Zabava

Tom Hanks v filmski priredbi svetovne knjižne uspešnice

27. januarja, 2023 - Oglasno sporočilo

Dobitnik dveh oskarjev v filmu z življenjsko zgodbo. V kinu od 2. februarja.


Nobenega dvoma ni, da je Tom Hanks eden najbolj priljubljenih igralcev v Hollywoodu. V svoji 45-letni karieri je dobil dva oskarja in je splošno znan kot eden najuspešnejših filmskih zvezdnikov v zgodovini. Forrest Gump, Philadelphia, Terminal in Brodolom so le nekateri izmed prepoznavnih filmov, s katerimi se je Hanks zapisal po vrhunsko odigranih vlogah. Od 2. februarja bo v naših kinodvoranah še en prav tako izvrsten film s Hanksom: Mož z imenom Otto, priredba švedske knjižne uspešnice Fredrika Backmana Mož z imenom Ove. Švedski film, posnet po tem romanu, je bil leta 2016 najbolj dobičkonosen tuji film v ZDA in prislužil si je kar dve nominaciji za oskarja.Končni napovednik nam pričara vsakdanje življenje Otta Hendersona (Tom Hanks), vdovca in hišnika, ki budno pazi na red in disciplino v svoji soseski. Toda v njegovem primeru to pomeni kritiziranje in obsojanje vse bolj ogorčenih sosedov. Vendar pa se bo njegova siva rutina obrnila na glavo, ko se bo v sosesko priselila temperamentna mlada družina. Otto bo imel šele takrat priložnost, da spozna, kaj se zgodi, če človek sprejme življenje takšno, kot je..

V posrečeni komediji igrajo še Mariana Treviño (serija Club the Cuervos), Rachel Keller (serije Fargo, Legion, Tokyo Vice) in Manuel Garcia-Rulfo (Sedem veličastnih, serija The Lincoln Lawyer). Zanimivo je, da je mladega Otta v filmu odigral Hanksov sin Truman, ki se je prvič izkazal v tako pomembni vlogi. Za režijo je bil zadolžen Marc Forster (V iskanju dežele Nije, Svetovna vojna Z), scenarij pa je po švedskem romanu ustvaril David Magee, ki si je prislužil nominacijo za oskarja za filma Pijevo življenje in V iskanju dežele Nije. Vsekakor velja omeniti, da je v produkcijski ekipi tudi sam Hanks, kar bo zagotovo pozitivno vplivalo na končni vtis filma. Sodelovala pa je celo Hanksova žena, Rita Wilson, in sicer pri glasbenem delu: s kolumbijskim glasbenikom Sebastianom Yatrom je odpela pesem »Til You’re Home« in je tudi soavtorica besedila.

Knjiga Mož z imenom Ove, številka 1 znamenite lestvice New York Timesa, je bila prodana v več kot 3 milijonih izvodov in bralci po vsem svetu življenjsko dramo z elementi humorja samo hvalijo. Knjiga na voljo tudi v aplikaciji Mladinska knjiga Plus, ki jo lahko uporabniki za 14 dni testirajo brezplačno. Za dostop do aplikacije slediš navodilom na tej spletni strani https://mkplus.mladinska-knjiga.si .

Zato tako ljubitelji knjige kot kino občinstvo nestrpno čakamo na 2. februar, ko bo tudi pri nas prišel na redni spored film Mož z imenom Otto. Kdor pa je posebno zagret in neučakan, si ga bo lahko predpremierno ogledal že 1. februarja. Nekaj že zdaj vemo zagotovo: Tom Hanks in filmi z življenjsko zgodbo so vedno prava poslastica in posebno doživetje, ki nas vsakič navduši.