Dom in vrt

Top 5 orodij za prenovo vašega doma

16. maja, 2023 - Oglasno sporočilo

Da se boste lažje prelevili v domače arhitekte in oblikovalce, smo za vas zbrali nekaj odličnih konfiguratorjev priznanih znamk.

1.   Načrtujte svoje pohištvo z Ikeo

Švedskih mojstrov praktičnih rešitev za dom ni treba posebej predstavljati. A morda še niste vedeli, da Ikea nudi tudi zares odlična spletna orodja za načrtovanje. Z njimi si lahko na popolnoma preprost način izrišete vsak prostor doma, od kopalnice do domače pisarne. Prav tako lahko personalizirate posamezne pohištvene elemente, od omare do sedežne garniture.

Pa je to res … tako preprosto, kot se sliši? Nikakor ne – še preprostejše je! Pozabite na kompleksna orodja za 3D načrtovanje. Ikeina orodja vas na intuitiven način usmerjajo skozi celoten proces. Ta se lahko denimo začne s serijo vprašanj, s pomočjo katerih izberete zasnovo kuhinje, ali z izbiro ene izmed neštetih predlog razporeditve. Elemente na njej nato po želji premeščate ali zamenjate z drugimi. Mala malica!

2.   Z miško do dovršene kuhinje

Si želite nove kuhinje, a vas ponudba zgoraj omenjenega skandinavskega giganta ne prepriča? Tudi prav, rade volje vas napotimo na alternativo slovenskega ponudnika Kuhinje plus. Orodje priznanega vrhniškega podjetja je sicer v angleškem jeziku, njegov uporabniški vmesnik pa je malenkost “okornejši” od Ikeinega. A za odlično kuhinjo se velja malenkost potruditi, kajne?

Imamo pa še dodaten predlog za tiste bolj “tehnične duše”: Lesninin načrtovalnik kuhinj. V njem lahko natančno določite obliko ter mere prostora, v načrt pa vključite tudi vrata, okna, priključke … Vsekakor nekaj za tiste, ki radi raziskujejo in že imajo nekaj izkušenj z orodji za načrtovanje.

3.   Vrhunska vhodna vrata po meri? Nič lažjega!

Konfiguratorji vhodnih vrat niso več redkost, a redki med njimi so tako dovršeni kot Inothermov. Ribniško podjetje, ki velja za največjega proizvajalca aluminijastih vhodnih vrat v Evropi, kupcem nudi izjemno napredno izkušnjo spletnega nakupa. Vrata si lahko najprej ogledate v virtualnem salonu, nato pa vsakega od več kot 400 modelov prilagodite popolnoma po svoje. Kaj to pomeni? Po svoje lahko prikrojite domala vse, od dimenzij do stekel, barve in dodatkov.

Inothermovo orodje pa v rokavu skriva še enega močnega asa: vhodna vrata, ki ste jih ustvarili, lahko združite s sliko svojega pročelja in tako preverite, kako bi se nova vrata podala vašemu domu.

Velika prednost Inothermovega konfiguratorja je tudi sodoben, intuitiven uporabniški vmesnik, s pomočjo katerega se lahko prav vsak prelevi v načrtovalca oziroma oblikovalca vhodnih vrat. Svojo kreacijo lahko shranite ali delite, lahko pa zanjo pošljete povpraševanje in od Inotherma pridobite neobvezujočo ponudbo.

4.   Naj vaš dom zaživi v novi barvi

Medtem ko imajo zgoraj omenjeni elementi predvsem funkcionalno vlogo, pa ne velja pozabiti na barvno shemo. Ta ima namreč največji vpliv na naše počutje v posameznem prostoru in na predstavitev zunanjosti našega doma.

Pri izbiri barvne kombinacije in tekstur sten ali fasad se najbolj izkaže aplikacija JUB Home Painter, ki ponuja tudi namizno verzijo. Uporaba na namiznih računalnikih je sicer nekoliko okornejša, saj je treba v sistem naložiti slike zadevnega prostora ali zunanjosti hiše, v mobilni aplikaciji pa lahko slike zajamete kar s pomočjo aplikacije.

In že lahko pričnete z barvanjem sten in ostalih elementov. Pri tem lahko na plano spustite svojega notranjega slikarja in se igrate z različnimi možnostmi. Vse barvne kombinacije lahko po želji prilagajate ter tako ustvarite popolno barvno kombinacijo vsakega prostora še preden prvič pomočite čopič v barvo. In kar je najboljše, konfigurator vam poda tudi informacijo o okvirni količini barve, ki jo potrebujete za osvežitev barvne sheme svojega doma.

5.   Kaj pa univerzalno orodje za načrtovanje?

V zgornjih poglavjih smo vam predstavili podjetja, ki razvijajo konfiguratorje za svoje izdelke, za konec pa smo prihranili še popolnoma univerzalno orodje za domače arhitekte: RoomSketcher. Z njegovo pomočjo lahko ustvarite podrobne načrte celotnega stanovanja, lahko pa naložite le skico prostorov in pripravo načrta prepustite strokovnjakom.

RoomSketcher nudi pravo zakladnico možnosti – od 3D načrtov do virtualnega sprehajanja po pravkar zasnovanih prostorih. Uporaba osnovnih funkcij je brezplačna, za naprednejše načrtovanje pa boste potrebovali enega od plačljivih paketov. Najcenejši vas bo stal okrog 20 evrov letno.