Obožujem domače slaščice, ki pa so pripravljene tik-tak (torej v manj kot eni uri). In čeprav se vedno držim recepta, rada vedno dodam kakšno sestavino, zaradi katere sladica ni več ”klasična”.
Priprava sladice z enim posebnim dodatkom je vedno dobra priložnost za eksperimentiranje in popestritev že poznanih okusov. Tokrat sem si zadala izziv: kako najti tisto eno sestavino, ki bo moje brownije naredila drugačne, nepozabne.
In zakaj sem se odločila preizkusiti prav čokoladni namaz?
No, po vseh pohvalah, ki jih je dobil, in obljubah o polnem čokoladnem okusu sem si rekla – zakaj pa ne? Ker vem, da je za najboljše brownieje pomembna res samo kakovost čokolade, sem iskala najboljše. In tako sem se odločila, da bom testirala čokoladni namaz Veganz, ki sem ga kupila v Sparu za 4,49 €.
Brownije sem pripravljala po klasičnem receptu, le da sem jim dodala čokoladni namaz Veganz. Maso sem pripravila v manj kot 10 minutah, zanjo pa sem polega čokoladnega namaza uporabila še maslo, sladkor, jajca, moko in kakav. Vse sestavine sem kupila v Intersparu in zadnje odštela manj kot 20 evrov.
Browniji so bili tako slastni, da sem se odločila, da bom v Intersparu kupila božične posode za shranjevanje peciva. Napolnila jih bom z browniji, dodala kakšno lepo posvetilo in z njimi v prazničnem času razveselila prijatelje.
Čokoladni namaz me je popolnoma navdušil – tako zelo, da ga nisem mogla pustiti le pri browniejih! Pomislila sem, kam vse bi ga lahko še dodala, in tako so nastale ideje za preproste, a nadvse okusne prigrizke. Vsaka od teh zamisli je pripravljena v hipu in bo zadovoljila prav različne okuse: od ljubiteljev hrustljavih prigrizkov do tistih, ki uživajo v sladkih kombinacijah z jogurtom ali sadjem.
Banano prerežite po dolžini (ne do konca) in po sredini namažite čokoladni namaz Veganz. Zavijte jo v aluminijasto folijo in segrejte v pečici ali na ponvi za nekaj minut. To je odlična topla sladica, pripravljena v manj kot 10 minutah. Skupaj s kepico vaniljevega sladoleda ali smetano, ste zadeli terno.
Hruško narežite na krhlje, jo na hitro popecite na ponvi (dodate lahko malo sladkorja za karamelizacijo) in nato prelijte s čokoladnim namazom Veganz (kozarček segrejte v topli vodi). Kombinacija tople hruške in čokolade je sanjska in odlična za jesenske dni, ko nas obiščejo prijatelji in bi jim radi postregli nekaj toplega, sladkega in drugačnega. Pri meni to vedno vžge.
To je sladica, ki jo otroci obožujejo – pa še zdrava je! V lonček navadnega ali grškega jogurta vmešajte žlico čokoladnega namaza Veganz, malo zdrobljenih piškotov in sveže jagode ali banane. Ta kombinacija je popolna za popoldansko malico, ki je pripravljena v manj kot petih minutah.
Rahlo nenavadna, a neverjetno okusna kombinacija – rezino kruha ali toast premažite z maslom, nanj namažite čokoladni namaz Veganz in posujte z nekaj kosmiči soli (solni cvet). Sol poudari čokoladni okus in naredi to sladico res posebno. Če se razvajate v dvoje, se prida še kakšen kozarček rdečega vida, ki lepo poveže okus čokolade in soli.
Browniji s čokoladnim namazom Veganz iz Interspara so več kot le sladica – so hitra in okusna rešitev za vsak trenutek, ko želim ustvariti nekaj posebnega, a preprostega. Navdušili so tako mene kot vse, ki so jih poskusili, zato ta čokoladni namaz zdaj vedno čaka v moji omari, pripravljen za hitre posladke, prijetne trenutke z družino ali sladke pregrehe ob koncu dneva.