Če ste tudi vi veliki ljubitelji testenin in bi radi svoje bližje za velikonočne praznike presenetili z malce drugačnim kosilom, vas bo recept za pečene testenine s klobaso in z radičem gotovo navdušil.
V hitrem tempu življenja gotovo še kako prav pridejo hitri in preprosti recepti, če so poleg vsega še cenovno ugodni, pa je to še toliko bolj dobrodošlo.
Tak recept je tudi ta, ki vam ga predstavljamo v nadaljevanju, in sicer za pečene testenine s klobaso in z radičem.
Ker se pred glavno jedjo vedno prileže dobra juha, bomo za tokratno velikonočno pojedino pripravili preprosto, a okusno grahovo juho. Zanjo potrebujemo 500 g graha Delizie dal Sole (ker trenutno ni sezona graha, smo v Eurospinu kupili kar zamrznjenega in za kilogramski paket odšteli le 1,99 evra), polovico čebule (mi smo uporabili rdečo, ki jo potrebujemo tudi za glavno jed), dva manjša krompirja in polovico zelenjavne jušne kocke Don Jerez pa seveda nekaj soli in popra ter jušno žlico masla Land.
Prav na maslu Land namreč popražimo manjšo rdečo čebulo, in ko postekleni, ji dodamo grah Delizie dal Sole. Ker je zamrznjen, bo ob segrevanju spustil nekaj tekočine, ki bo preprečila, da bi se čebula in grah prijela na dno posode. A vseeno čebulo in grah naslednje tri minute pražite na srednjem ali celo nizkem ognju ter po potrebi dolijte nekaj vode. Sicer pa po treh minutah čebuli in grahu dodajte še na kocke narezan krompir, nekaj soli in popra ter vse skupaj zalijte z jušno osnovo, ki ste jo naredili tako, da ste v pol litra vroče vode raztopili polovico zelenjavne jušne kocke Don Jerez.
Za osem oseb potrebujete:
Polovico čebule in stroka česna na drobno nasekljate ter na srednjem ognju hitro prepražite, nato pa dodajte prav tako na majhne koščke narezane klobase in jih dobro popecite. V lonec dodajte še narezan radič, ki ga skupaj z vsemi drugimi sestavinami pražite približno pet minut. Mešanico začinite s soljo, poprom in z muškatnim oreščkom, premešajte ter odstavite s štedilnika, hkrati pa nanj pristavite lonec, v katerem skuhajte testenine. Hkrati segrejte pečico na 200 stopinj Celzija.
Medtem ko čakate, da se testenine skuhajo, pripravite bešamel. V enem loncu zavrite mleko Land, v drugem pa stopite maslo Land. Ko se to popolnoma stopi, mu postopoma primešajte bio moko Amo essere Biologico in mešajte še nekaj minut, da se kombinacija masla in moke zgosti. Nato ji dodajte zavreto mleko Land ter bešamel začinite z muškatnim oreščkom in s soljo.
Zdaj je čas, da se vse sestavine spoznajo v pekaču. Odcejene testenine Tre Mulini Bronzo, bešamel in mešanico klobas z radičem stresite v dovolj globok pekač, vse skupaj dobro premešajte, na koncu pa po vrhu nastrgajte še sir Grana Padano DOP Pascoli Italiani. Testenine postavite za 15 minut v pečico in vaše kosilo je pripravljeno. Dober tek!
V Eurospinu vam ponujajo široko množico kakovostnih izdelkov lastnih blagovnih znamk, za katere imajo skrbno izbrane dobavitelje. Zato lahko svojim kupcem vedno zagotavljajo ugodno razmerje med kakovostjo in ceno.
Slovenci in Slovenke imamo glede hrane zelo različne okuse, želje in potrebe, še posebej med prazniki. A ne glede na to, kdo smo, katere interese imamo, koliko smo stari in od kod prihajamo, vsi v ponudbi trgovin iščemo isto: najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Preverite tudi vi, zakaj je velikonočni nakup v Eurospinu PAMETNI NAKUP.