Tehnologija

Ne odlašajte: Tako preprosta je lahko izbira najboljše klime

15. maja, 2023 - Vsebino omogoča Daikin

Čeprav so trenutne temperature precej neprijetne in niso značilne za mesec maj, ko bi nam moralo biti že prijetno toplo, je zdaj najboljši čas, da razmislite o tem, kako se boste hladili poleti in izberete za svoje potrebe najbolj primerno klimatsko napravo.

Marsikomu se namreč zgodi, da o hlajenju in klimatski napravi začne razmišljati šele, ko se temperature povzpnejo nad 30 stopinj Celzija in bivanje v neklimatiziranih prostorih postane neprijetno, celo nevzdržno. Tudi takrat sicer ni prepozno, vendar pa je sredi poletja lahko zaloga ustreznih in kakovostnih klimatskih naprav manjša, monterji pa polno zasedeni. To vas lahko prisili v izbiro ne najbolj optimalne klime za vaše potrebe in dolgo čakanje na montažo.

Foto: Daikin

Izberite učinkovito klimatsko napravo

Zato je vsekakor bolje, da o hlajenju svojega doma začnete razmišljati čim prej in izberete kakovostno, energijsko učinkovito, tiho, s sodobnimi funkcijami opremljeno klimatsko napravo, ki jo je preprosto upravljati od koder koli.

Izbira klimatskih naprav je res velika, velike pa so tudi razlike med njimi. Če želite, da bo izjemno učinkovita, kar potrjuje oznaka energijskega razreda A+++, izjemno tiha, skoraj neslišna, opremljena s filtri, ki iz zraka odstranjujejo alergene, opremljena z dodatnimi funkcijami, s katerimi boste še povečali udobje bivanja, ob tem pa bo omogočala preprosto upravljanje tudi na daljavo, boste zagotovo za vas najbolj ustrezno našli med klimatskimi napravami Daikin

A to še ni vse, med njimi so tudi Daikin klimatske naprave, ki se lahko pohvalijo z nagrajenim dizajnom notranjih enot, ki se kar zlijejo z zasnovo vašega bivalnega okolja.

Uporabite iskalnik klimatskih naprav

Da bi lahko izbrali za vaše potrebe najbolj primerno klimatsko napravo, so v Daikinu pripravili zelo učinkovito in preprosto spletno orodje: iskalnik klimatskih naprav. Z uporabo tega hkrati tudi odgovorite na vsa pomembna vprašanja, ki si jih morate postaviti, preden izberete klimatsko napravo.

Prvo vprašanje je, kako velik prostor želite hladiti in tudi ogrevati, če naj klimatska naprava zagotovi oboje. Predvsem od velikosti prostora pa tudi njegove lege in velikosti steklenih površin je odvisno, kako močno klimatsko napravo potrebujete. Z izbiro primerne moči klimatske naprave se izognete previsokim stroškom in neučinkoviti uporabi.

V naslednjem koraku se odločite, kako energijsko učinkovito klimatsko napravo želite. Oznaka najvišje učinkovitosti (A+++) pomeni, da naprava spada med najbolj učinkovite in ekonomične na trgu. Daikinove naprave s tehnologijo Bluevolution dodatno pripomorejo k zmanjšanju vpliva na okolje in izboljšani energijski učinkovitosti.

Če želite s klimatsko napravo prostor tudi ogrevati, je pomembno, da odgovorite na vprašanje, v kakšnem intervalu zunanjih temperatur naj bi delovala. Daikinove enote so načeloma primerne za vsa podnebna okolja, nekatere celo za ekstremne zimske pogoje do -25 °C, pri tem pa 80 odstotkov toplotne energije proizvedejo s črpanjem toplote iz ozračja, zato pri ogrevanju s klimatsko napravo tudi privarčujete.

Nato je na vrsti vprašanje o želeni glasnosti klimatske naprave. Pri Daikinu izpostavljajo, da so njihove klimatske naprave zelo tihe. Najtišje Daikin naprave so skoraj neslišne, saj dosegajo glasnost le 19 dB.

Foto: Daikin

Dodatne funkcije so koristne 

Odločite se lahko tudi za tehnologijo Flash streamer, ki zrak očisti alergenov. Za zdrav imunski sistem je treba dihati čist in svež zrak. Tehnologija Daikin Flash Streamer s pomočjo elektronov sproži kemične reakcije in ustvarja zrak, ki ga dihate popolnoma brez alergenov ter tako lajša simptome astme in alergij.

Pomembno je tudi, kako boste klimatsko napravo upravljali. Daikin klime lahko nadzorujte od kjerkoli in kadarkoli. Enoto preprosto povežete z Wi-Fi vmesnikom in prenesete aplikacijo Daikin Online Controller. Tako lahko prek pametnega telefona upravljate termostat, nastavljate temperaturne urnike in imate popolni pregled nad rabo energije.

Notranje enote so lahko stenske, stropne ali talne, zato morate razmisliti tudi o tem, kje je najbolj primerno mesto za njihovo montažo. Ob tem pa velja opozoriti, da naj bo povezava med notranjo in zunanjo enoto čim krajša, ker bo tako tudi montaža bolj preprosta. Če ne veste, kje bi jih namestili, vam lahko pomaga strokovni Daikin Home Comfort partner.

Z odgovori na vsa ta vprašanja boste dobili ponudbo treh Daikin klimatskih naprav, ki jih boste med samo lahko takoj primerjali in glede na razmerje med njihovimi lastnostmi in ceno izbrali za vas najbolj primerno.

Ne čakajte predolgo in odgovorite na vprašanja v iskalniku klimatskih naprav, kjer lahko ocenite tudi vrednost vaše investicije, nato pa poiščite še vam najbližjega Daikin Home Comfort Expert partnerja.