Tehnologija

V Celju na ogled večtonski stroji, robotika in druge svetovne novosti industrije

17. aprila, 2023 - Oglasno sporočilo

Mednarodni industrijski sejem in sejem Lestech bosta potekala od 18. do 21. aprila na Celjskem sejmu. Veliko svetovnih dosežkov bo v Celju prvič predstavljenih. Stroje takšne veličine boste lahko videli samo tokrat na Celjskem sejmu. Letos rekordno število razstavljavcev. Veliko priložnosti tudi za iskalce zaposlitve.

Prihodnji teden morate na Celjski sejem, kjer bo od 18. do 21. aprila potekal logistično najzahtevnejši sejem – Mednarodni industrijski sejem. Sejemske hale so že več tednov razprodane, slovenska in druga evropska podjetja bodo prikazala svoje najnovejše dosežke, stroje, robote, polnilne linije, avtomatizacijo in veliko drugega. Hkrati bo potekal tudi sejem lesne stroke, sejem Lestech.

Foto: Celjski sejem

Celjski sejem se bo med 18. in 21. aprilom prelevil v eno izmed večjih prizorišč proizvodnih hal v Sloveniji

Na več kot 23.000 m2 bodo prikazani najnovejši dosežki svetovne industrije v okviru zelo pomembnega Mednarodnega industrijskega sejma. Videli bomo lahko najnovejše dosežke svetovne industrije s področja orodjarstva in strojegradnje, industrijske avtomatizacije, robotike, varjenja in rezanja, industrije plastike, materialov in komponent ter naprednih tehnologij. Mnoge svetovne inovacije bodo prvič predstavili prav na tem sejmu, saj bo prisotnih kar nekaj podjetij iz tujine. Vsi, ki na področju industrije kaj štejejo, bodo prisotni na Celjskem sejmu na Mednarodnem industrijskem sejmu. Videli boste lahko stroje, aparate, naprave, industrijske robote, orodja in aplikacije, ki ne bodo samo razstavljeni, pač pa bodo tudi delovali. Najtežji med njimi ima kar 30 ton. Priprava na sejem bo tudi velik zalogaj za transport podjetij in za logistiko Celjskega sejma. Na sejmu boste torej imeli kaj za videti!

Letošnje leto se bo predstavilo rekordno število podjetij s področja avtomatizacije in robotizacije, med njimi vodilni akterji v Sloveniji na tem področju. Prav tako je letos rekordno število podjetij s področja varjenja in rezanja. Predstavljene bodo novosti s področja kompresorjev, CNC strojev, avtomatizacije procesov za boljši izkoristek materialov, robotske celice s kolaborativnim robotom za lasersko varjenje, avtomatski in pnevmatski kovičnik, 3d printerjev, zaščitna delovna oprema, software programi,… Vse te novosti se potegujejo tudi za sejemska priznanja, ki je Celjski sejem skupaj s strokovno komisijo podeljuje prvi dan sejma.

Štiridnevno sejemsko dogajanje se bo pričelo v torek, 18. aprila, na temo industrijske avtomatizacije in optimizacije proizvodnih procesov. Sreda bo namenjena varilni tehniki in slovenskim varilcem. Potekalo bo tudi tradicionalno državno tekmovanje varilcev. Četrtkov sejemski dan bo organiziran Dan orodjarstva, hkrati bo potekal tudi Dan industrijskega vzdrževanja. Zadnji sejemski dan se bo v petek odvijal s poudarkom na industriji plastike in gume. Ker se bo na enem mestu predstavilo več kot 330 razstavljavcev iz 12-ih držav, bo to odlična priložnost za vse iskalce zaposlitve in tiste, ki bi radi menjali kariero.

Foto: Celjski sejem

Zakaj je pomembno, da so iskalci zaposlitve tam?

Mednarodni industrijski sejem na Celjskem sejmu je v zadnjih nekaj letih postal prepričljivo največji in najpomembnejši sejem omenjenih področij industrije v JV Evropi. Na enem mestu bo več kot 330 razstavljavcev iz 12-ih držav in več kot 1000 blagovnih znamk iz 30-tih držav in tokrat se skoraj vsi soočajo s pomanjkanjem kadra. Pridite kot obiskovalec, pristopite podjetju, ki vas je prepričalo, in se predstavite. Izjemna priložnost, da obiščete številne delodajalce na enem mestu!

Hkrati bo potekal tudi Sejem Lestech, ki je vodilni sejem lesnoobdelovalne industrije v Sloveniji. Namenjen je vsem obdelovalcem in oblikovalcem lesa, lesni industriji in mizarskim delavnicam. Razstavljavci bodo v sejemski dvorani M predstavili ponudbo za velike lesnoobdelovalne obrate:

  • stroji za izdelavo pohištva
  • stroji za obdelavo lesa, stiskalnice za debelinsko in širinsko lepljenje
  • repromaterial (iverne plošče, vezane plošče)
  • 3D oplemenitenje površin, linije za oplaščenje (PVC, PET),
  • stiskalnice za furniranje, lakiranje, brizganje,…
  • servisiranje lesnoobdelovalnih strojev
  • servisiranje vseh orodji in rezil.
Foto: Celjski sejem

Hkrati bodo tudi predstavili opremo za samostojne mizarje in ljubitelje obdelave lesa. Predstavila se bo tudi Skupnost lesarskih šol, kjer bodo sodelovale vse srednje lesarske šole, ki bodo predstavile poklic lesar/mizar. Obiskovalci boste lahko videli in tudi nakupovali električna in akumulatorska orodja, zaščitna sredstva za delo pri strojih, ročna orodja, kakor tudi vrhunske najzahtevnejše lesnoobdelovalne stroje, tehnološke tovarniške linije, stiskalnice in še bi lahko naštevali.

Če ste vsaj malo ljubitelj tehnologije, robotizacije in če vas zanima, kako izgledajo dosežki industrije, morate na sejem. Mednarodni industrijski sejem na Celjskem sejmu in sejem Lestech vas vabita med 18. in 21. aprilom. Na spletu v predprodaji cenejše vstopnice. Za nakup kliknite TUKAJ!