Dom in vrt

Vročinski val zajel Slovenijo – popoln trenutek za pravi izbor klimatske naprave 

17. julija, 2023 - Oglasno sporočilo

Visoke temperature in vročinski valovi, ki niso zajeli le Slovenije, temveč cel svet, so nas postavili pred odločitev, katero klimatsko napravo izbrati. Kaj je tisto, kar določa, da bo prav ta klima, točno taka, kot si jo želimo in kot jo potrebujemo? Da bo zadostila vsem našim potrebam in funkcionalnim zahtevam. Na tržišču je vsekakor na voljo široka paleta energetsko učinkovitih klimatskih enot, ki vam omogočajo hlajenje in ogrevanje skozi vse leto. 

Daikin vam poleg celovitega izbora raznolikih in funkcionalno dovršenih klimatskih naprav nudi tudi take, ki estetsko dopolnjujejo vaš bivalni prostor. Naj si gre bodisi za zamenjavo klimatske naprave ali nakup nove enote, primeren izbor slednje je izrednega pomena! Prav tako vam Daikin ponuja možnost nagrajenega dizajna za vašo klimatsko napravo. S tako številnimi vrstami notranjih enot ustvarjajo notranjo klimo po vaših željah, ki se najboljše zliva z notranjim interierjem bivalnega prostora. Prav tako pa so Daikin klimatske naprave zelo tihe. Zvočni tlak je merjen v dB, občuten na razdalji od 1m do 5m notranje enote. Nižja kot je številka, tišje je delovanje. Določene Daikin naprave so skoraj neslišne, saj dosegajo glasnost le 19 dB. Tako boste vaš prostor še naprej lahko koristili za sprostitev, v ustrezno ohlajenem ambientu.

Foto: Daikin
Foto: Daikin
Zato je zelo pomembno, da vemo, kak tip klimatske naprave sploh potrebujemo. Kako velik prostor hladimo in ogrevamo, in ali ga sploh želimo tako ogrevati kot ohlajevati, ipd. Svetujemo vam, da sledite korakom, ki smo jih pripravili posebej za vas. Ob tem pa ne spreglejte Daikinove posebne ugodnosti, kjer lahko svojo klimatsko napravo v teh vročih poletnih dneh izberete že za 899 EUR, z montažo.

Le 6 korakov do prave izbire klimatske naprave!

Kako med različnimi možnostmi poiskati pravo klimatsko napravo? Za vas smo pripravili 6 temeljnih vprašanj, na podlagi katerih boste našli popolno rešitev. Le v nekaj korakih boste prišli do najustreznejše klimatske naprave.

Prvo vprašanje je, koliko prostorov želite klimatizirati? 

Z izbiro primerne moči klimatske naprave se izognemo previsokim stroškom in neučinkoviti porabi, pri čemer je potrebno upoštevati velikost prostora. Izbirate lahko med enojno split enoto ali večdelni deljeni sistemom. Split enojna enota pomeni, da je enota v vašem domu povezana z eno zunanjo enoto. To je optimalna rešitev za klimatiziranje enega prostora v vašem domu. Večdelni deljeni sistem vam omogoča, da imate več notranjih enot, ki so povezane v eno zunanjo enoto. S tem lahko ustvarite popolno klimo v več prostorih vašega doma. Z eno zunanjo enoto lahko povežete do 5 notranjih enot.

Foto: Daikin
Foto: Daikin

Drugo vprašanje je, kje natančno želite, da naj bodo enote nameščene? 

Priporočamo vam, da si sestavite seznam prostorov in sten, na katere želite namestiti enote. Če še ne veste, vam lahko pomaga naš strokovni Daikin Home Comfort partner.

Tretje vprašanje se nanaša na to, kako veliki je prostor, v katere nameravate namestiti enoto? 

Višina prostora in velikost sobe v kvadratnih metrih določata moč. Z izbiro primerne moči klimatske naprave se izognemo previsokim stroškom in neučinkoviti porabi, pri čemer je potrebno upoštevati velikost prostora. Na primerno moč vplivajo tudi drugi dejavniki, kot so lega prostora in steklene površine.

Pri četrtem in petem vprašanju je pomembno, da razmislite, kje bi lahko postavili zunanjo enoto, ter kako oddaljena bo zunanja enota od notranjih enot? 

Potrebno je vedeti, da krajša kot je razdalja med zunanjo in notranjo enoto, lažja in učinkovitejša je vgradnja. Način montaže klimatske naprave je lahko stenski, stropni ali talni.

Šesto vprašanje pa se nanaša na to, za kaj točno želite uporabljati svojo klimatsko napravo? 

Samo za hlajenje ali tudi ogrevanje? Ali mora imeti enota integriran alergeni filter, vlažilec in tedenski urnik delovanja? Zelo pomembno vprašanje je, ali želite nadzirati svojo klimatsko napravo prek spletnega programa Daikin Online Controller? Območje ogrevanja pove pomembne informacije o razponu delovanja ogrevanja glede na zunanje temperature. Klimatsko napravo lahko nadzorujete od kjer koli, kadar koli. Enoto preprosto povežite z Wi-Fi vmesnikom in prenesete aplikacijo Daikin Online Controller. Preko telefona lahko upravljate s termostatom, nastavljate temperaturne urnike in imejte popolni pregled nad porabo energije.

Ko boste imeli odgovore na vseh 6 vprašanj, vam lahko naš vam najbližji Home Comfort Expert partner pomaga pri iskanju vaše popolne rešitve. S svojim strokovnim znanje vam bodo slednji lahko predstavili natančen načrt in ponudbo, izvedeno na podlagi vaših želja, potreb in načrtov. Ob tem pa si lahko pomagate tudi z Daikin iskalnikom klimatskih naprav, kjer boste v le nekaj korakih lahko sami videli kak tip klimatske naprave popolnoma ustreza vašim bivalnim pogojem. Seveda glede na velikosti vašega prostora, glasnosti, ki si jo želite, barvi, ki vam je blizu, razred učinkovitosti, ki ga pričakujete ipd. 

Zatorej, ne čakajte predolgo in odgovorite na vseh šest zastavljenih vprašanj, ter oddajte povpraševanje na www.daikin.si in kontaktiral vas bo najbližji Daikin Home Comfort Expert partner ter vam svetoval katare klimatska naprava je najprimernješa ali pa svojo rešitev poiščite v iskalniku Daikin klimatskih naprav, kjer lahko ocenite tudi vrednost vaše investicije. 
Foto: Daikin
Foto: Daikin