Avtomobilizem

Zapeljivi Peugeot 208 zdaj s ceno pod 15 tisočakov

14. septembra, 2023 - Oglasno sporočilo

Peugeot 208 odlikuje moderen in večkrat nagrajen zunanji in notranji dizajn z ikoničnim i-Cockpitom, odlične vozne lastnosti, bogata serijska oprema na področju varnosti in udobja ter ugodna cena. Takoj ga lahko domov odpeljete za 14.990 evrov, pri čemer kupec prejme še številne ugodnosti.

Peugeot je znamka z več kot 200-letno zgodovino in zelo močno identiteto. Vsak Peugeot mora biti takoj prepoznaven po svoji dinamični in pokončni drži, ki jo imenujemo “mačja drža”, pa tudi po vrsti “podrobnosti”, kot je svetlobni podpis s tremi kremplji.

Peugeotovi modeli so zelo prepoznavni in posebni tudi po inovativni kabini: v tem duhu so pri francoskem proizvajalcu vozil zasnovali koncept notranjosti i-Cockpit, ki ga razvijajo z vsakim novim modelom in je velika zgodba o uspehu. Ne glede na to, ali kupec izbere najdražji Peugeotov model ali pa najmanjši in najcenejši, je deležen atraktivne oblike in vrhunske tehnike, tako s področja udobja kot varnosti.

Za manj kot 15 tisoč evrov je na voljo bogato opremljeni Peugeot 208, ki je zaradi uporabne zasnove namenjen najširši uporabi. Po njem posegajo tako posamezniki, kot pari, mlajši in starejši, pa tudi družine. Foto: Peugeot

Peugeot 208 je postal najbolj zaželen avtomobil na trgu

Najmanjši in najcenejši v modelski paleti, 208, je ena od ikon znamke Peugeot, na katerega so pri francoskem proizvajalci vozil še posebej ponosni. Peugeot 208 je bil lani najbolje prodajan avto v Evropi in je bil od leta 2019 prodan v več kot milijonu primerkov. Kupci so v njem prepoznali vse prave Peugeotove vrline, kot so kakovost, tehnološka in oblikovna naprednost, ki so jo pri slovenskem uvozniku za vozila Peugeot Emil Frey združili še s posebej ugodno ceno.

Peugeot 208 je tipični kompakten mestni avtomobil, ki pred oblikovalce in inženirje vedno postavlja veliko izzivov. Pri Peugeotu so se z njimi spopadli odlično, kar dokazujejo številne najbolj prestižne oblikovalske nagrade, avtomobilski Oskarji Red Dot in nagrade, kot je prestižni naziv Evropski avto leta.

Z dizajnom in opremo se spogleduje s premijskimi izdelki

Peugeot 208 temelji na kombinaciji tradicije in modernosti. 208 je oblikovan po zadnjih dizajnerskih smernica Peugeota, ki je kompaktnemu mestnemu avtomobili nadel svež plašč s poudarkom na športnem kroju. Le 4,055 metra zunanje dolžine mu zagotavlja idealno mestno okretnost, medosna razdalja 2,54 metra pa prostorno kabino. Oblikovno se mestna kombilimuzina v veliki meri naslanja na 5-vratni športni kupe 508. Podobnosti opazimo na maski z levom, odsevnikih z motivom krempljev, vključno z zadnjimi, povezanimi z elegantnim črnim pasom. Peugeot 208 Active Pack za 14.990 evrov je že serijsko opremljen s črnimi vzvratnimi ogledali, spojlerjem in 16-palčnimi platišči (40,46 cm), ki so le pika na i športnemu karakterju vozila.

Kupec lahko vozilo v obliki opremskih paketov ali pa posameznih komponent nagrajuje tako oblikovno kot tehnološko. Omisliti je možno črno streho, športne sedeže, aluminijaste stopalke ali ambientalno osvetlitev. Peugeot 208 tudi s pestro izbiro barv na cesto prinaša svežino in vpadljivost, ne glede na to, ali izberete bencinsko, dizelsko ali električno različico.

Peugeot 208 je dizajn in zmogljivost ponesel na višjo raven v razredu kompaktnih vozil, tudi zato je bil lani najbolje prodajan avtomobil v Evropi. Zdaj je še bolj elektrificiran po zaslugi novega električnega motorja, ki ponuja do 400 kilometrov dosega. Foto: Peugeot

Izumitelj slavnega i-Cockpita

Notranjost je opremljena z drugo generacijo i-Cockpita, ki ga je Peugeot uvedel prav z modelom 208. Namesto ogromnega števila stikal prinaša prečiščene linije, kompakten in pomanjšan volan za bolj intenzivne občutke v vožnji, instrumentno ploščo v višini oči za lažje odčitavanje informacij brez odmika pogleda s cestišča, izbočene podatke, ki so pomembni za voznika, lahko prikazuje celo v 3D obliki. Zaslon na dotik, iz katerega voznik razbira številne upravljalne funkcije, je velik in pregleden. Čeprav je stikal malo, so razvijalci upoštevali načelo preprostosti, zato se lahko vedno z eno tipko vrnemo v osnovni meni, za nameček pa so postavili nekaj več stikal za hitro iskanje, ki omogočajo neposreden vstop v različne menije (audio, nastavitve avtomobila, klima, navigacija, telefon …)

