Zabava

V kina prihaja film Pravičnik 3, zadnji del popularne akcijske triologije z Denzelom Washingtonom

28. avgusta, 2023 - Oglasno sporočilo

Robert McCall se tokrat spopada z italijansko mafijo.

V kinih si lahko od 31. avgusta ogledate zadnje poglavje akcijske trilogije, katere prva dva filma sta zaslužila skoraj 400 milijonov dolarjev! Serija o Pravičniku je znana kot edini film, v katerem se je Denzel odločil ponoviti svojo vlogo. Prvo nadaljevanje je izšlo že leta 2014 in je tako presenetilo kot navdušilo občinstvo. Drugi del, ki je izšel leta 2018, pa je le potrdil, da akcijski trilerji z enigmatičnimi maščevalci, ki kaznujejo zlobneže, vstopajo v novo zlato dobo. Z filmi o Jasonu Bornu, Johnu Wicku in drugih maščevalcih je Denzel Washington kot Robert McCall našel svoje mesto in svoje občinstvo, ki se ga spominja po svoji fenomenalni igralski karieri in ikoničnih akcijskih trilerjih!

Napovednik filma prikazuje, kako je Robert McCall po dolgem času našel nov dom v italijanskem obalnem mestu, vse dokler se ne sooči s težavami, ki jih je tam ustvarila mafija. Po upokojitvi kot vladni morilec poskuša Robert McCall (Denzel Washington) najti uteho pri iskanju pravice za vse zatirane. Robert se v zadnjem filmu nahaja v južni Italiji, kjer skuša obrniti hrbet svoji preteklosti. A ko spozna, da so ljudje, s katerimi se je povezal, pod jarmom lokalnega mafijca, McCall ve, kaj mora storiti za vsako ceno, da ustavi mafijo in reši svoje prijatelje….

Režiserski stol je tudi tokrat prevzel Antoine Fuqua (Training Day, King Arthur, The Fall of Olympus, The Magnificent Seven, Righteous One and Two), ki je z Denzelom sodeloval pri kar petih filmih. Scenarij je ravno tako že tretjič pisan izpod rok Richarda Wenka skupaj z Denzelom in režiserjem Antoinom (Pravični 1 in 2, Plačanci 2, Veličastnih sedem in prihajajoči film Lovec Kraven). Skupaj z Denzelom Washingtonom v filmu igra tudi Dakota Fanning (Twilight Saga, Once Upon a Time in Hollywood, Ocean ‘s 8), ki je leta 2004 z njim delila eno svojih prvih otroških vlog v uspešnici Bodyguard.

Za razliko od prvih dveh nadaljevanj filma Pravičnik se tokrat film preseli v Evropo, na slikovito obalo sladkega in mirnega italijanskega mesta, kjer se bo McCall po dolgem času počutil dovolj mirno, da bo začel razmišljati o miru. Vendar mu bo načrte preprečila kruta italijanska mafija, ki ji preprosto ne more dovoliti, da terorizira svoje nove sosede in prijatelje, ki so mu dragi.

Pravičnik 3: Zadnje poglavje se v kinih začne od 31. avgusta!