Velika noč je polna takšnih in drugačnih jajc, pa naj bodo to pirhi ali čokoladna jajca. Pred veliko nočjo je prav, da si osvežimo spomin, kako skuhati trdo kuhano jajce.
Jajca položite v hladno vodo na način, da bodo fiksna in da ne bodo poskakovala po loncu. Vode naj bo ravno toliko, da prekrije jajca. Vodi dodajte žlico kisa. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj in kuhajte jajca še osem minut. Če jih boste barvali z želatinastimi barvicami, pustite, da ostanejo vroča. V nasprotnem primeru jih lahko ohladite pod mrzlo vodo.
Poleg pirhov so na mizah vse bolj prisotna majhna in velika čokoladna jajca, ki v sebi skrivajo darilca za najmlajše. Eno izmed priljubljenih in slastnih velikonočnih jajc je velikonočno jajce z mlečno čokolado Dolciando, zaradi katerega bodo otroci komaj čakali veliko noč.
Ker otroci obožujejo igre, lahko za veliko noč organizirate iskanje jajc. Otrokom na dvorišču, vrtu, po stanovanju ali pred blokom skrijte pirhe ter majhna in velika čokoladna jajca. Obesite jih na drevo, skrijte v travo in med grmovje. Mi smo med pirhe skrili tudi nagrajene čokoladne bonbone CREMINE in čokoladne pralineje s kremno sredico Dolciando, ki se kar stopijo v ustih. Otroci nato s košarico nabirajo dobrote in se vmes veselo sladkajo.
Čokoladni bonboni Cremini iz pistacijeve, lešnikove in vaniljeve kreme znamke DOLCIANDO so izbrani produkt leta 2023. Gre za slasten okus pravega tradicionalnega piemontskega čokoladnega bombona iz kreme, ki je obdana z dvema plastema čokolade.
Izbrani produkt leta 2023 so tudi čokoladni pralineji, ki so polnjeni z mlečno, s temno ali pistacijevo kremo. Pralineji se bodo v vaših ustih nežno raztopili in pričarali nepozabno doživetje. Ko jih boste enkrat poskusili, se jim ne boste mogli več upreti.
Veliko velikonočno jajce DOLCIANDO pa si lahko privoščimo tudi odrasli, vendar v njem postrežemo velikonočni tiramisu. Recept velja za klasični tiramisu, ki ga naredimo v polovici čokoladnega jajca. Okrasite ga s cvetjem – sladica bo prava paša za oči in veselje za brbončice.
Tiramisu je italijanska sladica, ki se nikoli ne ponesreči, je hitro narejena in ne potrebuje peke.
Sestavine:
Najprej ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov naredite sneg, v rumenjake pa vmešajte štiri žlice sladkorja, vaniljev sladkor in na koncu še mascarpone. Ko je krema narejena, ji previdno primešajte sneg in rum ter kremo za nekaj časa postavite v hladilnik.
Kekse namočite v kavo in jih položite v polovico čokoladnega jajca, drug poleg drugega. Nato piškote premažite s pol kreme. Na kremo položite še eno plast keksov, ki jih še enkrat namočite v kavo. Na koncu kekse premažite s preostankom kreme in po njej potresite kakav. Tiramisu dajte za kakšno uro v zmrzovalnik, nato pa ga postrezite.
Kot vidite, je priprava zelo preprosta, videti pa je zelo inovativno in velikonočno.