Tehnologija

Pregibna telefona Samsung Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5, pametne ure Galaxy Watch6 serije ter tablične računalnike Galaxy Tab S9 serije lahko sedaj kupite v Sloveniji

11. avgusta, 2023 - Oglasno sporočilo

Ljubljana, 11. avgust 2023 – Nove naprave predstavljene na dogodku Unpacked konec julija so od danes na voljo v redni prodaji v Sloveniji. Ljubitelji tehnologije in uporabniki pametnih naprav lahko sedaj raziščejo različne inovativne možnosti, ki jih prinašajo nove naprave Galaxy Z Flip5, Galaxy Z Fold5, Galaxy Watch6 serija in Galaxy Tab S9 serija.

“Prvi odzivi uporabnikov na nove naprave Galaxy so izjemni, kar dokazujejo njihovi pozitivni odzivi v času prednaročil. Z Galaxy Z Flip5, Z Fold5, Watch6 in Tab S9 serijo želimo ponuditi najnovejše in najboljše v vsaki kategoriji ter našim potrošnikom zagotoviti nove in vznemirljive izkušnje, ki se prilagajajo različnim življenjskim slogom. Še posebej smo veseli, da naša vizija tako dobro deluje pri potrošnikih po vsem svetu,” je dejal TM Roh, predsednik in vodja MX (Mobile eXperience) Business, Samsung Electronics.

Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 ponujata edinstvene izkušnje za vsakega uporabnika z elegantnimi in kompaktnimi oblikami, neštetimi možnostmi prilagajanja in visoko zmogljivostjo. Novi prepogljivi tečaj omogoča še enostavnejšo uporabo in ponuja estetsko uravnoteženo in trdno obliko. Poleg tega se telefona ponašata z dvema čudovitima novima barvama. Galaxy Z Flip5 sledi najnovejšim trendom z mentol zeleno barvo, Galaxy Z Fold5 pa osvežuje s prekrasnim ledeno modrim odtenkom.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Oba telefona sta zasnovana tako, da izpolnjujeta pričakovanja glede vzdržljivosti. Skupaj s podporo IPX81 okvirji Armor Aluminum in steklom Corning® Gorilla® Glass Victus® 22, uporabljenim na zunanjem zaslonu in zadnjem pokrovu ohišja, Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 zagotavljata zaščito, ki jo potrošniki pričakujejo.

Galaxy Z Flip5: Ultimativna žepna naprava za samoizražanje brez kompromisov

Nov večji zunanji zaslon na Galaxy Z Flip5 ponuja številne obstoječe in nove možnosti. Zagotavlja več možnosti prilagajanja, vključno z informativnimi in grafičnimi urami, ki se lahko ujemajo z obliko številčnice uporabnikove ure iz serije Galaxy Watch6. Zunanji zaslon ponuja več uporabnosti kot kdajkoli prej. Iz njega lahko uporabniki hitro in brez težav odgovarjajo na klice ali sporočila s polno tipkovnico, dostopajo do uporabnih informacij, preverijo vreme in poslušajo najljubšo glasbo. 

S svojo edinstveno obliko ponuja tudi najbolj vsestransko izkušnjo kamere. V prepogljivem načinu lahko uporabniki zajemajo osupljive fotografije iz ustvarjalnih kotov brez uporabe rok. Tudi pregledovanje in urejanje posnetkov v tem načinu je hitro in preprosto. Uporabniki lahko na hitro preprosto pregledajo, prilagodijo barvni ton ali izbrišejo slike. 

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Galaxy Z Fold5: Ultimativna naprava za večopravilnost z velikim zaslonom

Galaxy Z Fold5 v najtanjšem in najlažjem prepogljivem telefonu doslej ponuja izjemen, velik zaslon in vzdržljivo baterijo. To je telefon, ki vsakodnevno produktivnost ponese na novo raven. Na zaslonu lahko prikaže tri okna, v opravilni vrstici pa je lahko do 12 aplikacij hkrati, zato je prehajanje med njimi sedaj še toliko lažje. Tudi S Pen pisalo, ki je bilo prvič predstavljeno v tretji generaciji telefona Galaxy Fold leta 2021, je bilo sedaj izpopolnjeno, za še boljšo izkušnjo pisanja kot bi pisali po papirju. S pisalom je lažje upravljati tudi aplikacije.

