Zabava

Spektakularna RetrOpatija bo zvabila k plesu prav vse generacije

14. junija, 2024 - Oglasno sporočilo

Priljubljena opatijska prireditev bo potekala od 27. do 29. junija, Opatijo pa bo znova napolnila z izvrstno glasbo, edinstvenim modnim izrazom, norim plesnim ritmom in odličnim vzdušjem.

Predstavljajte si, kako v ritmu swinga, jazza, rocka in diska plešete skozi glasbeno zgodovino po ulicah mesta, ki je s svojo lepoto že zdavnaj osvojilo evropsko plemstvo, medtem ko pred vašimi očmi v enem najlepših sredozemskih mest zaživijo slogi zlatih desetletij prejšnjega stoletja. Woody Allen si je potovanje v preteklost zamišljal ob polnoči v Parizu, s Turistično skupnostjo mesta Opatija pa se je potovanje v preteklost uresničilo …

RetrOpatija, priljubljena opatijska prireditev, znana tudi kot glasbeno-plesni časovni stroj, ki nas popelje v zlata desetletja 20. stoletja, bo potekala od 27. do 29. junija, Opatijo pa bo znova napolnila z dobro glasbo, edinstvenim modnim izrazom, norim plesnim ritmom in odličnim vzdušjem.

V času tridnevne prireditve bo vsak kotiček v Opatiji utripal v ritmu retro energije z edinstveno kuliso priložnostno okrašenih izložb in lokalov, retro sejma, starih avtomobilov, vesp, plesalcev, frizerjev in nore disko zabave. V enem hipu boste postali del glamuroznih 20. let prejšnjega stoletja, desetletja biserov, bleščic in perja, le korak naprej pa boste lahko z briljantino v laseh zaplesali v ritmih rock’n’rolla ali se znova sprehodili v starih kavbojkah »na zvonec« ob uspešnicah skupine Bee Gees. Naši vizažisti, brivci in frizerji vam bodo na voljo za retro preobrazbo po vaših željah, saj na RetrOpatiji tudi obiskovalci postanejo del edinstvene retro kulise.

Foto: RetrOpatija/Zoran Bakić

Vrhunec tridnevnega potovanja skozi glasbeno preteklost bo disko zabava pod zvezdnatim nebom na Poletnem odru, najlepšem odru v Sredozemlju. Starejše generacije se bodo zabavale kot v najboljših časih legendarnih disko klubov, mlajše pa bodo izkusile čare nekdanjih plesnih zabav.

RetrOpatija je zaradi glasbeno-plesnih ritmov, druženja v odličnem vzdušju in nepozabnega doživetja potovanja v preteklost priljubljen dogodek v Opatiji. Znova se bomo spomnili zlate dobe v zgodovini glasbe in mode ter pozabili na vse skrbi sodobnega sveta. Zato iz omare na plan potegnite pikčaste obleke, najboljše kavbojke »na zvonec«, natupirajte lase, zavrtite brke in se pridružite »zabavi stoletja«, nas vabi Suzi Petričić, direktorica Turistične skupnosti mesta Opatija.