Tehnologija

Visoki stroški elektrike so lahko stvar preteklosti

3. marca, 2023 - Oglasno sporočilo

Podražitev elektrike, ki smo jim priča v zadnjem letu dni, občutimo vsi, a po žepu so najbolj udarile podjetja. Ta so se tako znašla pred izzivom, kako postati energetsko kar se da neodvisna od gibanja cen elektrike na trgu. Na njihovo srečo obstaja za to več rešitev.

Popolno neodvisnost od cen elektrike in drastično znižanje stroška električne energije si lahko podjetja zagotovijo z lastno sončno elektrarno . Glede ne trenutne cene, se jim bo investicija povrnila že v 5-ih letih, medtem ko jim bo elektrarna služila vsaj 30 let, kolikor je njena minimalna življenjska doba. Dodatno lahko investicija v obnovljivi vir energije podjetjem izboljša ugled blagovne znamke ter samo konkurenčno prednost. Pri SONCE energija uredijo vse potrebno za postavitev elektrarne, tudi pripravo dokumentacije za različne subvencije, pri čemer so bili do sedaj 100-odstotno uspešni.

SONCE energija je ekskluzivni partner SunContract tržnice, ki svojim strankam brezplačno omogoča, da z vso elektriko, ki jo proizvedejo, same razpolagajo. Preko individualnih dogovorov lahko tako podjetja viške proizvedene elektrike prenesejo v uporabo tudi na morebitne dislocirane enote ali drugim izbranim odjemalcem.
Podjetje Yaskawa je na poslopju v Kočevju postavila sončno elektrarno moči 700 kW, s katero si zagotavlja do 60 % čiste energije za proizvodnjo tako v Kočevju kot v Ribnici. Elektriko iz Kočevja s pomočjo individualnih dogovorov na SunContract platformi enostavno prenašajo v uporabo na dislocirano enoto. (Foto: SunContract)

Do lastne sončne elektrarne pa lahko podjetja pridejo tudi če trenutno nimajo sredstev za postavitev, imajo pa zanjo primerno streho. V zameno za oddajo strehe v najem si lahko podjetje še vedno zagotovi stabilno in predvidljivo ceno elektrike, s čimer zaščitili pred povišanjem cen elektrike ter hkrati prihrani pri stroških. Elektrarna pa bo po določenih letih, samo s plačevanjem elektrike, prešla v  njihovo last. 

SONCE energija je eno vodilnih podjetij sončnih elektrarn z najdaljšo tradicijo in celovito ponudbo za fotovoltaiko: samooskrba za gospodinjstva, poslovne stranke, industrijo ter samooskrbne vasi in mesta. Podjetje sestavlja izkušena in perspektivna ekipa strokovnjakov z več kot 20-letnimi izkušnjami s področja energetike. So tudi ekskluzivni partner energetske tržnice SunContract, ki omogoča neposredno trgovanje z elektriko med proizvajalci in končnimi porabniki. Za celovito energetsko preobrazbo pa njihove energetske rešitve vključujejo še vgradnjo toplotnih črpalk, električnih polnilnic in hranilnikov energije.

Podjetje Kograd Igem z elektrarno moči 475 kW, 66% proizvedene elektrike uporabi takoj in tako dodatno prihranili še na stroških omrežnine. Ostalih 34 % proizvedene energije proda preko SunContract tržnice, kjer z neposrednimi P2P dogovori z drugimi odjemalci dodatno poveča donos proizvedene elektrike. (Foto: SunContract)
Več informacij na www.sonce.com in prodaja@sonce.com.