Dom in vrt

Spustite sonce v svoj dom – z drsno zasteklitvijo!

11. junija, 2024 - Oglasno sporočilo

Eden izmed najbolj učinkovitih načinov, kako lahko v svoj dom vnesete več sončne svetlobe, je uporaba drsne zasteklitve. Ta inovativna rešitev ne le poveča količino dnevne svetlobe, ampak tudi izboljša povezanost notranjih prostorov z zunanjostjo, kar prispeva k občutku prostornosti in povezanosti z naravo.

Narava in naravna svetloba sta ključni za splošno dobro počutje. Izpostavljenost sončni svetlobi dokazano zmanjšuje stres, izboljšuje razpoloženje in povečuje kognitivne funkcije. Naravni ritmi, ki uravnavajo naše cikle spanja in budnosti, so regulirani z naravno svetlobo, kar zagotavlja boljšo kakovost spanja in splošno zdravje.

Študije so pokazale, da so ljudje, ki preživijo več časa na naravni svetlobi, bolj srečni ter manj depresivni in tesnobni.

Krepitev fizičnega zdravja

Naravna svetloba je ključni vir vitamina D, ki je bistven za ohranjanje zdravih kosti in delovanja imunskega sistema. Redna izpostavljenost sončni svetlobi lahko pomaga preprečevati različne zdravstvene težave, vključno z osteoporozo in nekaterimi vrstami raka.

Poleg tega lahko naravna svetloba pomaga zmanjšati tveganje za vrsto depresije, ki se pojavlja v temnejših mesecih leta. Z vključevanjem več naravne svetlobe v naše domove lahko podpremo ne samo psihično temveč tudi fizično zdravje in vitalnost.

Izboljšanje produktivnosti in osredotočenosti

Dokazano je, da dnevna svetloba vpliva tudi na produktivnost. Ljudje, ki so med delovnim časom izpostavljeni dnevni svetlobi, so bolj učinkoviti, manj utrujeni in boljše volje, hkrati pa so tudi oči manj obremenjene.

Foto: Zastekli.si

V poletnih mesecih je dostop do sončne svetlobe enostaven, samo stopimo na balkon in je. Kaj pa pozimi? Enostavna rešitev je zasteklitev, ki bo omogočila, da bosta vaša terasa in balkon uporabna skozi vse leto, ne samo poleti.

Želja po sobivanju z naravno v vseh letnih časih in vremenskih razmerah se lahko hitro uresniči, saj je sistem zasteklitve primeren za vse balkone in terase, ne glede na objekt v katerem živite.

Kaj je drsna zasteklitev?

Drsna zasteklitev balkona ali terase je idealna rešitev, če želite izkoristiti dnevno svetlobo tudi pozimi, hkrati pa dobite dodaten prostor, ki v manjših stanovanjih pride še kako prav.

Drsni sistem zastekljevanja sestavljajo steklene lamele, med katerimi ni stebrov, temveč zgolj kvalitetna, vodoodporna in zračno nepropustna silikonska tesnila. Navzven deluje kot velika steklena površina, kar pripomore k estetskemu videzu vašega stanovanja, hkrati pa omogoča neoviran pogled skozi steklo.

Kakšne so prednosti drsne zasteklitve?

Imeti balkon ali teraso je lahko zavidljiva prednost, ki pa jo večina izkorišča le poleti. Vendar pa lahko ta prostor zlahka postane uporaben skozi celo leto, tudi pozimi.

Najbolj enostavna rešitev je zasteklitev terase, sistem, ki je na voljo za vse balkone in terase in v različnih dimenzijah. Poznamo več vrst zasteklitev, najbolj priljubljena pa je drsna zasteklitev balkona, ki prinaša veliko prednosti:

  • Enostavna uporaba v vseh letnih časih – drsna zasteklitev omogoča, da balkon ali teraso preprosto odprete in že uživate v svežem zraku in prijetnem soncu, ne glede na letni čas.
  • Povečana varnost – zasteklitev balkona omogoča, da se lahko na balkonu ali terasi tudi otroci in živali gibajo bolj svobodno.
  • Zaščita pred neugodnimi vremenskimi vplivi – zasteklitev učinkovito varuje balkon pred dežjem, snegom in vetrom, ki ga tako ne morejo poškodovati.
  • Pridobitev dodatnega prostora – zasteklitev terase je idealna tudi iz vidika, da pridobite dodatne prostor, ki ga lahko koristite skozi celo leto.
  • Dodatna zvočna izolacija – steklo kot dodatna izolacija je še posebej dobrodošla v okolju kjer je povečan hrup.
  • Dodatna svetloba – drsna steklena vrata so priljubljena izbira za vse, ki želijo v svoj dom pripeljati več svetlobe. Velika steklena površina omogoča, da sončna svetloba prodre globoko v dom, kar zmanjšuje potrebo po umetni razsvetljavi in ustvarja svetlo in prijetno okolje.
Foto: Zastekli.si

Različne vrste drsnih zasteklitev

Drsna zasteklitev velja za prilagodljiv sistem zasteklitve, ki je na voljo v različnih dimenzijah. Lastniki domov se najpogosteje odločijo za drsno zasteklitev balkona, poznamo pa tudi:

  • Drsna zasteklitev terase – omogoča uporabo terase v vseh letnih časih.
  • Zimski vrt – drsna zasteklitev bo poskrbela, da boste v zimskem vrtu uživali tudi poleti. V visokih poletnih temperaturah lamele enostavno odprete in omogočite dovod svežega zraka.
  • Drsna zasteklitev letne kuhinje – omogoča, da kuhinjo na prostem uporabljate skozi celo leto.

Spustite na svojo teraso še več sonca in jo hkrati zaščitite pred slabim vremenom – z zasteklitvijo strehe. Steklena streha bo omogočila še večji dostop do naravne svetlobe, hkrati pa bo vaš prostor zaščiten pred zunanjimi vplivi.