Avtomobilizem

Zvezde inovacij na področju trajnostne mobilnosti: Električna vozila Mercedes-Benz

21. decembra, 2023 - Oglasno sporočilo

Družina električnih vozil Mercedes-Benz postaja vse bolj pestra – od kompaktnega EQA do razkošne limuzine s svetovnim rekordom v aerodinamiki, EQS.

Ali vas prepriča brezhibna eleganca z izjemno zmogljivostjo? Ali se navdušujete nad brezmejnimi avanturami? Ali vas privlači kompaktna in vsestranska urbana e-mobilnost? Električna vozila Mercedes-Benz ne izražajo le tradicionalnih vrlin znamke, kot so varnost, zanesljivost in tehnološka naprednost, temveč predvsem zlitje inovativne tehnologije in dizajna. Naj gre za intuitiven zabavno-informacijski sistem MBUX ali pametno navigacijo, ki poskrbi, da bo vožnja z električnim avtomobilom preprosta in bo kar namesto vas načrtovala idealne parametre za čim večji doseg avtomobila.

Družina električnih vozil Mercedes-Benz obljublja raznovrstnost s skupnim imenovalcem: tehnološki in oblikovalski presežek. V njej bo vsak posameznik našel pravo vozilo zase, ne glede na življenjski slog in želje glede prostornosti.

Spoznajte jih malce drugače in izberite tistega, ki bo najbolj izpopolnil vaše življenje.

EQA je zanimiv za številne kupce, ki cenijo premijsko vsebino pri vsakdanji uporabnosti in so ozaveščeni glede prehoda na trajnostni način prevoza. (Foto: Mercedes-Benz AG)

EQA. Za novo generacijo

To je kompaktni malček, namenjen novim generacijam. A ne le njim: pripadal bo vsem tistim, ki iščejo majhnost v veličini, in vsem tistim, ki radi izstopajo, vendar brez velikega pompa.

Notranjost izraža harmonično združitev mladostne razigranosti in klasične elegance znamke Mercedes-Benz. Digitalna armaturna plošča, opremljena z najnaprednejšim informacijsko-razvedrilnim sistemom MBUX, prikazuje posebno grafiko funkcij električnega pogona in vključuje program za pametno električno navigacijo. Ta vozniku omogoča načrtovanje najučinkovitejše poti z vmesnim polnjenjem baterije ter prikazuje topografske podatke in druge pomembne informacije. Za nadstandardno udobje pa poskrbi samodejna klimatska naprava, ki lahko notranjost ogreje, še preden sedete za volan. Polna zmogljivost baterije omogoča potovanje z dosegom do 532 kilometrov, na avtomobil pa je mogoče pripeti tudi prikolico z maso do 750 kilogramov.Za EQB so značilni visoka raven varnosti, izjemna zatesnitev proti prodoru hrupa v kabino, vzorno udobje in vrhunska kakovost. FOTO: Mercedes-Benz AG

Za EQB  so značilni visoka raven varnosti, izjemna zatesnitev proti prodoru hrupa v kabino, vzorno udobje in vrhunska kakovost. (Foto: Mercedes-Benz AG)

EQB. Električni sedemsedežnik

EQB je pripravljen za družinske pustolovščine, prepriča pa tudi vse ljubitelje razkošne prostornosti, saj lahko med drugim zagotavlja zložljiva sedeža v tretji vrsti.

Naj gre za veliko družino ali občasno razširjeno družino, EQB s sedmimi sedeži ima dovolj prostora za številne družinske konfiguracije in najrazličnejše prevozne potrebe. Če dodatnih sedežev v tretji vrsti ne potrebujete, je prtljažnik s prostornino od 495 do 1.710 litrov nadvse uporaben, notranjost pa izjemno prostorna. EQB ne navdušuje le z razkošnim prostorom in uporabnostjo, prepriča tudi z zanimivo obliko in inovativnostjo na vseh področjih. Prav to je njegova glavna prednost, saj vsako vožnjo pospremi z nadstandardnimi tehnološkimi rešitvami, ki zagotavljajo popolnost na treh glavnih področjih – pri varnosti, udobju in pametni multimedijski povezljivosti.

