Tehnologija

Televizorji LG OLED so že celo desetletje na samem vrhu

7. julija, 2023 - Oglasno sporočilo

Visoka obletnica izdelka, ki že vrsto let premika meje domače zabave.

Zagreb, 14. junij 2023 – Televizorji LG OLED letos praznujejo 10 let – velik dosežek, ki je preoblikoval segment vrhunskih televizorjev in je rezultat dolgoletne vztrajnosti in inovativnosti podjetja LG Electronics. 

Prvi televizor OLED na svetu je bil predstavljen leta 2013. Čeprav se je pojavil v času, ko se je TV-tehnologija znašla na določeni prelomnici med uporabniki, ki so se postavili bodisi na stran LCD bodisi plazme, je LG OLED sprožil revolucijo, ki je razrešila vse dileme in za vedno na novo definirala pojem vrhunske kakovosti slike.

Foto: LG
Foto: LG
Foto: LG
Foto: LG

Vodilni na trgu premium televizorjev

Ko se je pojavil, je LG OLED TV predstavil povsem novo ero televizorjev in s to drzno potezo je podjetje doseglo, da je LG OLED v le desetih letih postal sinonim za vrhunske televizorje, zahvaljujoč neskončnemu kontrastu, ki omogoča popolno črno barvo ter realistične barve, prikazane na ultra tankih zaslonih. 

LG je na nedavnem dogodku v Opatiji svojim partnerjem iz regije ob predstavitvi najnovejših izdelkov iz svoje ponudbe izpostavil tudi to visoko obletnico ter spomnil na začetke implementacije te napredne tehnologije. 

Ko se je LG leta 2013 prvič predstavil s 55-palčnim Full HD OLED televizorjem (model 55EA980), se je uspešno uprl vsem tehničnim izzivom, pa tudi velikemu skepticizmu strokovnjakov iz panoge, katerih zanimanje je bilo usmerjeno v druge tehnologije. 

Tehnologija OLED omogoča izjemno tanke zaslone in elegantne oblikovalske rešitve, kot sta upogljivi prikazovalnik (LG OLED Flex) in izvlečni televizor (LG SIGNATURE Rollable OLED TV R), kar je podjetju LG omogočilo spremembo in izboljšanje uporabniške izkušnje. 

Foto: LG
Foto: LG

OLED preprosto omogoča več

“V teh desetih letih, od leta 2013 do 2023, je LG vztrajno potrjeval, zakaj si OLED zasluži biti na samem vrhu. Dokaz so številne pohvale, nagrade in certifikati, kot je enajst zaporednih priznanj za inovacije na sejmu CES, nagrade Red Dot in IF Design Award za najboljše oblikovanje in oblikovalski koncept, ti njihovi televizorji pa so poznani tudi po trajnostnem oblikovanju, s katerim LG dokazuje nenehna prizadevanja za zmanjšanje plastičnega odpada,” je sporočil Ivan Godinić, specialist za LG rjavo tehniko na Hrvaškem. 

Ista vsebina je lahko videti povsem različno, odvisno od tehnologije zaslona, ki jo ima televizor. LG-jevi televizorji OLED imajo milijone samosvetilnih slikovnih točk, ki se vklapljajo in izklapljajo po potrebi za doseganje popolne črne barve in neskončnega kontrasta, kar zagotavlja sliko najboljše kakovosti.

S svojo inovativnostjo še posebej izstopa 97-palčni LG SIGNATURE OLED M (model M3) kot prvi potrošniški TV na svetu z brezžično rešitvijo, ki omogoča prenos videa in zvoka v realnem času do 4K 120Hz, s čimer je LG še okrepil svoj položaj na trgu v segmentu ultravelikih premium televizorjev.

Avtor: LG

Različne velikosti, raznovrstno oblikovanje

Televizorji LG OLED so danes na voljo v široki paleti različnih velikosti, od 42 pa vse do 97 palcev, poleg klasičnih pa so tukaj tudi posebne Lifestyle serije, kot so serija Gallery “G”, nova linija Objet Collection – Posé ter ekstravagantni model Flex. Vsem pa so skupni vrhunska kakovost slike s popolno črno barvo, hiter odziv brez zameglitve, prepričljiv prikaz s HDR, kot tudi zagotovljene jasne vsebine ne glede na kot gledanja. 

Televizorji LG OLED so ta hip naprodaj v več kot 130 državah sveta, zaradi česar veljajo za najbolj razširjeno znamko televizorjev na svetu. Na Hrvaškem predstavljajo tretjino prodanih LG-televizorjev. Po podatkih podjetja za tržne raziskave Omdia je bil LG v prvem četrtletju leta 2023 prepričljivo na vrhu trga televizorjev OLED, s približno 60-odstotnim tržnim deležem glede na skupne dobave. Lani je skupna dobava televizorjev LG OLED (od njihovega prvega lansiranja na trg leta 2013) presegla 15 milijonov enot, s čimer je LG postal prvi proizvajalec televizorjev OLED, ki je dosegel ta visoki mejnik.

Življenje ni samo posedovanje najnovejše tehnologije, temveč tudi izkušenj, ki jih prinaša tehnologija. LG pa si s svojim znanjem in inovacijami prizadeva svojim uporabnikom izboljšati življenje in njihov vsakdan. V preteklem desetletju si je LG trdo prizadeval za uresničitev velikega potenciala OLED-a, da bi svojim kupcem zagotovil še večjo vrednost glede oblikovanja, kakovosti in obstojnosti. Aktualno ponudbo televizorjev LG si oglejte tukaj

Foto: LG
Foto: LG