Lepota in zdravje

Znane Slovenke o svojih izkušnjah z menstruacijo!

15. decembra, 2022 - Oglasno sporočilo

Nepropustno spodnje perilo, ki navkljub nepropustnosti tudi diha, je že dobro desetletje patentirana inovacija, ki prihaja iz Avstralije.

Prvo desetletje je zaključilo kot ena vodilnih znamk na svetu z več kot dvema milijonoma zadovoljnih uporabnic. Hlačke so v Ameriki in Avstraliji registrirane kot medicinski pripomoček z vsemi potrebnimi strogimi certifikati. Znani smo po največji izbiri modelov, vpojnosti in naši inklusivnosti glede številk. V ponudbi najdete velikosti za najstnice od 8. leta dalje pa vse do 6XL številke oz. EU 54.

Menstruacija, inkontinenca, čišča in potenje se slišijo veliko manj strašljivo z našimi edinstvenimi izdelki. Ti poskrbijo za vse tekočine, jih ujamejo in zadržijo, tebi pa omogočijo udobje in suhost brez kompromisov. In kaj je najboljše? Njihova trajnost. Po uporabi jih opereš in posušiš in že so pripravljene, da ti olajšajo življenje.

Maša, vodja Modibodi Slovenija, je na pogovor povabila Tejo Jugovic, Vito Starman, Evo Ostrokljun, Matejo Hojnik in Jerico Zupan. Klepetale so o revolucionarnih menstrualnih hlačkah, ki so ne samo udobne in zanesljive, ampak tudi ekološke. Združeno prijetno s koristnim. Njihov pogovor v teh delih lahko najdeš na novem Youtube kanalu Modibodi Slovenija.

Eva Ostrouška (Foto: Jana Furman)

Zagotavlja:

– antimikrobno in antibakterijsko delovanje

– uporabo sestavin, ki niso škodljive

– ohranjenost pH in bakterijske flore v nožnici ter na koži

– zagotovljeno kakovost do več kot 50 pranj

Kako delujejo?

Hlačke so sestavljene iz 4  tankih slojev. Tanki sloji omogočajo dobro prileganje, njihovo število pa preprečuje puščanje. Hlačke so udobne, ker se vpojni del nahaja le ob nožnici in v okolici, torej tam, kjer ga res potrebuješ. Merino volna, vpojni del, nepropustni sloj ter zunanji del hlačk so štirje sloji, ki hlačkam nudijo zanesljivost, vpojnost in udobnost. Patentirani vpojni del meri le 3 mm, zato hlačke niso videti nič drugače kot običajne spodnje hlačke.

Kaj pa higiena? Hlačke so preverjeno neprepustne, brez vonja. Zdržijo vsaj 50 pranj, ob pravilni uporabi pa lahko tudi dlje. Z nekaj pari hlačk ti naslednjih pet let ni treba razmišljati o zaščiti, ker bodo hlačke vedno na voljo, prav takšne kakor zadnjikrat. Nič hoje po trgovinah, nič iskanja določene znamke vložkov, nič skrbi in hitenja.

Teja Jugovic (Foto Jana Furman)

Naš najbolj prodajani model je visok bikini, ki ga pri vrhu dopolni široka elastična čipka. Ta je ravno prav raztegljiva, da se lepo prilagodi telesu in ne zareže v trebuh. Zaradi tega atributa paše res na vsako postavo in je najbolj udoben. Na voljo ga imamo v vseh vpojnostih (blaga, srednja, močna in maxi).

Koliko parov potrebujem?

Priporočamo vsaj 5 parov hlačk. Tako boste lahko z enim pranjem tekom cikla poskrbele, da boste vse dni uživale v udobju naših hlačk. V kolikor bi želele prati hlačke le na koncu cikla, za še večjo svobodo, pa priporočamo 8 – 10 parov. Uporabljene hlačke splaknete pod hladno vodo, jih pustite na zračnem mestu (rob kopalne kadi ali tuš kabine je čisto primerno mesto) in jih operete skupaj na koncu cikla. Seveda ni nič narobe, če jih operete s ostalim perilom. Pa še namig, za hitrejše sušenje hlačke obesite z vpojnim delom navzven.

Mateja Hojnik (Foto: Jana Furman)

Kako opraviti prvi nakup?