EQE je dokaz, da je električna mobilnost razkošna, čutna in zaradi revolucionarne inženirske umetnosti na najvišji vozniški ravni. (Foto: Mercedes-Benz AG)

EQE. Tri v enem – tehnologija, udobje in športnost

EQE je navdihnjen z električnim EQS, postavljen je na enako platformo, z njim si deli napredno tehnologijo, vendar je nekoliko bolj kompakten in dinamičen. Skoraj pet metrov dolga elegantna limuzina z naprednimi digitalnimi žarometi, ki noč spremenijo v dan, navduši z gladkimi linijami, ki prispevajo k dolgemu dosegu, predvsem pa v kabini omogoča kraljestvo prostora. Z medosno razdaljo 3,12 metra prekaša tradicionalno limuzino razreda E, ki je sinonim za notranje udobje.

Digitalno urejeno okolje okoli voznika in sopotnika v futurističnem in hkrati elegantnem slogu dopolnjuje mešanica najbolj kakovostnih materialov in za EQE posebej razvitega vonja. Lahko si omislite tudi 56-palčni zaslon superzaslon, ki pod zaobljenim pokrovnim steklom zajema kar tri združene zaslone, dva 12,3-palčna in sredinski 17,7-palčni zaslon. Upravljanje je poenostavljeno z umetno inteligenco, ki vozniku ‒ glede na njegovo trenutno razpoloženje ‒ ponuja najpogosteje uporabljene funkcije.

Športno terensko vozilo EQE zagotavlja inovativno udobje, prostor za do pet oseb in izjemno prilagodljivost. (Foto: Mercedes-Benz AG)

EQE SUV. Družinsko uporaben in dinamičen kot modeli AMG

Terenska različica modela EQE je prava oblikovalska mojstrovina in zlahka združuje dva na videz nasprotna si svetova – prestižna eleganca se odlično ujema s športno sproščenostjo. Odlikuje ga atletska dinamičnost, ki potnikom omogoča popolno udobje in brezhibno sinhronizacijo z raznimi terenskimi konfiguracijami. To je električni terenec, ki bo moč pokazal v različnih situacijah in hkrati poskrbel, da bodo voznik in njegovi sopotniki vselej uživali.

Čeprav ga poganja elektrika, je njegova moč surova in zanesljiva in bo neizprosen tudi na neutrjenem terenu, tudi zaradi napredne tehnologije prozornega motornega pokrova. Ta s kamero snema cesto pred vozilom in jo prikazuje na osrednjem zaslonu – to omogoča lažjo vodljivost in hitro izogibanje oviram na cesti, kot so luknje in skale.

EQS je povsem predan trajnostnosti. Tudi pri uporabi materialov, ki varčujejo z viri, na primer talne preproge iz reciklirane preje. (Foto: Mercedes-Benz AG)

EQS. Nova doba potovanja z avtomobilom

EQS je prva povsem električna prestižna limuzina znamke Mercedes-EQ in prvi model, ki temelji na modularni arhitekturi za električna vozila prestižnega razreda. Prepriča z vrhunskim dizajnom, celovitim naborom najnaprednejših sistemov za varnost in udobje, naprednim intuitivnim sistemom MBUX in vrhunskimi voznimi zmogljivostmi s pospeški, primerljivimi s športnimi vozili AMG.

Prostorni kupe, dolg 5,21 metra, velja za najbolj aerodinamičen serijski avtomobil na svetu, saj znaša njegov koeficient zračnega upora Cd 0,20. V športnem načinu vožnje zračno vzmetenje zmanjša oddaljenost vozila od tal, kar pomeni, da ga odlikujejo tudi izjemne vozne lastnosti. Ko pišemo o presežkih, izpostavimo tudi baterijo, ki omogoča električni doseg kar do 780 kilometrov. Da bo električna vožnja pravo zvezdniško doživetje, zagotavlja tudi sistem Electric Intelligence, ki samodejno izračuna porabo energije, načrtuje najhitrejšo pot do polnilnih postaj in poskrbi za popolno izkušnjo vožnje.

