Prosti čas

Še bolj sproščene počitnice z dvakrat več klepeta in brskanja po spletu za enako ceno 

4. julija, 2023 - Oglasno sporočilo

Končno prihajajo počitnice in z njimi več časa za družino in prijatelje, neskončne klepete in uživanje v aktivnostih na prostem. Otroci si bodo lahko privoščili sproščeno čofotanje na bazenu in v morju. Poletne zabave bodo veliko bolj sproščene, če boste starši vedeli, da so tako otroci kot vi vedno dosegljivi in se lahko med seboj pokličete kadarkoli.

Za otroke so poleti na voljo številne zanimive aktivnosti, veliko časa bodo preživeli na bazenih, plažah, pri prijateljih in na poletnih zabavah. Starši boste veliko bolj mirni, če boste vedeli, da ste za otroke vedno dosegljivi. Tako se boste mimogrede dogovorili, kdaj je čas za odhod domov.  

Če je otrok dovolj velik, je mogoče tudi pravi čas, da mu ob koncu šolskega leta podarite prvi mobitel. Prav za prve korake v svet mobilne telefonije je predplačniški račun Mobi odlična priložnost, saj imate z njim najboljši nadzor nad porabo. Z zakupom Čvekaj Mobi pa je mogoče zakupiti dvojne količine pogovorov in podatkov za isto ceno. 

Za otroke, ki niso dovolj stari za mobitel, pa predlagamo uporabo pametne otroške ure, ki ima veliko uporabnih funkcij, med drugim otroku omogoča tudi klice. 

Je čas za prvi mobitel?

Ko otrok začne samostojno hoditi v šolo in na aktivnosti, je čas za prvi mobitel. Velja prepričanje, da ga otrok do devetega leta še ne potrebuje. Mobitel naj bo namenjen samo klicanju, da varno pride domov oziroma če potrebuje prevoz. 

Preden se odločite za nakup prvega mobitela, otroku povejte, da bo mobitel namenjen le klicanju in da se ne sme javljati na neznane številke. Kadar ni nujno, naj telefon pušča doma, vsekakor pa naj bo med poukom v garderobni omarici ali vsaj v torbi.

Telefon je zabaven pripomoček, ki staršem in otrokom omogoča ure in ure sproščene zabave, ogledov poučnih vsebin in uporabe različnih aplikacij. Vse to morate otroku časovno omejiti in postaviti prioritete: najprej šola, šport, prostočasne aktivnosti in druženje. Mobitel kot posladek je dobro vodilo, ki naj vas vodi, ko se znajdete pred dilemo, koliko mobilne telefonije dovoliti najmlajšim. Vsekakor jih morate naučiti tudi primernega vedenja, saj je vzorno komuniciranje po telefonu prav tako pomembno kot pri osebnih stikih.

Foto: Telekom Slovenije
Foto: Telekom Slovenije

Starši, če je vaš otrok že dovolj odgovoren, da zna primerno uporabljati mobitel, potem je čas za prvi mobitel. Prvi koraki v svet mobilne telefonije bodo bolj sproščeni, če se odločite za predplačniški račun Mobi. Starši boste navdušeni nad prednostmi Mobija, saj lahko otroku določite številko, ki jo bo lahko vedno poklical brezplačno (Moja številka). 

Če bo potreboval več podatkov, mu lahko naročniki Telekoma Slovenije delite svoje gigabajte in mu tako zagotovite dodaten čas za uporabo interneta. Skupaj boste tako preživeli še eno brezskrbno poletje in ustvarjali nepozabne spomine. 

Pametna otroška ura: končno tudi starši brez skrbi

Namesto prvega mobitela se veliko staršev odloča za nakup pametne ure, prilagojene otrokom. Pametna ura je lahko otrokov prvi korak v svet mobilne telefonije, saj ima veliko uporabnih funkcij, med katerimi sta za starše najpomembnejša možnost klicanja in možnost podatka o lokaciji, tako da vedno veste, kje je otrok. 

Pametna ura Forever See Me 2 z zaslonom na dotik ima svojo številko, ki jo dobite s priloženo predplačniško SIM-kartico Mobi. Ura za klicanje ne potrebuje povezave z mobitelom. S posebno brezplačno aplikacijo Forever Care, ki jo starši namestite na svoj mobitel, lahko nastavite SOS in druge stike, spremljate lokacijo otroka in urejate urnik uporabe ure. Če ugotovite, da otrok uro uporablja med poukom, jo lahko na daljavo tudi izključite.

Na pametni uri Forever See Me 2  lahko v Mojem Telekomu ali z SMS-sporočilom vključite predplačniški paket Mini Mobi ali Čvekaj Mobi. Priporočamo vklop zakupa Čvekaj Mobi, saj so do 17. julija na voljo podvojene količine enot.

Foto: Telekom Slovenije
Foto: Telekom Slovenije

Pošlji SMS-sporočilo: CVEKAJ MOBI na 1917

Prednosti uporabe paketa Mobi

Predplačniška telefonija je preprosta in do uporabnikov prijazna. Ena večjih prednosti pri uporabi predplačniške telefonije je, da ne potrebujete pogodbe in ne plačujete mesečne naročnine, vezave in priključne takse. 

Predplačniški račun Mobi omogoča fleksibilnost, saj si lahko sami prikrojite mesečne zakupe enot za klice, sporočila in prenos podatkov ter tako res prilagodite porabo svojim potrebam oziroma potrebam svojih otrok. Porabijo lahko le toliko, kot to dopušča stanje na računu Mobi.

Čvekaj Mobi: še več podatkov, klicev in sporočil

Čvekaj Mobi je predplačniški mesečni zakup za samodejno dodeljevanje količin vsakih 30 dni in velja do preklica. Vsakih 30 dni boste samodejno prejeli določeno število enot, če bo na računu Mobi zadostno stanje. Pri tem bo vaš račun Mobi veljaven naslednjih 90 dni.

Z zakupom Čvekaj Mobi prejmete 3.000 enot za klice in sporočila ter 3 GB za prenos. V promocijskem obdobju do 17. 7. 2023 so količine v zakupu Čvekaj Mobi podvojene in so na voljo do preklica.

Za več informacij obiščite prodajno mesto Telekoma Slovenije, www.telekom.si ali pokličite brezplačno številko 080 8000. Telekom Slovenije, d. d.

Pošlji SMS-sporočilo: CVEKAJ MOBI na 1917

Pri vklopu mesečnega zakupa je treba poskrbeti za dovolj dobroimetja na računu. Neporabljene količine se ne prenašajo v naslednje 30-dnevno obdobje. Za preklic uporabnik pošlje SMS z ukazom CVEKAJ MOBI IZKLOP na 1917. Ena enota storitve je enaka eni minuti klica v druga slovenska omrežja. 

Polnjenje računa Mobi

Svoj ali drug račun Mobi lahko napolnite v Mojem Telekomu, in sicer s kreditno kartico ali s kartico Mobi. Naročniki Telekoma Slovenije pa lahko predplačnikom podarijo svoje gigabajte prek sporočila SMS ali prek Mojega Telekoma. 

S kartico Mobi lahko polnite svoj in katerikoli drug račun Mobi. Polnite lahko s klicem ali ukaznim nizom, prek interneta pa le svojega.