Top ideje za poletno kosilo
V toplejših mesecih se naše prehrambene želje pomaknejo proti lahkotnejšim in osvežujočim obrokom, ki nas napolnijo z energijo in hkrati hladijo.
V toplejših mesecih se naše prehrambene želje pomaknejo proti lahkotnejšim in osvežujočim obrokom, ki nas napolnijo z energijo in hkrati hladijo.
Kdo jih zavrže največ in koliko lahko vsak od nas prispeva k temu, da zgodba dobi drugačen konec?
Po izjemni predstavi v velikem finalu MasterChefa Slovenija, mlada in nadobudna kuharica Evita, ostaja v kulinariki. Najraje in tudi najboljše pripravlja slane jedi in v njih dodaja sladke komponente. Igra na meji med sladkim in slanim bo tudi vodilo njene bodoče restavracije.
Nasveti za organizacijo, pravljičen ambient in edinstveno hrano, ki bo navdušila vsakogar.
Ne boste verjeli, koliko svetovnih rekordov so podrle te male zelene kroglice.
Končno so tu svetli in topli večeri, ki so kot nalašč za druženja s prijatelji, sosedi, sorodniki. In ker gre ljubezen skozi želodec, vam ponujamo LUŠTne ideje, s katerimi boste naravnost navdušili vse povabljene.
Čevapčiči, pleskavice, nabodalca, kotleti. Pa sir in raznovrstna zelenjava. Vse to je nekako klasika, ko gre za pomladno-poletne piknike in peko na žaru. A zakaj ne bi to sezono presenetili svojih gostov ali pa domačih z nečim drugačnim?
Sezona peke na žaru bo kmalu v polnem zamahu, zato v nadaljevanju preberite nekaj nasvetov, ki vam bodo prišli še kako prav. Od tega, katero meso je najprimernejše za žar, do tega, kdaj je treba meso soliti.
Velikokrat smo, sploh med tednom, v takšni naglici, da nam zmanjka časa za pripravo toplega obroka, ki bi bil vrh vsega še zares okusen. V nadaljevanju vam ponujamo preprosto in hitro kulinarično rešitev: okusno rižoto, ki jo boste pripravili v pičlih 15 minutah.