Na nobenem pikniku ne sme manjkati!
Sezona piknikov je v polnem teku, prav tako pa je v polnem teku tudi sezona izmenjave zavidljivih pogledov in špeganja skozi sosedove ciprese. Razlog? Vsi si želijo biti okronani za letošnjega žar mojstra. Da bi pri gostih pustili zares dober vtis, poskrbite, da njihove brbončice ne bodo pozabile vaših mojstrovin. Želite, da vam izdamo skrivno formulo, ki vas bo popeljala v sam vrh okoliških žar mojstrov? Vabljeni k branju.
Klasičen slovenski piknik sestavljajo čevapčiči, ražnjiči, pečena zelenjava, solata, pivo, gorčica in ajvar ter sveže lepinje. Vse lepo in prav, a kaj ko se takšnih ponavljajočih se druženj in okusov kaj kmalu povsem navadimo. Ne razumite nas napak, a pogosto pri takšnih pojedinah kulinaričnemu presežku žal nismo priča. Vrh vsega pa tudi priprave vzamejo celo večnost (in stanejo ogromno denarja). Nekdo se vendarle mora odpraviti v trgovino po vse potrebne sestavine in nekaj časa nameniti pripravi hrane, da o pospravljanju niti ne govorimo. Pa še to za povsem povprečen piknik! Zakaj se letos ne odločite za spremembo in se z njo zapišete v zgodovino žarjenja?
Leta 2014 so na Filipinih prebivalci mesta Bayambanga ob 400. obletnici mesta obenem postavili tudi Guinnessov rekord za najdaljši žar v zgodovini. Ta je meril kar 8 kilometrov. Sestavljen je bil iz 8000 med seboj povezanih žarov, vsak od njih je meril meter v dolžino. Na uradni spletni strani Guinnessovih rekordov poročajo, da je bilo ta dan porabljenih približno 50.000 kilogramov rib, 2000 kilogramov soli, 480 kock ledu in 6000 vreč oglja.
Si predstavljate, koliko priprave in denarja je zahteval omenjeni rekord? Če želite postati ultimativen žar mojster, ne potrebujete takšnega podviga. Vse, kar potrebujete, sta mamljiv recept in skrivna sestavina, ki vam jo izdamo tekom članka. Glede na to, da se na vseh piknikih v glavnem strežejo čevapčiči in ražnjiči, lahko vi svoje obiskovalce presenetite z nečim drugačnim – denimo z burgerji. Drži, da so tudi ti čista klasika na žar druženjih, a le malokdo jih zna pripraviti tako kot se šika. Prav zato smo se odločili, da z vami delimo star babičin recept za najboljši hamburger daleč naokrog.
Rdeča nit vsakega vrhunskega hamburgerja so brezhibno pripravljene pleskavice oziroma polpeti. Tokrat pripravljamo polpete z govejim mesom. Uspeh priprave kulinarične mojstrovine je zagotovljen – a le če natančno sledite navodilom. Najprej se lotite priprave polpetov. Pomnite, da recept zadošča za štiri porcije. Zanje potrebujete:
Priprava:
Vsebino Knorr Fix mešanice za mleto meso damo v skledo in ji primešamo 100 ml mlačne vode. Dodamo mleto govedino in pesto ter temeljito premešamo. Operemo in narežemo mlado čebulo ter paradižnik in ju primešamo k naribanemu ementalcu. Iz mletega mesa oblikujemo štiri enako veliko kroglice. Na sredini oblikujemo jamico, v katero dodamo mešanico sira, čebule in paradižnika, jo zapremo in oblikujemo v polpet. Te nato pečemo na vročem olju, bodisi na ponvi ali žaru. Vsaka stran polpeta zahteva približno 8 minut peke.
Medtem ko se peče glavna sestavina hamburgerjev, lahko pripravimo še ostalo. Za najboljši burger v vasi boste potrebovali še:
Hamburger štručke pogrejemo na žaru ali v ponvi, da postanejo hrustljave, nakar jih premažemo s poljubnimi dodatki. Ko so polpeti nared, jih položimo na kruh oziroma bombetke. Dodamo rezino paradižnika, list zelene solate in ostale dodatke, kot so slanina, avokado in podobno. Postrežemo še vroče.
Vsak kulinarični mojster ima svoje skrivnosti, ki jih ne izda zlepa. Vsaka jed ima svojo skrivno sestavino. Gre za dodatek, ki povsem spremeni okus jedi in ji obenem doda edinstveno noto. Te se pojavljajo v različnih oblikah – od začimb, omak, svežih sestavin in celo posebnega načina priprave. Čar skrivnih sestavin je, da povsem presenetijo naše brbončice in v nas vzbudijo radovednost, saj jedem podarjajo nepozabno aromo in okus.
Da bi se s svojimi hamburgerji vašim gostom zares vtisnili v spomin, potrebujete Knorr Fix mešanico za mleto meso. Mešanica je že sama po sebi tako dovršena, da soli in popra pri pripravi tako rekoč sploh ne potrebujete.
Knorr Fix mešanica za mleto testo ni zgolj skrivna sestavina najbolj okusnih hamburgerjev. Uporabite jo lahko pri pripravi začinjene mesne štruce ali mesnih kroglic. Končen produkt bo popolna kombinacija okusov s skrbno uravnoteženo kombinacijo začimb. S pomočjo priljubljene osnovne mešanice začimb bodo pristne in raznolike jedi zagotovo navdušile vsakogar – tudi najbolj izbirčne in pikolovske jedce. Ste že pripravljeni na vaše kronanje?
Knorr mešanica začimb za mleto meso je fantastična, saj vaše mojstrovine popelje na višji nivo. Skrbno izbrane kombinacije začimb lahko nemudoma preobrazijo vsako jed in ji s tem dodajo edinstven okus ter aromo. Čeprav je kvaliteta osnovnih sestavin resda ključnega pomena, so ravno začimbe tiste, ki ji dajo pravo piko na i. Knorr mešanica za mleto meso prija vsakemu, še tako pikolovskemu jedcu, saj vsebuje ravno pravšnjo mero začimb, vključno s čebulo, soljo, poprom in peteršiljem. Četudi imate za kulinarično ustvarjanje dve levi roki, nanjo glejte kot na rešitelja vaših podvigov. S pomočjo te skrivne sestavine še tako običajno meso lahko preobrazite v pravo kulinarično mojstrovino, ne glede na to ali pripravljate hamburgerje, mesne kroglice, lazanje, takose ali katere koli druge jedi. Knorr mešanica za mleto meso je tista skrivna sestavina, katere se poslužuje marsikateri mojster in z njo navdušuje vse ljubitelje dobre hrane. Ne glede na to, ali ste izkušen kuhar ali zgolj začetnik za kuhinjskim štedilnikom, Knorr mešanica za mleto meso vam bo zagotovo olajšala delo in poskrbela za vrhunske rezultate, ki vas bodo ponesli vse do naziva letošnjega žar mojstra.