EQS SUV velja za pionirja v razredu luksuznih športnih terenskih vozil, z električno močjo in dosegom, primernim tudi za dolge proge. (Foto: Mercedes-Benz AG)

EQS SUV. Ustvarjen za vizionarje

Športna različica izjemnega EQS je kot ustvarjena za tiste, ki želijo izstopati in od vozila pričakujejo dovršeno zunanjost, ki se ponaša tako z eleganco kot z izpopolnjeno aerodinamiko.

EQS se lahko pohvali s serijsko razpoložljivimi nadstandardno opremo in dodatki, ki pričarajo tisti pravi občutek prestiža: od panoramske strehe do prijetnega gretja ali hlajenja sedežev. Zunanjost je nekakšen skupek vsega najboljšega na področju avtomobilističnega oblikovanja, v notranjosti pa se nedvomno začne nova raven izjemnega oblikovanja. Avantgardno vzdušje pričara razkošna zasnova, ki temelji na prefinjenih materialih in sodobni tehnologiji, kar kaže navdušujoč superzaslon MBUX, tehnološki dragulj, ki voznikom in potnikom olajša in poenostavi vožnjo. K dobremu počutju potnikov pripomore tudi sistem Energizing Air Control, ki s posebnimi filtri in senzorji skrbi za kakovost zraka v potniški kabini, k edinstvenemu glasbenemu doživetju pa pripomore zvočni sistem Dolby Atmos s 360-stopinjskim zvokom.

Mercedes-Benz EQV lahko na hitrih polnilnicah (od 10 do 80 %) napolnite v le 45 minutah. (Foto: Mercedes-Benz AG)

EQV – največji električni enoprostorec pri nas

EQV je trenutno največji električni premium velik enoprostorec na trgu. Ne le to, trenutno je tudi edino tovrstno vozilo, ki združuje prestiž, varnost in udobje znamke Mercedes-Benz ter tehnološko naprednost, električno tišino ter okoljsko nevtralnost.

V prostorni in bogato opremljeni potniški kabini je več kot dovolj prostora za do osem zahtevnih potnikov. Na voljo pa sta različici z dolgo in ekstra dolgo karoserijo, sploh drugoomenjena bo prostorsko navdušila najzahtevnejše VIP-potnike. EQV je avtomobil za vse tiste, ki imajo najvišje zahteve glede uporabnosti, prostornosti, kakovosti in dizajna, ne glede na to, ali so to družinski ali poslovni uporabniki. Prav dvojnost uporabe naredi EQV zelo zanimiv za vse tiste, ki potrebujejo vozilo, ki v službenem času zadovolji potrebe najzahtevnejših strank, v prostem času pa brez težav obvladuje družinske zahteve po prostornosti in funkcionalnosti. V obeh primerih seveda z ničelnim lokalnim vplivom na okolje, v katerem se giblje.

Foto: Mercedes-Benz
Zaradi možnosti individualne opreme je vsak trenutek v novem vozilu EQT popolnoma osebni užitek. Foto: Mercedes-Benz AG. (Foto: Mercedes-Benz AG)

EQT. Udobje, merjeno v prostornosti

To je avtomobil, ki bo navdušil vse ljubitelje udobnega potovanja ali brezskrbnega doseganja poslovnih ciljev. Zasnovan je za tiste, ki obožujejo aktivno preživljanje prostega časa, za družine in vse, ki potrebujejo prostor za prevoz manjšega tovora ali opreme. Vse to je združeno v duhu klasične elegance Mercedes-Benz, ki poleg oblikovne prepoznavnosti lastnikom EQT zagotavlja vrhunske varnostne sisteme, udobje in nepozabno izkušnjo električne vožnje.

Kot cenovno najbolj dostopen član družine električnih vozil Mercedes-Benz bo nedvomno postal priljubljen družinski avtomobil. Njegovi izjemni udobnost in prilagodljivost različnim potrebam po prostornosti pa bosta zagotovili, da bo vsaka vožnja z EQT nepozabno doživetje.

Ali vas je prepričala brezkompromisnost družine električnih vozil Mercedes-Benz? Izberite model, ki se bo najbolj podal vašemu življenjskemu slogu, ter se z njim in z brezplačnim električnim skirojem Mercedes-Benz odpeljite takoj. Več informacij preberite na spletnem mestu ali nas obiščite v salonih vozil Mercedes-Benz.