Lepota in zdravje

Zavarujte otrokovo prihodnost, zanj sklenite nezgodno zavarovanje  

19. maja, 2023 - Oglasno sporočilo

“Otroci so naša prihodnost.” Ta stavek slišimo večkrat in se z njim zagotovo vsi strinjamo. Poleg tega, da poskrbimo za dobro počutje naših otrok, zdrave odnose, prijetno odraščanje in dobro izobrazbo, je ključno, da poskrbimo tudi za njihovo svetlo prihodnost. 

Pomembna naložba v otrokovo prihodnost je tudi sklenitev zavarovanja otroka v zgodnjih letih. Hkrati je to tudi ena izmed najboljših investicij, ki jih lahko kot starši naredite za svojega otroka. Dobro zdravstveno zavarovanje namreč poskrbi za kritje zdravstvenih storitev v primeru nezgode ali bolezni otroka. 

Se na tem mestu sprašujete, zakaj bi vnaprej sploh razmišljali o nezgodah ali boleznih vaših otrok? Razmislite, koliko časa vaš otrok nameni različnim športnim aktivnostim, kot so vožnja s kolesom, igranje nogometa ali le skakanje po stopnicah in plezanje po drevesih? Pri teh aktivnostih se nezgoda hitro pripeti. Dejstvo je, da nesreča žal nikoli ne počiva, zato je bolje biti ustrezno pripravljen. 

Če niste prepričani, ali bi nezgodno zavarovanje za otroka sploh sklenili ali pa na kaj morate biti pozorni pred sklenitvijo, berite naprej.

Foto: Merkur zavarovalnica

Nezgodno zdravstveno zavarovanje je naložba v prihodnost vašega otroka

Zavarovanje otroka je še predvsem v času aktivnega odraščanja nadvse pametna odločitev. Manjše nezgode so v otroštvu pogosto prisotne, kar je popolnoma normalno, a kaj hitro se zgodi kaj hujšega. Hujše poškodbe pa lahko s sabo prinesejo tudi dolgotrajno zdravljenje in večje finančne izdatke. 

Zamislite si, da se otrok hudo poškoduje. Takšne situacije staršem ne povzročajo samo čustvenih bolečin, ampak tudi finančna bremena, na primer v primeru trajne invalidnosti, hospitalizacije, fizičnega in psihološkega okrevanja itd. Enako velja tudi v primeru, da otrok zboli za hudo boleznijo. 

Nezgodno zavarovanje vam olajša morebitne finančne težave, ki bi lahko nastale v času zdravljenja otroka, zato je nadvse smiselno o sklenitvi razmišljati že v otrokovih zgodnjih letih. Tako boste poskrbeli za njegovo prihodnost v primeru, da gre kaj narobe. 

Nezgodno zdravstveno zavarovanje je dodatna zaščita za vašega otroka

Nezgode so pri otrocih bistveno pogostejše kot pri odraslih. Čeprav otroke pred poškodbami in boleznimi težko obvarujemo, lahko poskrbimo vsaj za dodatno zaščito v primeru, da do njih pride. 

Nezgodno zdravstveno zavarovanje služi namreč kot dodatna zaščita za vašega otroka. Vključuje zavarovanja pred nezgodami v prostem času in v šoli, poleg tega pa vključuje tudi zavarovanje za primer hudih bolezni. Ravno hude bolezni so nekaj, na kar težko vplivamo, zato je dobro misliti vnaprej.

V nadaljevanju preberite nekaj nasvetov, kako izbrati kar najboljše nezgodno zavarovanje za vašega otroka. Nekatera zavarovanja namreč vključujejo tudi nova, inovativna kritja, kar je dobro upoštevati pred odločitvijo za sklenitev. 

Foto: Merkur zavarovalnica

Kako izbrati najboljše nezgodno zavarovanje za otroka? 

Nezgodnih zavarovanj za otroke je na trgu malo morje in verjamemo, da se je težko odločiti. Svetujemo vam, da se najprej vprašate, kaj sploh pričakujete od nezgodnega zavarovanja za otroka in katera kritja bi si želeli vključiti. Tudi višina zavarovalne premije ni zanemarljiva, a naj nizka premija ne bo razlog za izbiro zavarovanja. Običajno zavarovalnice ponujajo vnaprej pripravljene pakete – če vam to ne odgovarja, nekatere zavarovalnice ponujajo tudi pakete po meri. 

