Prosti čas

Predstavitev Makarske riviere in Zabiokovlja v Sloveniji

13. marca, 2023 - Oglasno sporočilo

Dogodek se bo odvijal v Mariboru, 16. in 17. marca 2023.

Hrvaška je mala dežela za velike počitnice. Makarska riviera je mali delček srca Dalmacije za še večje počitnice. Makarska riviera, ki se nahaja med Splitom in Dubrovnikom, je spletena iz slikovitih naselij, razpetih vzdolž približno šestdeset kilometrov dolge obale. Na eni strani jih poljublja morje, na drugi veličastno Biokovo.

Foto: Relax Turizem

Enostavno dostopna po cesti, zraku in morju vas bo Makarska riviera, kateri koli njen del boste izbrali za počitnikovanje, pustila brez sape na vsakem koraku. Znameniti Kamen Brela vas kliče v Brelo, Baška Voda pa vas bo navdušila s prodnatimi plažami in majhnimi kraji, kot je Bratuš, kjer stara Dalmacija diha v vsakem kamnu. Skoraj štiri kilometre dolga plaža v Tučepih vas bo očarala na prvi pogled, tako kot edinstvena Podgora, ribiško mesto s pristaniščem za plovila z vlečnimi mrežami. Doživite užitek kampiranja v Živogošću, v Igranah pa uživajte v sijaju starodavnih oljčnih nasadov. Drvenik vas vabi s kilometri dolgimi sprehajalnimi in kolesarskimi potmi v senci stoletnih borovcev, Gradac pa ohranja zgodovino Kačića in spomin na hrvaškega ljudskega pesnika očeta Andrijo Kačića Miošića, rojenega v Bristu.

In točno nekje na sredini, v nedrju Biokova in morja, je mesto Makarska, središče riviere.

Foto: Relax Turizem

Makarska je dovolj velika, da vam s svojo bogato kulturno, gastronomsko, zabavno in rekreacijsko ponudbo nudi vse, kar potrebujete za aktivne počitnice.  Pa vendar dovolj majhna, da vam nudi zatočišče stran od vrveža in stresa.

Vsak kraj v Makarski rivieri pripoveduje svojo zgodbo in nosi svojo posebnost.  Vsem pa je skupna ena stvar – neizpodbitna lepota ohranjene narave, naravnih plaž in očarljive kombinacije gora in morja.

Ta destinacija je idealna za aktivne počitnice, saj je v neokrnjeni naravi nešteto pohodniških in kolesarskih poti.  Tu se duh in telo res zlahka obnovita, človek pa se resnično zlahka vrne k sebi.

Naravni park Biokovo je bistven del turistične ponudbe v Makarski rivieri.  Skywalk, nebeško sprehajališče je priljubljena destinacija mnogih turistov. A Biokovo ponuja veliko več kot to; cerkve »v nebesih«, edinstveno floro in favno, milijone let stare kamnine, počivališča, gorske poti in postojanke, pohodniške poti in sodobne predstavitvene centre.

V naročju Biokova pa se nahaja Zabiokovlje.  Obiščite Vrgorac, rojstno mesto velikega hrvaškega pesnika Tina Ujevića, domovino pršuta in jagod, in Imotski, mesto z dvema slavnima naravnima biseroma – Modrim in Rdečim jezerom in še mnogo več …

Foto: Relax Turizem

Makarska riviera in Zabiokovlje sta izvirni turistični destinaciji, ki vam bosta zagotovili počitnice po vaši meri.  Počitnice, na katerih se boste vrnili k sebi in s seboj odnesli spomine za vse življenje ter razloge, da se še neštetokrat vrnete.

Dobrodošli pri nas – sLOVEnija

Vabljeni 17.3. v festivalno dvorano Lent na zabavno-glasbeni večer. Ob predstavitvi destinacije Makarske Rivijere in Zabiokovlja, super promocijskih nagradah, pokušini pršuta, sira in dalmatinskih vin nas bo od 20. ure naprej zabavala glasbena skupina Avantura in dalmatinska klapa Berulia.

Več na www.relax.si