Prosti čas

Raziskovanje Opatijske riviere v pomladnem času

11. aprila, 2023 - Oglasno sporočilo

Pomlad je tukaj, s tem pa tudi čas, da se prebudimo iz zimskega spanca, in se pripravimo na daljše dneve, višje temperature in nova doživetja.

Prihajajoče pomladne počitnice so zagotovo popoln izgovor za pobeg od vsakdanjega vrveža in stresa ter kar vabijo na sprostitev ob morju. Opatijska riviera, ena izmed najlepših sredozemskih obal, je v tem času idealna za uživanje v sončnih dneh, odlični mediteranski hrani in zabavnih dogodkih ob morju.

Foto: Liburnia Hotels & Villas

April je mesec špargljev, maj pa mesec škampov

Poleg sončnih dni in toplega vremena pomlad prinaša tudi obilico sezonskih dobrot. V Opatiji so april poimenovali kar mesec špargljev, ki jih je mogoče najti na krožnikih v številnih restavracijah ob morju. Šparglji so med prvimi vrstami pomladne zelenjave, ki poskrbijo za naše zdravje in razstrupljanje telesa.

Če želite okusiti nekaj izvrstnih špargljevih jedi, obiščite restavracijo Cubo v Hotelu Ambasador. Tam boste lahko poskusili karpačo iz zelenih špargljev, rezance z divjimi šparglji in hruško ter dušene šparglje s sredozemsko pokrovačo.

Maj pa bodo na Opatijski rivieri namenili škampom, ki so pomladi prav tako zelo priljubljena morska jed. Privoščili si jih boste lahko v restavraciji Laurus, kjer boste lahko izbirali med mariniranimi škampi in škampovo rižoto. Ne glede na to, ali ste ljubitelj špargljev ali škampov, je pomlad na Opatijski rivieri zagotovo pravi čas, da poskusite sezonske dobrote in se prepustite okusom Jadranske obale.

Foto: Liburnia Hotels & Villas

Dogodki, ki jih ne smete zamuditi

V jadranski Nici se v pomladnem delu leta odvija kar nekaj zanimivih dogodkov. Eden izmed najpriljubljenejših je zagotovo Špargljev festival v Lovranu.

Na tej tradicionalni prireditvi se vsako leto zbere veliko število ljubiteljev te zelenjave, ki jo lokalni kuharski mojstri spretno pripravijo in postrežejo na številnih stojnicah. Zgodovino Opatije pa lahko doživite kar skozi nordijsko hojo. Turistična skupnost Opatije namreč organizira brezplačne pohode s strokovnim vodstvom, ki vključuje hojo po slikovitih pohodniških poteh. Udeleženci se lahko naučijo o bogati zgodovini tega območja ter uživajo v čudoviti naravi, kot je na primer promenada Carmen Sylva.

Več o prihajajočih dogodkih si lahko preberete tukaj.

Sprostitveni tretmaji z vonjavami Kvarnerja

Za popoln počitek in razvajanje obiščite wellness center in se prepustite izkušenim terapevtom in uživajte v nepozabnem doživetju masažnih ritualov z organskimi olji lovorja, smilja, sivke in drugih prepoznavnih vonjav Kvarnerja.

Če se na oddih odpravite za več dni, lahko v Liburnia Hotels & Villas v pomladnem času izkoristite ponudbo Opatija delights, ki vključuje bogat samopostrežni zajtrk, degustacijo lokalnih dobrot in vin, darilo presenečenja z domačimi avtohtonimi izdelki ter uporabo notranjega bazena.

Ta ponudba velja tudi za Hotel Ambasador, ki je pravkar prejel nagrado Travellers’ Choice od Tripadvisorja za leto 2022. Nagrado podeljujejo nastanitvam, zanimivostim in restavracijam, ki stalno prejemajo odlične ocene svojih gostov in so uvrščene med 10 % najboljših nastanitev na Tripadvisorju.

Lahko pa se odločite za aktivni pobeg od vsakdana in s ponudbo Get Active & Stay Healthy povečate svojo raven energije v Hotelu Istra, ki ponuja popolno kombinacijo sproščanja in aktivnega oddiha.

Foto: Liburnia Hotels & Villas

Idilični obmorski kraji so čudovita lokacija za spomladanski pobeg na lepše. Med raziskovanjem skritih kotičkov boste pozabili na vsakdanje skrbi, z aktivnostmi na prostem pa poskrbeli za krepitev mišic in globok spanec.