Hlačke niso vpojne po celotni površini, ampak le pri vpojnem delu, ki je ultra tanek – 3mm. Ta je pri različnih vpojnostih različno dolg. Ponujamo 7 različnih vpojnosti, 4 pa so glavne. Blaga, zmerna, močna in maksimalna. Blaga vpojnost pokrije del pri mednožju, zmerna je 3 cm daljša, močna vpojnost ima vpojni del do zadnje elastike. Maxi vpojnost je nekoliko drugačna, saj vpojni del pri njej sega od sprednje do zadnje elastike, poleg tega pa je pri mednožju še dodaten vpojni sloj.

Kako izbereš pravo vpojnost zase? Glede na moč svoje menstruacije, seveda. Za prvi nakup ti svetujemo, da izbereš dva para hlačk v dveh vpojnostih. V kolikor imaš blago menstruacijo, priporočamo izbiro blage in zmerno vpojnost, v kolikor imaš močno menstruacijo pa zmerni  in močno vpojnost. V primeru izredno močne menstruacije (endometrioza, sindrom policističnih jajčnikov in ostalih bolezenskih stanj) ali poporodne čišče pa priporočamo izbiro močne in maksi vpojnosti. Ko v prvem ciklu preizkusiš hlačke, boš tudi sama boljše vedela katero vpojnost boš še potrebovala.

Vita Starman (Foto: Jana Furman)

Prazniki in vodni oddih

Menstruacija se rada pojavi pred dopustom ali med njim, ko raven stresnega hormona kortizola upade. A zaradi tega se ti ni treba odpovedati svojim najljubšim aktivnostim. Kopanje brez tamponov in skodelic je možno in bistveno prijetnejše, če uporabljaš kopalke Modibodi. Kadar imaš zmerno menstruacijo, lahko uporabljaš kopalke Modibodi, ki zadržijo toliko krvi kot dva tampona.

Kopalke Modibodi so na voljo v več modelih, barvah in vpojnostih. Predvsem pa so na pogled povsem enake kot običajne kopalke, zato je strah pred okužbami, madeži in nesrečami povsem odveč. S paroma suhih in mokrih kopalk bo dopust res dopust – kakor da se ni nič zgodilo.

Jerica Zupan (Foto: Jana Furman)

Nagajanje mehurja? Plastični vložki in plenice niso več edina opcija!

Hlačke za polno urinsko inkontinenco s čipko v ultra (največji vpojnosti) (Foto: Modibodi)

Inkontinenca in menstruacija sta še vedno prevelik tabu v naši družbi. In kdo najraje razbija tabuje? Mi, pri Modibodi Slovenija, seveda. Z odlično dovršenimi izdelki, ki so na trgu že dobro desetletje resnično spreminjamo življenja, pa naj bo to pri menstruaciji, inkontinenci, čišči ali potenju.

Seveda, plenic za odrasle nihče noče. Potisnejo nas v otroško obdobje odvisnosti in nemoči. Naše hlačke uporabniku ohranjajo samozavest, mobilnost in udobje. 

Zakaj je morda inkontinenca večji tabu od menstruacije? Menstruacija predstavlja neko zdravo, plodno stanje ženske. Ženska z menstruacijo (in ovulacijo) lahko zanosi. Inkontinenca predstavlja bolezen, nek odklon od zdravega. In daleč od tega, da bi bila redka in omejena le na en spol in starost. Statistika ugotavlja, da je inkontinentnega 10 – 20 % prebivalstva; to je 200.000 – 400.000 Slovencev.

Vsak si potihem želi, da v jeseni svojega življenja ne bi pristal v plenicah. Mi ponujamo odlično alternativo za urinsko inkontinenco. Hlačke z vpojnim delom tako za moške kot ženske.

Trajnostno obdarovanje

Praznični paketki za ženske in najstnice  (Foto: Modibodi)

Si že kdaj dobila praholovec za božično darilo? Letos lahko najbližje obdariš z Modibodi hlačkami in poskrbiš, da bo darilo uporabno in se na njem ne bo nabiral prah. Če nisi prepričana za velikosti, ponujamo tudi opcijo darilnega bona. Prav za decembrsko obdarovanje smo dobili paketke s trem hlačkami – dvoje za vsak dan proti potenju in ene z vpojnim delom za srednji tok menstruacije oz. blago inkontinenco. Najstniške in odrasle, ki jih lahko pošljemo v darilni embalaži, primerni za pod smrekico.