Avtomobilizem

Vse, kar potrebujete, da izstopate: Mercedes-Benz CLA Coupé

26. oktobra, 2023 - Oglasno sporočilo

Avtomobil CLA  Coupé je kompromis med eleganco in športnostjo, sodobnostjo in izzivalnostjo.

Samozavestno oblikovanje, osupljiva zmogljivost in informacijsko-razvedrilni sistem, ki vas postavlja v središče vsega dogajanja. Novi CLA Coupé je bil zasnovan z mislijo na vas in je s svojo privlačno in razgibano obliko avtomobil, s katerim boste izstopali. 

Coupé: brez kompromisov

Avtomobil Mercedes-Benz CLA Coupé zagotavlja izjemen užitek v vožnji, uporabo najsodobnejše tehnologije in brezkompromisno zmogljivost, ki vas popelje naravnost v svet vrhunskosti. Podaljšane vstopne linije nad okni in vrata brez okvirjev poudarjajo njegovi nepogrešljivi športnost in dinamičnost. Sprednji del vozila je pomaknjen naprej in spominja na nos morskega psa, z dolgim, podaljšanim in spuščenim pokrovom motorja s poudarjeno izboklino powerdome. Zadnji del avtomobila sledi prepletu elegance in športnosti, z nazaj pomaknjeno potniško kabino in natančno stransko linijo, ki ustvarja čarobno igro svetlobe in senc. Piko na i pri čustveni podobi avtomobila CLA Coupé dodajajo vrata brez okvirjev – posebnost, ki je pri avtomobilih že prava redkost, zadnje široke luči pa zadek optično še razširijo.

Kljub športni obliki je to zelo uporaben avtomobil. Prtljažna vrata so velika in omogočajo preprosto natovarjanje, CLA shooting brake pa ima v kombinaciji z zadnjimi sedeži dodano funkcijo preklopa sedežev delno naprej, kar omogoča povečanje prtljažnega prostora na zgledno prostornino kot pri večjih karavanih. 

Foto: Mercedes-Benz AG
Sistem MBUX vas popelje v novi svet informacijsko-razvedrilnega sistema z možnostjo intuitivnega glasovnega upravljanja, upravljanja na dotik ali upravljanja s kretnjami. (Foto: Mercedes-Benz AG)

Prepustite se prepletu estetike in tehnologije

Avantgarda oblika armaturne plošče narekuje obliko celotne notranjosti in se neprekinjeno razteza od enih sprednjih vrat do drugih, za občutek odprtosti in prostornosti v potniški kabini. Izstopa široki in prostostoječi dvojni zaslon, ki z napredno tehnologijo omogoča intuitivno upravljanje in prikaz vseh informacij, potrebnih za vožnjo. Serijsko sta na voljo 7-palčni in 10,25-palčni zaslon, opcijsko pa dva 10,25-palčna zaslona s širokokotnim videzom. Za popolno celoto poskrbijo prezračevalne šobe v videzu športne turbine in opcijska ambientna osvetlitev s kar 64 barvnimi možnostmi. Poleg obsežne serijske opreme z multimedijskim sistemom MBUX in premium navigacijo v slovenskem jeziku si lahko avtomobil prilagodite s številnimi elementi, kot so novi večfunkcijski športni volan, sedeži in oblazinjenje. 

Za dodatno zbranost, ko je dogajanje v prometu kaotično, je v pomoč razširjena resničnost MBUX za navigacijo, ki virtualni svet povezuje z resničnim. Tehnologija združuje grafične navigacijske in prometne informacije s prenosom slik v živo in prikazom, ki ni moteč za voznika in potnike, hkrati pa je delovanje pregledno, preprosto in zanesljivo. Vse prikazane informacije so na voljo v slovenskem jeziku.

Za varnost in električni doseg za vsakodnevno rabo

Varnost je pri Mercedesu v ospredju vsake inženirske naloge in pri avtomobilu CLA Coupé seveda ni nič drugače. Ponaša se z izbranimi najsodobnejšimi varnostnimi sistemi, zato ste lahko prepričani, da ste vi in vaši potniki na cesti zaščiteni. Inovativne integracije, kot sta aktivni zavorni asistent in sistem PRE-SAFE, so vgrajene z mislijo na vašo varnost. Aktivni pomočnik za ohranjanje razdalje in pomočnik za zaznavanje predmetov in oseb v mrtvem kotu pa bosta poskrbela za vašo varnost na vseh potovanjih. Medtem, ko vas izboljšani sistemi kamer in senzorjev varno vodijo skozi križišča in vam pomagajo pri manevriranju v ozkih ulicah in pri parkiranju. 

Bencinski motorji v avtomobilu CLA Coupé so povsem elektrificirani, kar dodatno zmanjša porabo in emisije. Ponudba vključuje štirivaljne pogonske enote s 7- ali 8-stopenjskimi menjalniki DCT, ki so na voljo serijsko. Kot blagi hibridi so ti motorji opremljeni z dodatnim 48-voltnim vgrajenim napajalnikom, ki zagotavlja dodatnih 10 kW moči za izjemno agilnost pri zagonu vozila ‒ za precej večje udobje in izjemno vozno izkušnjo. 

Napredna tehnologija priključnega hibrida prepriča tudi v avtomobilu CLA Coupé, ki navduši z električnim dosegom več kot 80 kilometrov in omogoča, da se vsakodnevne razdalje prevozijo tudi na povsem električni pogon. 

Foto: Mercedes-Benz AG
Napredna tehnologija priključnega hibrida z električnim dosegom več kot 80 kilometrov. (Foto: Mercedes-Benz AG)

CLA Coupé velja za računalnik na kolesih, ki si tehnologije za varnost, udobje in povezljivost deli z najdražjimi in najbolj uveljavljenimi modeli znamke Mercedes-Benz. Namenjen je kupcem, ki želijo izstopati – tako s privlačno dinamično obliko vozila kot z vsebino, ki bo poskrbela za varno in sproščujočo vožnjo.