Lepota in zdravje

Ženske jakne: must have za sezono jesen/zima

15. novembra, 2023 - Oglasno sporočilo

Kljub temu, da vreme danes ni več enako kot pred desetletji in da se ne moremo več oblačiti izključno po koledarju pa je potrebno priznati, da nekateri kosi oblačil predstavljajo neprekosljive klasike, ki jih enostavno morate imeti v svoji garderobi.

Ženska jakna lahko vedno pride prav

Danes nas vreme iz dneva v dan preseneča. Če je še v začetku tedna sončno in poletno toplo, to še ne pomeni, da bo tako tudi v naslednjih dneh ali pa proti koncu tedna. Nenadne temperaturne spremembe so namreč nova normalnost, ki jo vsakodnevno izkušamo, zato je izjemno pomembno, da se znamo primerno obleči. Jakne so zato nepogrešljiv kos v garderobi vseh, ki želimo brez nenehnih prehladov in padcev odpotrnosti preživeti najbolj občutljiva obdobja leta. To se še posebej izkaže v času jeseni in zime.

Jakne so namreč tiste, ki nam zagotavljajo prepotrebno toploto ob hladnih jutrih in mrzlih večerih. V prehodnih obdobjih med koledarskimi letnimi časi so jakne nepogrešljive, zato lahko rečemo, da je to “must have”, ki ga mora imeti vsaka ženska v svoji garderobi. Na voljo pa so seveda številni tipi jaken, ki so priemrni za vsako priložnost. V času zmernih temperaturnih nihanj zadostuje že tanjša jakna, med tem pa ko nas v času temperatur pod lediščem ogreje le topla puhovka oziroma jakna, ki je napolnjenja z naravnim ali umetnim perjem. A še kako uporabni so tudi plašči.

Foto: Answear

Zakaj bi morala imeti vsaka ženska v svoji garderobi plašč?

Plašči predstavjajo nekakšen hibrid med tanjšimi jaknami, ki so primerne za temperature do petnajst stopinj celzija in zimskimi jaknami, ki jih uporabimo, ko živo srebro v termmetru zdrsne pod ledišče. Modni plašči so na voljo za vsako priložnost. Če se vam mudi na poslovni sestanek si lahko oblečete plašč in boste brez težav združili posloven in eleganten videz. Plašči pa so primerni tudi za bolj sproščene in prostočasne aktivnosti, kot je na primer druženje s prijateljicami ali pa prevoz do prostora, kjer imate jogo ali pilates.

Najbolje pri vsem pa je to, da ne potrebujete polne omare plaščov, pač pa lahko izberete le en kos, ki bo priemren za vse priložnosti. Priporočamo vam, da izberete nevtralno barvo ki ni pretirano izstopajoča saj boste tako lažje kombinirale plašč s preostalimi kosi oblačil in obutve. Poleg tega izberite, če se le da, naravne materiale, ki bodo poskrbeli za dobro počutje in lahko vzdrževanje.

Zraven jakne sodi tudi primerna obutev

V jesenskih in zimskih dneh se pogosto zgodi, da ustrezna zaščita trupa ni dovolj, da vas ne bi zeblo. Pomembno vlogo pri občutku mraza ima obutev. Prav obutev pa ima lahko podoben učinek, kot jakna, zato je še kako pomembno, da si poiščete toplo in udobno obutev. V kolikor si zmočite noge, potem je skoraj nemogoče, da se boste uspele pogreti pred prihodom v udobje in zavetje doma. Dobro rešitev predstavljajo na primer gležnarji na answear.si.

Gležnjarji namreč ponujajo idealno zaščito za noge. Visok podplat ali peta vam omogočata, da si ne boste zmočile nogavic že ob prvi luži, ki je nastala kot posledica jesenskega deževja. Gležnarji so tudi narejeni iz nepremočljivih materialov, kar ponuja dodatno plast zaščite pred mokroto in mrazom. Za še večje obdobje pa lahko izberete izolirane gležnarje in boste venomer ustrezno zaščitene pred neželenimi posledicami hladnega jesenskega in zimskega vremena.