Zabava

Premium kuharija: Štiri mlade kuharske zvezde, štiri Union premium piva in šestnajst receptov za hude sladokusce

16. marca, 2023 - Oglasno sporočilo

Ljubljana, 15. marec 2023 – Union Premium Piva zaradi bogate palete okusov niso le idealne polbožanske pijače, ki jih znamo boljše ali slabše kombinirati z jedmi na mizi. V seriji 16 kuharskih epizod, ki se bodo zvrstile na Unionovih družbenih omrežjih, bodo Union premium piva predstavljena, kot osrednja sestavina za pripravo izvrstnih, karakternih jedi. 

Štirje mladi, a z zvezdniških prahom že začinjeni kuhariji, bodo vsak v svoji izvirni kuharski maniri predstavili štiri recepte, vsakega z enim od Union Premium piv. Pokazali bodo nekaj trikov in nasvetov, kako narediti kuhanje sproščeno in zabavno. Pozabite na Chef’s table, Michelinove zvezdice, zapleteno molekularno kuhinjo, čas je za demokratizacijo kuhanja in pristopov k pripravi vseh, tudi zapletenih jedi. Pripravite brbončice na divjo vožnjo.

Potovali boste skozi svet štirih kuharjev, ki bodo pokazali, kako ljubezen do piva dvigniti na povsem novo raven, od rib in krompirčka v pivskem testu do sladic, prežetih s pivom. Žiga GabrovecLuka Novak, Evita Antončič in Bruno Šulman bodo pripravili vsak čisto svojo izkušnjo združevanja piva in hrane.  

Foto: Union

Union Premium nefiltrirano svetlo s svojo značilno hrustljavo in čisto sladkobo bodo kuharji uporabljali, kot kontrast močnim okusom – pikantnim, eksotičnim, bolj mastnih sestavinam ali jedem. Union Premium nefiltrirano svetlo se odlično poda k jedem, kot so: školjke, pokrovače, bela riba, rak, cilantro, limone, čili.

Premium nefiltrirano temno z rahlo karamelno sladkobo bodo pri kuhi uravnotežili z bolj zamolklimi, praženimi okusi. Ta vrsta piva posebno zablesti, če jo združimo z nekaterimi tradicionalnimi, bogatimi, mastnimi evropskimi jedmi. Dobro uravnovesi sol in omogoča lep, poln zaključek. Poskusite lahko kombinirati tudi z bogatimi sladicami na osnovi čokolade. Dobro gre tudi s korenjem na oglju, papriko, čebulo, gobami, račjo/svinjsko mastjo ali telečjo kračo.

Premium Hoppy lager in tisti z 0,0* je hmeljast in grenak. Mladi kuharski zvezdniki so se ga odločili uporabiti pri jedeh, ki so podobnega okusa. Pivo tako pomaga sestavinam, da pomnožijo svoj osnovni okus, drug drugega podpirajo in v ustih ustvarijo čisto eksplozijo.

Avtor: Union

Žiga Gabrovec

Žiga Gabrovec, hudomušni kuhar, ki je takoj po gimnaziji svoja krila razprl po Evropi. Za nekaj časa se je ustalil na Nizozemskem. Vse popotniške izkušnje zdaj s pridom uporablja pri snovanju vedno izvirnih jedi. Žiga je lani jeseni odprl tudi svojo restavracijo. Zanjo je izbral prav posebno ime – Žigola.

Foto: Union

Luka Novak

Predlanski zmagovalec Masterchefa svoj stil kuhanja po Sloveniji širi na inovativen način. Najel jetovornjak, vanj postavil kuhinjo in se odpravil na pot. Svoje kulinarične presežke tako lahko predstavi ljudem čisto od blizu. Trenutno se osredotoča na dogodke in različne kulinarične festivale, kamor bodo ljudje lahko prišli poskusit njegove stvaritve.  

Foto: Union

Evita Antončič

Mlada nadobudna kuharica, finalistka Masterchefa Evita, se je nad kuhanjem navdušila na YouTubu. Skuhala je vse, tudi najbolj zahtevne. Najraje pripravlja slane jedi in v njih dodaja sladke komponente. Kontrast sladko/slano bo njeno vodilo tudi v restavraciji, ki jo nekoč namerava odpreti. 

Foto: Union

Bruno Šulman

Študent psihologije, tekač na 400m in strastni ljubiteljski kuhar je leta 2021 postal tudi zmagovalec Masterchefa. Ne lovi samo stotink sekunde, Bruno odlično peče in kuha. Že od 11 leta, ko je začel z intenzivno domačo peko piškotov si želi, da bi to nekoč postalo njegovo primarno poslanstvo. 

Foto: Union