Zahvaljujoč i-Cockpitu druge generacije je notranjost videti naravnost futuristična. Združuje majhen volanski obroč z navidezno armaturno ploščo in osrednji multimedijski vmesnik z diagonalo 7- oziroma 10-palcev (17,8 ali 25,4 centimetra). Foto: Peugeot

Voznik v peugeotu 208 svoje vozniško delo opravlja v sodobnem in dobro opremljenem okolju, ki je hkrati visokokakovosten. Materiali so na pogled in otip prijetni, celo premijski. Armaturna plošča je že serijsko obdelana z mehko penasto oblogo, sedeži s športno zasnovo dobro pritisnejo telo ob sedež tudi v ovinkih, dekoracije iz “karbonskih vlaken” kažejo na spogledovanje z višjimi segmenti. Celota je videti kot delo kiparja, saj so razmiki med komponentami minimalni, spoji natančni, stikala pa umeščena zelo premišljeno.

Povezan in varen mestni avto

Kompakten volan, ki je bil podedovan iz višjih segmentov, je lahkoten, upravljanje je intuitivno, pri razgledu nazaj pa vam lahko pomaga tudi vzvratna kamera. V paketu Active Pack so serijski tudi parkirani senzorji zadaj, ki na morebitne ovire opozarjajo tako z zvočnim opozorilom kot z grafično podobo na osrednjem zaslonu na sredini armaturne plošče. Prepričajo pa tudi ogrevani sedeži, ki so postali del opreme najmanjših Peugeotov. Za polnjenje pametnega telefona je lahko zadolženo indukcijsko odlagališče na sredinski konzoli, kot tudi klasične USB vtičnice.

Peugeot 208 je polno digitaliziran in povezan. Če se preko sistemov apple carplay in android auto povežete s svojim telefonom, lahko v trenutku prenesete audio datoteke ali pa telefonski imenik na zaslon vozila, kar omogoča še lažjo in varnejšo uporabo nekaterih storitev med vožnjo. Serijska je funkcija Mirror Screen. Peugeot 208 vas bo zahvaljujoč napredni navigaciji 3D Tom Tom varno in zanesljivo vodil tudi po poteh, ki vam niso znane.

Peugeot 208 ne narekuje le oblikovnih smernic v avtomobilizmu, ampak vnaša tudi tehnološke spremembe. Eden od tehnoloških bombončkov so tridimenzionalni prikazovalniki, ki poskrbijo, da pomembni podatki zares izstopajo. Foto: Peugeot

Peugeot 208 svojo naprednost izkazuje še s tehnološko dovršenimi in preizkušenimi sistemi za pomoč pri varni vožnji, ki izhajajo iz višjih segmentov vozil. Prilagodljivi tempomat s funkcijo stop prilagaja hitrost do spredaj vozečih vozil in v gneči sam ustavi na koncu kolone. Pomoč pri speljevanju v klanec omogoča Hill Assist Descent Control, sistem za prepoznavo vozil v mrtvem kotu vidi tudi vozila, ki jih sami izza volana ne vidite in vas na to opozori. Prepozna celo, kdaj ste utrujeni in vam predlaga počitek. Izvedenka z opremo Active Pack ponuja veliko serijske tehnologije za varnost, med drugim šest zračnih blazin, opozorilnik za ustrezno napolnjenost pnevmatik, sistem za samodejno zaviranje v sili in sistem za prepoznavanje prometnih znakov, ki vas opozori, če vozite prehitro.

Udoben, a hkrati zelo športen

Peugeot 208 ponuja tudi stikalo z izbirnimi programi vožnje, ki s pritiskom hipno spremenijo karakter vozila in vozniške nastavitve. Eko prilagodi vožnjo čim manjši porabi, normalni način je primeren za optimalno udobje za vsakodnevno uporabo, športni način pa daje prednosti zmogljivosti in občutkom, moči in navoru. Peugeot 208 je dinamično vozilo, a hkrati zelo udobno, k čemur so veliko prispevale ure in ure razvoja in testiranja v vetrovnikih za izboljšanje aerodinamike, ki je omogočila tudi odlično zatesnitev kabine in s tem večje udobje potovanja.

Moderen in bogato opremljen avto za manj kot 15 tisočakov

Peugeot z modelom 208 ne popušča v kompromisih niti, ko gre za izbiro pogonske enote. 208 je bil prvi Peugeot s tremi vrstami pogona – bencinskim, dizelskim in električnim. To je omogočila napredna platforma CMP, ki v različici e-CMP omogoča vgradnjo baterij v dno vozila, pri čemer tudi električna različica v uporabnosti v ničemer ne zaostaja za klasiko. Po novem ponuja do 400 kilometrov dosega (WLTP standard). Izbirati je mogoče med preizkušenim ročnim menjalnikom ali pa naprednim samodejnim menjalnikom EAT8 Shift and Park by wire, ki omogoča izjemno natančno prestavljanje z obvolanskimi prestavnimi ročicami.

Bogato serijsko opremljen Peugeot 208 z opremo Active Pack in vstopnim bencinskim motorjem lahko domov v akcijski ponudbi odpeljete za 14.990 evrov. Vozila so na zalogi, dostopnost vozil pa pri Peugeotu povečujejo še z dodatnimi bombončki, kot so kasko zavarovanje za 1 evro, fiksna obrestna mera v primeru sklenitve financiranja, serijsko pet let jamstva ter bon za nakup zimskih pnevmatik.