Torteloni z zelenjavo in baziliko so hitro pripravljena jed, ki se bo naredila praktično sama, saj vse sestavine preprosto naložite v pekač, ki ga nato postavite v pečico. In to samo za 30 minut.
Velikokrat se nam zgodi – sploh med tednom, ko smo razpeti med službo, prevažanjem otrok na številne obšolske dejavnosti, nakupovanjem hrane, pospravljanjem doma in še marsičem drugim –, da nam preprosto zmanjka časa za topel, okusen obrok. Ki bi bil vrh vsega še čim bolj zdrav in ne samo neka instantna, hitro pripravljena jed.
Zakaj bi torej kupovali zmrznjeno, že vnaprej pripravljeno hrano, ki jo samo na hitro pogrejete, če lahko v pičlih 10 minutah pripravite zares okusen obrok, ki vsebuje tudi zelenjavo. Knorr je za vas pripravil recept, ki vam bo v tistih najbolj hektičnih dneh prišel še kako prav.
– 400 g tortelonov, polnjenih s špinačo in z rikoto
– 400 g bučk
– 1 rdeča paprika
– 1 rumena paprika
– 200 g češnjevih paradižnikov
– 300 ml paradižnikove mezge
– 50 ml smetane za kuhanje
– poper
– sveža bazilika
– 1 zvrhana čajna žlička Knorr zelenjavne jušne osnove v prahu
Tortelone položite v globlji pekač ali v veliko glineno oziroma keramično posodo, ki je primerna za peko v pečici. Bučke in paprike narežite na manjše kvadratke, češnjeve paradižnike na polovičke ter vso narezano zelenjavo dodajte v pekač oziroma posodo k tortelonom.
V drugi posodi zmešajte paradižnikovo mezgo s smetano za kuhanje in s 150 ml vode, premešajte in mešanici dodajte še eno čajno žličko Knorr zelenjavne jušne osnove v prahu ter poper. Omako prelijte čez tortelone in zelenjavo ter vse skupaj dobro premešajte.
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in jed pecite pol ure. Med pečenjem jo dvakrat ali trikrat na hitro malo premešajte. Ko je vaše kosilo pečeno, ga postrezite na krožnike in čez potresite še lističe sveže bazilike, po želji pa lahko seveda tudi parmezan ali sir pecorino.
Pa dober tek!
Jed, kot so torteloni z zelenjavo iz pečice, je idealna tudi kot priloga za spomladanske in poletje piknike. Tudi sama goveja ali zelenjavna Knorr jušna osnova v prahu je vsestransko uporabna, naj vas samo ime ne zavede. Uporabite jo lahko za obogatitev okusa skorajda katerekoli jedi: rižot, omak za testenine, mesa, solat, rib …
Ste vedeli, da samo 12 rastlin in 5 živali predstavlja 75 % tega, kar ljudje jemo? A uživanje tako malo različnih vrst hrane ni ravno optimalno nas in naš planet, kar želijo pri Knorru spremeniti. “Svoje sestavine že gojimo trajnostno. Zdaj pa vas želimo s svojimi izdelki, recepti ter nasveti in triki navdihniti za vsakodnevne majhne spremembe, ki bodo poskrbele za veliko razliko. Ustvarimo bolj zeleno prihodnost prehrane skupaj,” poudarjajo na svoji spletni strani. Tam najdete tudi mnoge zanimive recepte in ideje za malo drugačne, a nadvse okusne jedi.