Svetujemo vam, da poleg kritij in zavarovalne premije pred izbiro preverite še naslednje kriterije: 

 • Zavarovalna vsota: Razmislite o višini zavarovalne vsote, ki bi jo želeli prejeti v primeru bolezni ali nezgode vašega otroka, tudi v primeru trajne invalidnosti. 
 • Dnevno nadomestilo: Dnevno nadomestilo v primeru bolnišničnega, zdraviliškega zdravljenja ali za dni okrevanja doma nekoliko ublaži izpad dohodka, saj mora en izmed staršev ta čas preživeti z otrokom. 
 • Nezgodna mesečna renta: Preverite, ali jo zavarovanje vključuje, in pri kateri stopnji invalidnosti se izplačuje.
 • Višina in način izplačila: Preverite, kakšni so pogoji in višina izplačila.
 • Dodatna kritja: Preverite, ali nezgodno zavarovanje vključuje tudi kritje za najpogostejše poškodbe in kakšna je višina teh kritij.
 • Ostale ugodnosti: Preverite tudi, ali zavarovalnica nudi ostale ugodnosti, kot so sklenitev preko spleta, popusti in druge ugodnosti, ki jih prejmete ob sklenitvi. 

Izberite najboljše nezgodno zavarovanje za mlade leta 2020 in 2021*

Nezgodno in zdravstveno zavarovanje Merkur Otrociki je bilo po raziskavi trga revije Moje finance* že dvakrat razglašeno za najboljše nezgodno zavarovanje mladine, vsebuje številne prednosti in inovativna kritja, prav tako pa omogoča sklenitev izbirnega paketa, kjer lahko kritja izberete poljubno. 

V nadaljevanju predstavljamo prednosti tega nezgodnega zavarovanja in razkrivamo, komu je namenjeno ter kako se ga sklene. 

Foto: Merkur zavarovalnica

Merkur Otroci: Katere so prednosti? 

Zavarovanje Merkur Otroci ponuja številne prednosti, kot so:

 • Preprosta sklenitev preko spleta.
 • Visoke zavarovalne vsote.
 • Veljavnost po vsem svetu.
 • Sklenitev v okviru treh paketov: Zavarovanje je možno skleniti v okviru treh paketov z že določenimi zavarovalnimi kritji (paketi A, B in C), kjer se enostavno odločite za paket, ki najbolj ustreza vam in vašemu otroku.
 • Izbirni paket: Izberete lahko tudi izbirni paket, ki vključuje poljubno izbiro kritij in zavarovalnih vsot znotraj limitov. 
 • Dodatno zdravstveno zavarovanje za nekatere hude bolezni: Za otroke do 14 let je poleg izbire enega izmed paketov za nezgodno zavarovanje mogoče skleniti tudi dodatno zdravstveno zavarovanje za nekatere hude bolezni.

Merkur Otroci: Ponuja tudi inovativna kritja

Sklenitev zavarovanja Merkur Otroci vam poleg osnovnih nadomestil, kot so finančno nadomestilo v primeru trajne invalidnosti zaradi nezgode, dnevno in bolnišnično nadomestilo v primeru nezgode ali bolezni, ponuja tudi inovativna kritja za primere različnih življenjskih situacij in zavarovalno kritje za primer hudih bolezni. 

Zavarovanje Merkur Otroci zato poleg klasičnih kritij ponuja tudi:

 • Plačilo inštrukcij: Povračilo stroškov inštrukcij v primeru, da se zavarovanec ne more udeležiti pouka zaradi posledic nezgode.
 • Psihološka pomoč: Povračilo stroškov psihološke pomoči zaradi nezgode.
 • Zamenjava dokumentov: Povrnitev stroškov ponovne izdaje osebnih dokumentov.
 • Nadomestilo žrtvi nasilja: Izplačilo dogovorjene vsote v primeru, da je bila zavarovana oseba žrtev nasilja.
 • Rehabilitacija: Povrnitev stroške rehabilitacije po nezgodi do dogovorjene vsote.

Merkur Otroci: Komu je namenjeno?

Zavarovanje Merkur Otroci je namenjeno:

 • Osebam, ki želijo stare med 0 in 18 let zavarovati pred nezgodami v prostem času in v šoli.
 • Osebam, ki želijo enostaven način sklepanja paketnih zavarovanj z možnostjo individualne izbire kritij.
 • Osebam, ki se zavedajo pomena finančnega bremena v primeru trajne invalidnosti, hospitalizacije zaradi nezgode in bolezni, fizičnega ter psihološkega okrevanja po nezgodi ter s tem povezanih stroškov.
 • Osebam, ki želijo poleg nezgodnega zavarovanja tudi možnost zavarovanja otroka za primer hudih bolezni.

Merkur Otroci: Kako skleniti nezgodno zavarovanje?

Zavarovanje je možno skleniti v okviru treh paketov z že določenimi zavarovalnimi kritji (paketi A, B in C), kjer se enostavno odločite za paket, ki najbolj ustreza vam in vašemu otroku. Izberete lahko tudi izbirni paket, ki vključuje poljubno izbiro kritij in zavarovalnih vsot znotraj limitov. 

Zavarovanje Merkur Otroci lahko sklenete povsem preprosto preko spleta.