Zabava

Romantični božični večer ali noro novo leto? Varaždin ponuja oboje

21. decembra, 2022 - Oglasno sporočilo

Konca leta 2022 je pred vrati, zaključek pa je najbolje izkoristiti za užitek, zabavo in razvedrilo, da bodo naši spomini na preteklo leto in načrti za leto, ki prihaja, čim bolj pozitivni.

Obenem pa prazniki, s katerimi se vsako koledarsko leto poslavljamo in se jih tako nestrpno veselimo, skoraj ne bi mogli biti bolj različni. Medtem ko sta božični večer in božič nekako tradicionalno bolj intimna, romantična, namenjena partnerju, prijateljem ali družini, je novo leto prav tako tradicionalno glasno in noro. Varaždin vam ponuja priložnost, da ju praznujete točno tako, kot narekuje tradicija.

Čarovnija obstaja v Varaždinu. (Foto: Advent v Varaždinu)

Varaždin ima vse sestavine za popoln božični izlet

Lepota pravljično okrašenega mesta, veliko glasbe, še več finih okusov in vonjev, nasmejani obrazi, nešteto čudovitih krajev za fotografiranje ali poljub so skoraj popoln recept za nepozabno počitniško potovanje, Varaždin pa ima res vse sestavine za to.

Ne glede na to, ali prihajate za pol dneva ali boste v Varaždinu preživeli božični vikend oziroma prihajate v dvoje, s prijatelji ali družino, na ulice, trge in številne tople in prijetne kraje zgodovinskega središča mesta, tu boste našli vse, kar naredi božič še posebej intimen in prazničen.

Romantični Božični večer ali noro Novo leto v Varaždinu. (Foto: Advent v Varaždinu)

Seveda se adventni program ne bo ustavil in Varaždin bo ves božični vikend, od petka dalje (s kratkim odmorom na božično jutro), poln različnih dogodkov za dobesedno vse okuse in vse starosti.

Ledeni užitki drsališča in tobogana na Kapucinskem trgu, čar Božičkove hiše, DJ-ji in koncerti na Trgu kralja Tomislava (priljubljenem Korzu) in Trgu Miljenka Stančića, gastro hiške z mamljivimi in raznolikimi, sladkimi, slanimi in pikantnimi okusi, bogata ponudba daril in spominkov za “last minute” nakupe ter veliko veliko praznične čarovnije na vsakem koraku nudijo priložnost za ustvarjanje čudovitih spominov.

Božič za vse okuse in vse starosti (Foto: Advent v Varaždinu)

Nora in zabavna dirka v leto 2023

A adventni čar se ne konča po božiču – Advent v Varaždinu traja do 6. januarja. Preden se uradno zaključi, pa sledi “najbolj nora noč”, ki je v Varaždinu nekoliko bolj nora kot v večini drugih mest.

Silvestrovanje na zgodovinskih, okrašenih in veselih ulicah mesta je posebno doživetje, ki ga dodatno popestri dejstvo, da bo Varaždin leto 2023 pozdravil s tekom. Varaždin namreč že desetletja neguje edinstveno tradicijo novoletne dirke, ki je postala zaščitni znak za preživljanje “najbolj nore noči” ter čudovit simbol optimizma in vere v prihodnost, ki tako opisujeta duh najtoplejšega mesta na severu Hrvaške.