Prosti čas

V Grčijo z nizkocenovnimi prevozniki

13. marca, 2023 - Oglasno sporočilo

Je letošnje poletje za počitnice na grških otokih resnično treba odšteti tudi dvakrat več?

Ne nujno! Na Pocitnice.si so namreč našli rešitev za ugodne poletne počitnice v osrčju Mediterana.

Foto: Pocitnice.si

V seriji podražitev je bilo utopično pričakovati, da bodo cene potovanj in letovanj ostale enake kot v preteklih letih. Vendarle pa to še zdaleč ne pomeni, da se je pošteno prisluženim počitnicam potrebno enostavno odpovedati!

Na Počitnice.si so namreč pripravili pakete popolnih počitnic za vsak okus – in žep. Še posebej vroča je ponudba prvomajskega in poletnega oddiha v Grčiji, eni najbolj priljubljenih destinacij na svetu. Na grška otoka Krf in Kos ter na Južni Ciper lahko namreč z nizkocenovnimi prevozniki večkrat na teden poletite z Zagreba in Benetk ter si privoščite popoln oddih po izjemno ugodni ceni – tudi do 30 % ceneje!

A pozor! Praviloma velja, da bližje kot je datum odhoda, dražje so letalske karte, zato se splača pohiteti in počitnice na Krfu, Kosu ali Južnem Cipru rezervirati še danes.

Foto: Pocitnice.si
Celotno ponudbo počitnic v Grčiji lahko preverite s pomočjo priročnega iskalnika TUKAJ, ali pa delo v celoti prepustite izkušenim svetovalcem in na info@pocitnice.si oziroma na telefonsko številko 01/ 280 30 00 sporočite svoje želje glede destinacije, predvidenega datuma odhoda, tipa namestitve in števila ter starosti potnikov in že v nekaj urah boste prejeli najboljše ponudbe počitnic v Grčiji! Vse informacije lahko od ponedeljka do sobote pridobite tudi v fizičnih poslovalnicah Počitnice.si, in sicer v nakupovalnih centrih Supernova Rudnik v Ljubljani ter Supernova Kranj Primskovo. 

Zakaj na počitnice v Grčijo?

Grčija je že desetletja priljubljena destinacija vseh generacij. Ponudi lahko vse, kar si pravi dopustnik želi: čudovite plaže, kristalno čisto morje, bogato zgodovino, urejene kolesarske in sprehajalne poti, številne pohodniške ture ter popolne kotičke za z vetrom pogojene vodne športe. Tu torej na svoj račun pridejo tako tisti, ki si želijo popolnega odklopa od vsakdanjega hektičnega sveta, kot tudi oni, ki ne prenesejo dolgočasja.

Foto: Pocitnice.si

Posebno omembo si zasluži tudi izjemna grška kulinarika, ki kar poka od svežine: dnevno so na meniju sveže dobrote morja, lokalno pridelana zelenjava ter sadje, pristno ekstra deviško oljčno olje ter bogat nabor mesnin in tradicionalnih mlečnih izdelkov. Na pravo grško pojedino se splača odpraviti v katero od domačih tavern, kjer bodo popolno vzdušje dopolnili gostoljubni ter vselej nasmejani domačini, ki so znani užitkarji ter prvaki v posedanju po tavernah.

Če radi raziskujete lokalno kulinariko in si čez dan ogledujete znamenitosti, se boste na počitnicah v Grčiji najbrž odločili za najem apartmaja/studia ali za polpenzion v hotelu oziroma nočitev z zajtrkom. Tistim, ki si na počitnicah želite predvsem počitka ter družinam z otroki pa priporočamo izbiro hotela z all inclusive ponudbo, kjer so v ceni vključeni vsi obroki, prigrizki, alkoholne in brezalkoholne pijače ter bogata dnevna in večerna animacija za vse generacije.

Privoščite si prvomajski in poletni oddih v Grčiji z nizkocenovnimi prevozniki po izjemno ugodni ceni! Rezervirajte še danes in si zagotovite tudi do 30% popust na celoten počitniški paket, ki vključuje letalski prevoz ter namestitev v izbranem hotelu ali apartmaju.
Foto: Pocitnice.si

Katere so TOP 3 grške destinacije tega poletja?

O Grčiji lahko govorimo že na južnem delu otoka Ciper, tretjem največjem otoku v Sredozemskem morju. Pred davnimi stoletji je bila njegova najvišja gora Olimp domovanje grških bogov, danes pa slovi kot popolna počitniška destinacija. Največ namestitev na Južnem Cipru najdete v okolici mest Paphos in Limassol. Obiskati velja še arheološki park na prostem Kato Paphos, kjer vas bodo očarale številne arheološke najdbe iz časa prazgodovine do srednjega veka ter Afroditino skalo, kjer naj bi se iz morske pene rodila boginja lepote in ljubezni Afrodita.

Foto: Pocitnice.si

Po tradicionalno ciprsko izkušnjo se velja zapeljati na planote gorske verige Troodos, ki ponuja čudovite razglede, spotoma pa se ustaviti še v tisočletni vasici Omodos, za katero so značilne izjemno ozke ulice ter stare kamnite hiše.

Foto: Pocitnice.si

Na povsem drugem koncu Grčije, med Jadranskim in Jonskim morjem, le dobra dva kilometra južno od Albanije, leži med slovenskimi gosti izjemno priljubljen otok Krf. Zaradi čudovite zelene pokrajine in številnih nasadov oljk ter agrumov ga mnogi imenujejo tudi smaragdni otok, piko na i pa popolni kulisi daje še kristalno čisto morje s številnimi zalivi. Severni del otoka je pretežno hribovit, plaže, z znamenitim ljubezenskim tunelom na čelu, pa idealno izhodišče za umirjen dopust. Zahodna stran Krfa je bolj raznolika in se lahko pohvali z najlepšimi plažami otoka, ki so kot nalašč za družinske vragolije, jug pa je popolno izhodišče za vse, ki obožujete pestro nočno življenje.

Foto: Pocitnice.si

Med Krfom in Ciprom pa sredi Egejskega morja leži še en edinstven biser Grčije – Hipokratov rojstni kraj, otok Kos! Gre za razgiban otok s 112 km dolgo obalo, kar pomeni, da tu zagotovo vsak najde prostor zase. Ljubitelji celodnevnega dogajanja in večernih zabav se boste najbolje znašli v južnem mestecu Kardamena ali severnem mestu Kos, kjer lahko čez dan poležavate na plaži ali pa se odpravite na ogled znamenitosti, zvečer pa se prepustite bučnim zabavam pozno v noč. Med družinami z majhnimi otroki je izjemno priljubljeno letovišče Tigaki na severu otoka, ki se lahko pohvali z 10 km dolgo peščeno plažo, ljubitelji umirjenih počitnic pa boste popolno zatočišče našli v krajih Lambi s krasno kilometrsko plažo in Mastichari, ki ponuja kopico osamljenih kotičkov ter slovi po odlični in vedno sveži morski hrani.

Si letos pomahamo z grških otokov? Izkoristite super ugodno ponudbo in pošljite povpraševanje na info@pocitnice.si ali pokličite na 01/280 30 00 ter rezervirajte TOP oddih v Grčiji še danes!
Foto: Pocitnice.si