19,3-centimetrski (7,6-palčni) glavni zaslon omogoča, da uporabniki na poti naredijo več in jim nudi neprekinjeno gledanje, tako da lahko uporabniki uživajo v svojem najljubšem filmu v pokončnem ali ležečem položaju. Poleg tega se je največja svetlost povečala za več kot 30 %, do 1750 nitov, za optimalno izkušnjo gledanja na prostem, tudi pod močno sončno svetlobo.

Mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 2 za Galaxy3, ki uporabnikom zagotavlja poglobljeno igralno izkušnjo na največjem zaslonu pametnega telefona Galaxy, izboljšuje grafiko in z uporabo umetne inteligence omogoča dinamično igranje in večigralske funkcije. Galaxy Z Fold5 lahko brez težav prenese maratonske igralne seanse z naprednim hladilnim sistemom, ki pametneje odvaja toploto za manjši zamik in brez padca zmogljivosti.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Številne možnosti na večjem zaslonu

Galaxy Watch6 serija prinaša najnovejše inovacije v svetu nosljive tehnologije z 20 % večjim zaslonom, ki zdaj lahko prikaže več besedila in večjo tipkovnico. Z elegantnim dizajnom in bogatim naborom funkcij postanejo te pametne ure nepogrešljiv del vsakdana. Zagotavljajo podrobno analizo dejavnikov učinkovitosti spanja, ki spremljajo uporabnikov čas spanja, cikel spanja ter telesno in duševno okrevanje, medtem ko nasveti za spanje pomagajo izboljšati spalne navade. Serija Galaxy Watch6 omogoča spremljanje zdravja, obveščanje uporabnikov o pomembnih obvestilih in zagotavljanje prilagojene vsebine.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Idealen nadomestek za prenosni računalnik

Tablični računalniki Galaxy Tab S9 serije prinašajo zmogljivo produktivnost in zabavo v roke uporabnikov. Z visokokakovostnim zaslonom, visoko zmogljivostjo in priloženim S Pen pisalom ta serija uporabnikom omogoča ustvarjanje, raziskovanje in doseganje svojih ciljev na preprost in intuitiven način, ne glede na to, kje so. Na voljo so v treh modelih Galaxy Tab S9, Tab S9+ in Tab S9 Ultra in dveh barvah, grafitni in bež.  Vsi trije modeli imajo zaslon Dynamic AMOLED 2X, ki zagotavlja osupljive barve in vizualne podobe. Vision Booster pa uporabnikom omogoča uporabo tablice tudi v močno osvetljenih prostorih, zahvaljujoč inteligentnemu algoritmu, ki se prilagaja sončni svetlobi.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Vse naprave sedaj že na voljo v redni prodaji, za telefone pa tudi posebna akcija

Vse naprave so od danes, 11. avgusta, na voljo v redni prodaji  v Sloveniji. Za nakup Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5pa je na voljo tudi posebna prodajna ponudba v kateri lahko kupci telefonov prihranijo do 150 EUR. Akcija traja od 11. do 27. 8. 2023 več o njej pa najdete na zgornjih povezavah.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

1 Na podlagi laboratorijskih preskusnih pogojev za potopitev v sladko vodo do globine 1,5 metra za največ 30 minut. Ni priporočljivo za uporabo na plaži ali v bazenu. Izperite /posušite  če je telefon moker. Odpornost naprave na vodo in prah ni trajna in se lahko sčasoma zmanjša zaradi običajne obrabe. 
2 Preduporabljena reciklirana sestavina: Odpadno steklo, ki nastane kot stranski proizvod pri proizvodnji stekla. Ti stekleni odpadki se zdrobijo v drobljenec in nato uporabijo kot sestavni del v proizvodnem procesu stekla Corning® Gorilla® Glass Victus® 2.
3 Izboljšanje zmogljivosti AP v primerjavi s procesorjem prejšnje generacije. Dejanska zmogljivost je odvisna od uporabniškega okolja, prednameščene programske opreme in aplikacij ter drugih pogojev. Snapdragon je izdelek družbe Qualcomm Technologies, Inc. in/ali njenih podružnic. Snapdragon je blagovna znamka ali registrirana blagovna znamka družbe Qualcomm Incorporated. Mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 2 za Galaxy je optimizirana za družbo Samsung. Trditev o najhitrejšem Snapdragonu na svetu velja od 1. februarja 2023.