Lepota in zdravje

Toliko Slovenci v povprečju zapravimo za vzmetnico

2. februarja, 2023 - Oglasno sporočilo

Slovenci nismo najbolj vestni kar se tiče spanja. Medtem, ko strokovnjaki za zdravo spanje priporočajo minimalno 8 ur spanca na noč, nas polovica spi manj kot sedem ur dnevno. Spanje, ki vpliva na mentalno zdravje, apetit in prehrano, regeneracijo telesa, spomin in številne druge dejavnike, ni na prvem mestu našega naroda. Vsaj tako kažejo številke. Boste vi drugačni?

Vzmetnice manj priljubljene od prevozov

Slovenci v povprečju na leto namenimo kar 4.100 € za avto. Za vzmetnice pa le pičlih 11 € na leto. V avtu v povprečju preživimo 1 % našega časa. Na vzmetnici preživimo tretjino našega življenja oziroma več kot 30 % vsakega dne. Je morda razlog za to, da se na nakupovanje vzmetnice enostavno ne spoznamo dovolj? In kaj je tisto, na kar moramo biti pozorni pri nakupu?

Foto: Spalni center Maremico

Katero vzmetnico kupiti?

1. Preizkus in svetovanje

V prvi vrsti svetujemo, da ležišče preizkusite. Odpravite se v specializirane spalne centre, ki ponujajo preizkus ležišč in jih testirajte. Razmislite, na čem spite trenutno in kaj vam je pri tem všeč. To naj vam bo izhodišče za raziskovanje. V Sloveniji je kar nekaj strokovnjakov za zdravo spanje, ki vam lahko dobro svetujejo pri izbiri prave vzmetnice za vas in vam tako pomagajo pri končni odločitvi.

2. Izdelava po meri

Vztrajajte, da ležišče prilagodijo vam in vašemu telesu. Med seboj si nismo enaki in ena vzmetnica ne more ustrezati vam, vašemu partnerju in vašemu otroku hkrati. Svetujemo, da izberete ležišče, ki se vam bo prilagajalo tam, kjer to potrebujete (npr. v ledvenem predelu), hkrati pa bo mehkejše tam, kjer je to potrebno (npr. v ramenskem predelu). Časi, ko smo kupovali trde vzmetnice, so mimo …

3. Brez kompromisov

Ležišče izberite zase in pri tem ne sklepajte kompromisov s svojim partnerjem. Danes ponudniki že omogočajo izdelavo vzmetnic, ki sta na levi in desni strani različne. Vsak med nami je drugačen in tudi ležišče naj mu bo prilagojeno.

Foto: Spalni center Maremico

6 razlogov zakaj izbrati vzmetnice Leticia

1. Slovenska proizvodnja

Vsaka vzmetnica Leticia je izdelana v Sloveniji, v delavnici v Ljubljani. Ekipa Spalnega centra Maremico skrbi za vsak detajl postelje in jo prilagodi vašim željam in potrebam. Vsaka vzmetnica je narejena po naročilu in ročno, ničesar ne proizvajajo serijsko.

2. Ležišče izdelano po meri

Postopek izdelave kvalitetne vzmetnice Leticia, ki jo izdelujejo v Spalnem centru Maremico, je prav poseben. V njihovem salonu se prepustite tako imenovani »Smart Bed«, pametni postelji, ki vam ob gledanju videa v 4D verziji, hkrati izdela odtis vašega telesa. Nato vas svetovalke za zdravo spanje še dodatno izmerijo in se pogovorijo z vami glede vaših želja, težav in potreb pri spanju. Na podlagi zbranih informacij nato skupaj z ekipo strokovnih delavcev v proizvodnji sestavijo vzmetnico, ki je unikatna samo vam. Sestavijo jo iz 20 območij, ki jih lahko po želji tudi kadar koli kasneje zamenjate. In če spite s partnerjem? Vsakemu sestavijo svojo, obe pa zapakirajo v skupno prevleko, tako da nihče ne ve, da gre v resnici za dve vzmetnici. Vi pa pri tem ne rabite sklepati kompromisov.

3. Trajnostni izdelek

Vzmetnice Leticia so edinstvene tudi na področju trajnosti. Izdelane so namreč tako, da lahko vsak sestavni del vzmetnice kadar koli po želji prilagodite, zamenjate ali obnovite. Slovenska proizvodnja Spalnemu centru Maremico namreč omogoča, da vam lahko zamenjajo samo prevleko ležišča, njegovo polnilo ali samo toper – kadar in kar koli želite. Še več, v primeru da vam vzmetnica Leticia postane neudobna v predelu ramen, lahko omehčajo zgolj ta del – ali pa ga utrdijo. Izbira je povsem vaša.

4. Brezplačna dostava

Najemanje kombija za dostavo vzmetnice je precej zamudno in predvsem naporno dejanje. Pri vzmetnici Leticia teh skrbi ne boste imeli. Dostavijo vam jo brezplačno, se preobujejo v copate in jo položijo v vaš posteljni okvir. Vse kar morate storiti je, da pokažete, kje bo njej novi dom.

Foto: Spalni center Maremico

5. Vzmetnice Leticia in BoxSpring postelja

BoxSpring postelja je hit zadnjega časa. Te nadvse moderne oblazinjene postelje med drugim nudijo možnost, da vanjo vgradijo tudikvalitetne vzmetnice Leticia. Poleg tega lahko izberete višino postelje, barvo in material oblazinjenja, način postiljanja, vzglavno stranico in še in še. Vsaka postelja BoxSpring je ročno ustvarjena v delavnici Spalnega centra Maremico in predstavlja samo vaš unikat.

6. Zaupa jim že 25.000 naspanih srečnežev

Strokovnjakom Spalnega centra Maremico zaupa že več kot 25.000 uporabnikov. Med njimi se znajdejo številna znana imena, kot na primer Boštjan Romih, Jakov Fak, Sara Isaković, Darko Đurić, Gašper Markič in Anja Weber, Mojca Mavec, Klemen Slakonja in Mojca Futur, Monika Tavčar, Pero Lovšin in še številni drugi.

Vzmetnice Leticia si lahko ogledate in testirate v razstavnem salonu Spalnega centra Maremico, na Šlandrovi ulici 4, v ljubljanskih Črnučah. Svetovalke za zdravo spanje vaš že čakajo tam z nasmeškom in kupom prijaznih nasvetov za izboljšanje vašega spanca. Tam boste našli tudi številne druge izdelke za zdravo spanje, kot na primer napenjalne rjuhe Bella Donna.

Foto: Spalni center Maremico