Dom in vrt

Sreča v svojem domu

27. marca, 2023 - Oglasno sporočilo

Ob besedi ‘sreča’ pomislimo na tisti notranji občutek, ko smo tam, kjer želimo biti in se počutimo sproščeno ter domače. Sreča je tudi priložnost, da lahko poskrbimo za tiste, ki jih imamo najraje. Da bogatimo dediščino svojih prednikov, da uresničujemo sanje svojih bližnjih in da postavimo temelje za svojo prihodnost.

Družine rastejo in se širijo, za to pa potrebujejo dovolj prostora. Dom, v katerem so otroci naredili prve korake, nekoč tako lahko postane premajhen za vse, morda pa si mladi preprosto želijo zgraditi lastno gnezdo, v katerem bodo ustvarjali nove spomine.

Kakšne pa so vaše sanje za prihodnost?

Ko pomislimo na sanjski dom, ima vsak od nas malce drugačno predstavo in prav je tako, saj imamo različne želje in potrebe. Nekateri si želite prazen prostor na podstrešju večnadstropne hiše staršev spremeniti v udoben mansardni dom za dva, drugi premišljujete, da bi raje zaživeli nekje povsem na svojem. Morda razmišljate, da bi sami zgradili moderno družinsko hišo, ali pa sanjate o celoviti prenovi hiše starih staršev, na katero vas vežejo najlepši spomini iz otroštva.

Kaj pa pravite, da bi imeli svoj kotiček nekje na koncu sveta, kjer bi uživali ob koncih tedna? Tudi počitniški dom nekoč lahko postane vaš stalni dom, v katerem bi najlepša zrela leta preživljali v prijetnem okolju nekje ob morju, med vinogradi ali celo na svežem gorskem zraku. Zakaj pa ne? Nikoli ni prepozno za uresničitev sanj o lastni nepremičnini.

Foto: Profimedia

Kako lahko uresničite svoje sanje?

Za iskanje prave nepremičnine ali zemljišča, na katerem bi hišo postavili, je nujno, da ste dobro pripravljeni, saj gre skoraj vedno za dolgotrajen proces. Ko se odločite, kakšna je vaša sanjska nepremičnina – večsobno stanovanje v mestu, družinska hiša v predmestju ali manjši počitniški dom v neokrnjeni naravi – je čas, da si izdelate finančno konstrukcijo.

Zapomnite si, da sta nakup ali gradnja (prvega) doma pogosto družinski projekt, pri katerem lahko pomaga vsak, še tako skromen prispevek staršev, starih staršev, morda tudi tet ali stricev. Preverite, koliko sredstev že imate na voljo in koliko jih še potrebujete, finančno praznino, ki vas loči od uresničitve sanj o lastnem domu, pa zapolnite s stanovanjskim kreditom.

Profimedia: Profimedia

Zgradite temelje za svojo prihodnost 

Vsak letni čas s seboj prinese nekaj novega in nas s tem spodbudi k načrtovanju sprememb v našem življenju. Nakup lastnega doma je velika odločitev in pomembna naložba v prihodnost, ki vam jo bo pomagal uresničiti stanovanjski kredit Deželne banke Slovenije. Uporabite ga lahko za lastne potrebe ali za potrebe družinskih članov in jim tako pomagate do uresničitve sanj o lastnem domu. Namenjen je tako za nakup že zgrajenega stanovanja ali stanovanjske hiše kot tudi za gradnjo novega doma. Prav tako vam lahko pomaga pri premoščanju finančnih ovir pri adaptaciji ali rekonstrukciji obstoječega doma, ki ga želite prilagoditi novim življenjskim potrebam, in pri izplačilu dednih deležev na stanovanjskih nepremičninah.

Neodvisne institucije so stanovanjski kredit Deželne banke Slovenije, ki ga lahko črpajo tako komitenti kot tudi nekomitenti banke, uvrstile med najugodnejše. Banka ob tem omogoča tudi fleksibilne možnosti zavarovanja kredita, najvišjo dobo odplačevanja tudi do 30 let, dodatno znižanje obrestne mere in možnost do 50-odstotnega izplačila zneska kredita v gotovini. Slednje je še posebej dobrodošlo, ko obnavljate starejšo nepremičnino.

Prepričajte se o ugodni ponudbi kreditiranja z enostavnim klikom na povezavo in uresničite sanje. Akcijska ponudba je veljavna do 30. junija 2023.