ta platforma predstavlja nov manifest za Cedevito, ki prinaša osvežujoč pristop, ki odraža duh in dediščino te priljubljene pijače.

Kulinarika

Velikonočna potica, ki vas bo odpeljala v tropske kraje

Objavljeno: 25.03.2024

Velika noč je čas, ko v večini slovenskih domov zadiši po peki. Tradicionalno na ta praznik pečemo potico. Če ste se naveličali klasike, kot so orehova, makova, lešnikova potica, letos preizkusite nekaj malo drugačnega: potico s sočnim kokosovim nadevom, ki vas bo vsaj v mislih popeljala v tropske kraje.

Kulinarika

Slasten pečen krompir po sicilijansko

Objavljeno: 22.03.2024

Zakaj ne bi letos na velikonočno mizo položili nečesa drugačnega? Še vedno tradicionalno jed, le italijansko. Tokrat vas popeljemo na skrajni jug Italije, na sočno Sicilijo, od koder prihaja recept za malce drugače pečen krompir, ob katerem se bodo vsem pocedile sline.

Kulinarika

Velikonočna buča po originalni toskanski recepturi

Objavljeno: 22.03.2024

Na kaj pomislite ob besedi Toskana? Na Firence, nagnjen stolp v Pisi, Michelangelovega Davida, olivno olje, mocarelo, kozarček chiantija?