Dom in vrt

Zakaj je čas izven kurilne sezone idealen za investicijo in vgradnjo toplotne črpalke?

9. maja, 2023 - Oglasno sporočilo

Če razmišljate o menjavi starega načina ogrevanja in investiciji v toplotno črpalko, morate vedeti, da se lahko vsi tipi toplotnih črpalk vgradijo čez celo leto in ne glede na letni čas. Kljub temu pa je zaradi več razlogov najbolj ugoden čas za vgradnjo prav izven kurilne sezone.

To je idealno obdobje, saj se na ta način lahko izognemo obdobju brez urejenega ogrevanja, ki ga v toplejših mesecih običajno ne potrebujemo. Prav tako imamo dovolj časa, da preizkusimo delovanje sistema toplotne črpalke ter ga pravi čas in brez izgube udobja bivanja nastavimo, da bo deloval optimalno. Zato je pravočasno načrtovanje nakupa in vgradnje učinkovite in okolju prijazne toplotne črpalke pomembno.

Foto: Airabela

Vgradnja izven kurilne sezone je idealna

Obdobje izven kurilne sezone je dober čas za vgradnjo toplotne črpalke, saj je njena vgradnja lahko dolgotrajen postopek, kar je sicer odvisno od velikosti sistema in stanja obstoječega razvodnega sistema. Odločite za vgradnjo v času kurilne sezone, lahko povzroči neprijetnosti, povezane z bivalnim udobjem, saj ogrevanje s toplotno črpalko v obdobju namestitve ni na voljo. Če vgradnjo opravite v toplejših mesecih, pa je dovolj časa, da se sistem namesti in preizkusi, preden se začnejo hladnejši meseci. Prav tako je dovolj časa za odpravo morebitnih težav ali napak, ki se lahko pojavijo pri prvih testih sistema. V primeru namestitve sredi zime bi se lahko soočili z daljšim izpadom ogrevanja v najhladnejših mesecih v letu.

Investicija v toplotno črpalko se splača

Začetna investicija v toplotno črpalko se lahko zdi visoka, vendar se dolgoročno splača, saj poleg nižjih stroškov ogrevanja toplotna črpalka omogoča tudi večjo energetsko neodvisnost. Pri uporabi fosilnih goriv, kot sta kurilno olje ali plin, so lahko stroški ogrevanja zaradi nestabilnih cen visoki. S toplotno črpalko je pa odvisnost od cen energentov na trgu manjša, saj za svoje delovanje uporablja brezplačne obnovljive vire iz okolice, kar zagotavlja stabilnejše stroške ogrevanja.

Poleg tega so toplotne črpalke okolju prijazne, saj ne sproščajo emisij CO2, ki škodujejo okolju. Zato z izbiro tega načina ogrevanja prispevamo tudi k zmanjšanju ogljičnega odtisa in skrbimo za bolj zeleno prihodnost. Prav tako pa lahko ta investicija vpliva na povečanje vrednosti nepremičnine.

Komu zaupati vgradnjo toplotne črpalke?

Investicija v toplotno črpalko je odlična izbira za tiste, ki želijo prispevati k zeleni prihodnosti z bolj trajnostnim in varčnim načinom ogrevanja, ki hkrati nudi prihranke pri stroških ogrevanja. Namreč, v primerjavi s klasičnimi načini ogrevanja, kot so kurilno olje, plin ali elektrika, lahko toplotna črpalka prihrani do 75 % stroškov ogrevanja in pri tem ne onesnažuje okolja. To omogoča uporaba brezplačnih obnovljivih virov iz okolice, ki so vedno na voljo.

Če iščete kakovostne toplotne črpalke, se obrnite na uradnega distributerja toplotnih črpalk katerega od priznanih blagovnih znamk, ki jim zaupate. Distributerji imajo bogate izkušnje s prodajo in montažo toplotnih črpalk ter lahko pomagajo pri izbiri najprimernejše rešitve za stanovanjske ali poslovne prostore.

Uradni distributer za Daikin

Podjetje Airabela je locirano v Ljubljani ter je uradni uvoznik in distributer toplotnih črpalk Daikin, ki jih odlikuje visoka učinkovitost in zanesljivo delovanje. V ponudbi imajo toplotne črpalke različnih tipov in moči, ki se prilagajajo potrebam različnih vrst objektov. Poleg strokovne podpore pri izbiri in načrtovanju so v pomoč tudi pri pridobitvi subvencij in ugodnega financiranja.