Tehnologija

Telefonija izdelana z mislijo na naš planet

27. marca, 2023 - Oglasno sporočilo

Planet Zemlja je čudovit in edinstven kraj v vesolju. Je edini znani planet, na katerem obstaja življenje in je že milijarde let dom neštetim vrstam. A zaradi vse večjega števila ljudi in sodobnega načina življenja je prihodnost našega planeta ogrožena. Posegi v naravo, stalno onesnaževanje, krčenje gozdov in druga dejanja ogrožajo občutljivo ravnovesje ekosistemov in preživetje številnih vrst. Če želimo še naprej živeti kakovostno življenje na tem planetu, moramo naravi kaj tudi vrniti, ne le jemati. 

Načinov, da to storimo je ogromno – od varčevanja z energijo, premišljenega (ne)kupovanja, potovanja z okolju prijaznimi prevoznimi sredstvi in podobno. Tako kot pri večini izdelkov, smo tudi pri nakupu telefona lahko pozorni na njegovo izdelavo in vrednote podjetja, ki ga izdeluje. Telefona Galaxy S serije Galaxy S23+ in Galaxy S23 sta najbolj ekološka telefona Galaxy doslej. Spoznajte ju. 

Foto: Samsung

Zemeljske barve, ki nas povežejo z naravo

Imate tudi vi dovolj dolgočasnih, monotonih barv in bi radi presenetili z nečim bolj posebnim? Telefona sta narejena s posebno mislijo na planet, kar ponazarjajo tudi nove barve, ki navdušujejo v štirih zemeljsko privlačnih tonihfantomsko črnikremnibarvi sivke in zeleni. Dizajn telefonov je še bolj dovršen in naredi piko na i celotni podobi telefonov. Galaxy S23 in Galaxy S23+ imata poglobljene zadnje kamere in posledično manjšo izboklino na hrbtni strani telefona, kar ju naredi še bolj minimalistična ter najbolj pomembno, kamere vas ne bodo motile pri vsakodnevnih izzivih.

Foto: Samsung

Trajnost je prava pot

Eden od načinov, kako skrbeti za naš planet je, da uporabljamo in kupujemo trajnostno narejene izdelke: kupimo izdelke izdelane iz trajnostnih in recikliranih materialov ter se izogibamo produktom, ki vsebujejo škodljive kemikalije. Telefona vsebujeta skupno kar 12 komponent, ki so izdelane iz recikliranih materialov, kar ju uvršča med najbolj trajnostne pametne telefone Samsung do sedaj. Materiali so narejeni iz recikliranega aluminija in stekla, plastike, ki jo najdemo v zavrženih ribiških mrežah in sodih za vodo, ter plastenk iz polietilen tereftalata (PET), medtem ko se za embalažo izdelkov uporablja 100-odstotno recikliran papir. Poleg tega je serija Galaxy S23 tudi dobitnik certifikata UL ECOLOGO®, kar dodatno potrjuje, da te naprave prispevajo k ohranjanju in ustvarjanju bolj zdravega planeta.

Foto: Samsung

Kamere in funkcije za čudovite pomladne posnetke

Pomlad nas je že obiskala ter postregla z obilo sonca in naravo, ki opeva pestro življenje. Če se odpravimo na sprehod lahko vidimo, kako čudovito zelenijo drevesa in ptički veselo žvrgolijo. Le kako nas ne bodo zasrbeli prsti, da v roke vzamemo pametni telefon in ulovimo vse te čudovite trenutke prebujajoče se narave. Telefona Galaxy S23 in Galaxy S23+ prinašata izboljšane kamere, s katerimi bodo posnetki cvetočih dreves še lepši. Ujeli boste več podrobnosti s širokokotno kamero s 50 MP, zaradi tehnologije Detail Enhancer, ki uporablja umetno inteligenco za izboljšanje globine in ločljivosti za fotografije osupljive visoke kakovosti.

Foto: Samsung

Poleg tega je tu še izboljšana funkcija Nightography, ki s pomočjo umetne inteligence obdeluje drobne podrobnosti in barve za ustvarjanje visoko kakovostnih fotografij v temi. Res boste lahko posneli osupljive fotografije nočnih podob mesta, ki so bile včasih pravi izziv za ostrenje.

Ena najbolj priljubljenih oblik fotografije so seveda tudi selfiji, zato je tu super HDR selfie kamera, ki s samodejnim ostrenjem ustvari res epske portrete ali skupinske selfije. Za zahtevnejše fotografe, ki želijo fotografije dodelati po tem, ko so jih posneli, aplikacija Expert Raw prinaša profesionalne možnosti snemanja v formatu RAW in JPEG. 

Foto: Samsung

Brez varnosti seveda ne gre

Kakor nam je pomembno, da je naš telefon narejen trajnostno, nam je pomembno, da je le ta zmogljiv in ni kompromisov pri zanesljivosti ter varnosti. Osebnih podatkov, ki jih hranimo na našem telefonu je veliko, in ne malo teh, je za nas izjemno pomembnih. Od bančnih kartic, zdravstvenih podatkov, pa uporabniška imena in gesla za dostop do aplikacij. Pri Galaxy S23 in Galaxy S23 + ni polovičarstva glede zanesljivosti in varnosti, saj oba telefona poganja najnovejša Snapdragon® 8 Gen 2 mobilna platforma, ki uporabniško izkušnjo dviga na povsem novo raven in varnostni sistem Samsung Knox za visoko stopnjo zaščite. 

Foto: Samsung

Zmogljivost pa podpira tudi baterija. Tako ima baterija pri Galaxy S23 3900 mAh in  Galaxy S23+ ima 4700 mAh. Tako ste lahko brez skrbi, da baterija ne bi zdržala vseh nalog, ki jih boste telefonu zadali, tudi v najintenzivnejši celodnevni uporabi. 

Foto: Samsung

S posebno ponudbo glejte najljubše vsebine brez oglasov

Ob nakupu telefona Galaxy S23 serije vam Samsung podarja do 4 mesece brezplačne storitve YouTube Premium na vaši Samsung Galaxy napravi. Tako boste v svojih najljubših vsebinah lahko uživali brez motečih oglasov in brez omrežne povezave Wi-Fi. Več podrobnosti o ponudbi, ki traja od 1. 2. 2023. do 2. 4. 2024, najdete na spletni strani Samsung.

Foto: Samsung