Dom in vrt

Sončna energija je energija prihodnosti

11. junija, 2023 - Oglasno sporočilo

Sončna energija je zaradi vse cenejših fotovoltaičnih modulov že konkurenčna fosilnim gorivom in dejstvo je, da bo energetska prihodnost človeštva električna. Prav energija sonca pa bo med najpomembnejšimi viri za zadostitev vseh potreb. Lastna mikro sončna elektrarna je tehnologija, ki vsem omogoča, da si pokrijejo praktično vse ali večino energetskih potreb.

V zadnjem času so postale sončne elektrarne zelo pogosta izbira za proizvodnjo električne energije v slovenskih domovih. Zelena naravnanost in naraščajoče cene električne energije so spodbudili razvoj obnovljivih virov energije, kjer sončne elektrarne igrajo vodilno vlogo. Postale so priljubljena rešitev za okolju prijazno in trajnostno izbiro proizvodnje električne energije.

Foto: Gen-i
Foto: Gen-i

Poleg pozitivnega vpliva na okolje ima sončna elektrarna tudi velike finančne prednosti, saj gre za smiselno dolgoročno in varno naložbo, ki se v povprečju povrne v 7 letih. Na mesečnih računih za elektriko lahko po namestitvi sončne elektrarne dosežete do 75 % prihranka, kar je dovolj dober razlog, da tudi vi začnete razmišljati o tem, ali imate ustrezne pogoje za namestitev sončne elektrarne na streho svojega doma.

Foto: Gen-i
Foto: Gen-i

GEN-I Sonce zagotavljajo odgovorno in zanesljivo storitev s certificirano kakovostjo in dolgoročno podporo. Dejstvo, da je postavitev sončne elektrarne strokovnjakom GEN-I Sonce zaupalo že več kot 6.500 kupcev, pa jih uvršča na sam vrh ponudnikov sončnih elektrarn v Sloveniji. Ko se odločite za sončno elektrarno GEN-I Sonce, se lahko zanesete, da bo poskrbljeno za vse vidike varnosti in zanesljivosti.

Če še vedno razmišljate o postavitvi lastne sončne elektrarne, pa pri GEN-I Sonce svetujejo, da z odločitvijo ne odlašate predolgo. Letos se namreč izteče obračunavanje električne energije po sistemu NET meteringa, ki deluje tako, da se električna energija, ki jo proizvede vaša sončna elektrarna in je ne porabite sami, prenese v omrežje. Ta se nato konec leta poračuna z energijo, ki ste jo iz omrežja prevzeli, ko vaša elektrarna ni proizvajala dovolj energije za vaše potrebe, in plačate le razliko.  Po novem sistemu pa boste plačali omrežnino za vso prevzeto elektriko v tekočem obdobju ne glede na to, koliko jo boste kasneje iz lastne naprave vrnili nazaj.

Foto: Gen-i
Foto: Gen-i

Za neodvisnost od nepredvidljivih energetskih trgov in z mislijo na prihodnost našega planeta, obiščite spletno stran GEN-I Sonce in po vnosu podatkov v spletni obrazec preverite, kakšna je cena sončne elektrarne GEN-I Sonce, ki bi bila primerna glede na vaše energetske potrebe. Naročite se na ogled lokacije in vaša sončna elektrarna je le še nekaj korakov stran.  

Zaupajte izgradnjo sončne elektrarne strokovnjakom.  

Naj bo GEN-I Sonce vaša izbira.