Dom in vrt

Uresničite investicijo v kmetijsko dejavnost s kreditom Deželne banke Slovenije 

29. avgusta, 2023 - Oglasno sporočilo

Deželna banka Slovenije razume potrebe kmetovalcev ter prilagaja svojo ponudbo glede na njihove specifične zahteve. 

V ta namen kmetovalcem ponuja prilagodljive kreditne možnosti, ko ti prejmejo nepovratna sredstva, ki jim jih država nameni za vlaganja v kmetijsko dejavnost. S tem pristopom kmetovalci lahko brez težav uresničijo svoje investicijske načrte, ki predstavljajo odlično priložnost za nadgradnjo in modernizacijo kmetijske dejavnosti.

Pridobitev kredita za investicijo

Kmetovalec, ki je uspešen na razpisu in pridobi zeleno luč za črpanje nepovratnih sredstev, se lahko obrne na DBS za pridobitev sredstev, ki jih potrebuje za realizacijo projekta iz razpisa. Z odobrenim kreditom lahko izvede načrtovano investicijo ter kasneje, ob zaključku investicije in pridobljenih nepovratnih sredstev kredit tudi poplača. Gre za finančno rešitev, ki omogoča nemoteno izvedbo investicije in obenem zagotavlja, da kmetovalec ne občuti nepotrebne finančne obremenitve. DBS je strokoven in korekten finančni partner, ki se trudi, da v odnosu do strank najde pot, ki ustreza obema stranema.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Primer dobre prakse

Eden izmed odličnih primerov uspešno izvedenega projekta s pomočjo nepovratnih sredstev je “Namakalni sistem v Savinjski dolini”, kjer se je junija 2021 zaključila prva faza posodobitve 931 hektarjev namakalnih sistemov. S kreditom Deželne banke Slovenija namakanje v Savinjski dolini poteka na sodoben način, saj tehnološko posodobljene naprave omogočajo bolj učinkovit način namakanja, boljši izkoristek črpanja vode in manjšo količino porabe električne energije. Večjim kmetijskim površinam ta popolnoma avtomatiziran namakalni sistem zagotavlja enakomerno in natančno oskrbo z vodo, kjer jo potrebujejo.

Priložnost za rast in razvoj

Vsak kmetovalec se zaveda, kako pomembne so investicije za rast in uspešnost kmetijske dejavnosti. Tega pa se zavedata tudi država, ki razpisuje nepovratna sredstva in Deželna banka Slovenije, ki lahko z ustreznim financiranjem kmetovalcu pomaga pri hitrejši in nemoteni uresničitvi ciljev. Na ta način DBS že mnogo let sodeluje s kmetovalci in soustvarja uspešne zgodbe na slovenskem agroživilskem trgu in lajša pot do nepovratnih sredstev za naložbe v kmetijsko dejavnost.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia