Prosti čas

Takih dogodivščin s prijateljico ne bosta nikoli pozabili

3. julija, 2024 - Oglasno sporočilo

Taja in Hana sta prijateljici še iz vrtca. Svoje prijateljstvo nikakor ne jemljeta za samoumevnega tudi zdaj, ko živita vsaka v svojem kraju s svojo družino. Parkrat na leto se dobita in vedno si omislita kakšne nore dogodivščine, ki se za vedno vtisnejo v spomin. Te tri njune dogodivščine so lahko inspiracija za vaju s prijateljico.

Večen simbol prijateljstva

Hana in Taja sta si vsako leto privoščili en podaljšan vikend v enem mestu v Evropi. Ljubezen do potovanj, dobre hrane in novih doživetij gojita že od srednje šole. Obožujeta letala in tisti občutek, ko pogled na oblake pod njima takoj zbriše vsakdanje probleme.

Nekega sobotnega popoldneva se je ob skupni kavi porodila ideja: “Dajva si narediti skupen tatoo – mini letalo.” Ker se obe zavedata, da se živi samo enkrat in da bo to še ena odlična zgodba, ki jo bosta pripovedovali vnukom, sta bili obe takoj za.

Eden izmed najbolj drznih in trajnih načinov, kako ovekovečiti vajino prijateljstvo, je skupen tattoo. Ta trajni simbol ne bo le okrasil vašega telesa, temveč bo tudi stalni opomin na posebno vez, ki jo delita.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako izbrati pravi motiv?

Izbira motiva za tattoo je zelo osebna in pomembna odločitev, saj bo ta spomin res večen. Lahko se odločita za simbol, ki ima poseben pomen za obe, lahko je datum, ko sta se spoznali ali beseda, ki vama obema veliko pomeni. Nekatere prijateljice se odločijo za preproste simbole, kot so srčki, zvezdice ali znak za neskončnost, ki predstavlja večno prijateljstvo.

Kam po tattoo?

Pomembno je, da izbereta profesionalnega in zanesljivega tetovatorja. Preverita različne tattoo studie, preberita ocene in si oglejta različne stile. Priporočljivo je, da se prej srečata z izbranim tetovatorjem in se pogovorita o svojih željah in pričakovanjih.

Dodatne ideje za vajine prijateljske dogodivščine lahko najdeta tudi na portalu Moja dejavnost. Če iščete idejo v svoji bližini, jo boste našli s pomočjo filtrov iskalnika, lahko pa oddate povpraševanje, ki ga bodo posredovali 5 ponudnikom, ki ustrezajo vašim kriterijem. Tako boste dobili 5 ponudb, ki jih boste lahko primerjali med sabo in se odločili za tisto, ki je za vas najbolj primerna.

Vpogled v prihodnost

“Ko bi le vedela, kaj me čaka v naslednjem letu,” je potarnala Taja.

Hana je takoj našla rešitev. Skupaj sta odšli k vedeževalki. Še zdaj se hihitata, ko se spomnita na to nepozabno doživetje. Ob tem pa se jima tudi naježijo dlake, saj je vedeževalka par stvari res pravilno napovedala. Taja je namreč res v tistem letu zanosila.

Nepozabna izkušnja

Obisk vedeževalke je lahko zabavna in skrivnostna izkušnja, ki jo bosta zlahka ohranili v spominu. Vedeževalka lahko pri svojem delu uporablja karte, kavno usedlino, nihalo, prebere prihodnost iz dlani ali pa s svojo intuitivno sposobnostjo vidi, kaj vse je pred vami.

Čeprav napovedovanje prihodnosti ni znanstveno dokazano, je pa lahko zanimiv uvid v prihodnost in vas mogoče tudi pomiri, ko izveste, da bo vse tako kot mora biti.

Vznemirjenje in kurja polt ob izkušnji je neizbežna.

Kako se pripraviti na obisk?

Pred obiskom se dogovorita, kakšna vprašanja bi želeli zastaviti vedeževalki. Lahko se osredotočita na svoja osebna življenja, prijateljstvo ali prihodnost vajinega odnosa. Pomembno je, da gresta na obisk z odprtim umom in brez prevelikih pričakovanj.

Izbira prave vedeževalke

Poiščita vedeževalko, ki je profesionalna in vredna zaupanja. Pri izbiri si lahko pomagata s portalom Moja dejavnost. Vprašata pa lahko tudi druge znance in prijatelje, ki so se že kdaj odločili za tako storitev.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za vsako bolezen rož’ca raste

Ko je Hana predlagala, da gresta na delavnico zeliščarstva, je Taja najprej samo debelo gledala. Nato si je v glavi takoj narisala sliko Pehte in njenih čarobnih stekleničk, ki so vsebovale zdravilne spojine zelišč in nato takoj podprla idejo o taki izkušnji.

Narava zdravi

Delavnica o zeliščih prinese veliko praktičnih veščin, ki jih lahko uporabite v vsakdanjem življenju. Spoznate, kako prepoznati različne vrste zelišč, kdaj jih nabirati in kako jih pravilno sušiti ter shranjevati. Poleg tega izvedeste, kako pripraviti zeliščne čaje, tinkture, mazila in druge naravne pripravke, ki vam lahko pomagajo pri raznovrstnih izzivih (piki, opekline, izpuščaji, glavoboli …)

Kje najti zeliščarje?

Zeliščarjev je v Sloveniji precej. Najlažje jih najdete na portalu Moja dejavnost.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ustvarjanje spominov s prijateljico je nekaj neprecenljivega. Ne glede na to, ali se odločita za skupen tattoo, obisk vedeževalke ali delavnice zeliščarstva, pomembno je, da uživata v vsakem trenutku in ustvarjata te posebne trenutke vse življenje. Ideje pa vedno lahko najdeta tudi na portalu Moja dejavnost.

Kot pravita Hana in Taja: “Prijateljstvo se krepi z nizanjem skupnih doživetij.”