Dom in vrt

Prava izbira klime še pred poletno vročino

16. junija, 2023 - Oglasno sporočilo

Bliža se poletna vročina in kaj kmalu se bomo srečevali s problemom, katero klimatsko napravo sploh izbrati. Prav zaradi tega je dobro, če to odločitev sprejmemo že danes. Na tržišču je vsekakor na voljo široka paleta energetsko učinkovitih klimatskih naprav, ki vam omogočajo hlajenje in ogrevanje skozi celo leto. 

En izmed vodilnih proizvajalcev klimatskih naprav na trgu je vsekakor Daikin, ki nudi širok izbor. S tako številnimi vrstami notranjih enot ustvarjajo notranjo klimo po vaših željah, ki se najboljše zliva z notranjim interierjem bivalnega prostora. Daikin klimatske naprave so zelo tihe. Zvočni tlak je merjen v dB, občuten na razdalji od 1m do 5m notranje enote. Nižja kot je številka, tišje je delovanje. Določene Daikin naprave so skoraj neslišne, saj dosegajo glasnost le 19 dB. Tako boste vaš prostor še naprej lahko koristili za sprostitev v ustrezno ohlajenem ambientu.

Foto: Daikin

Le 6 korakov vas loči do prave izbire klimatske naprave

Toda kako med različnimi možnostmi poiskati pravo klimatsko napravo? Za vas smo pripravili 6 temeljnih vprašanj, na podlagi katerih boste našli popolno rešitev. Le v nekaj korakih boste prišli do najustreznejše klimatske naprave.

Prvo vprašanje je, koliko prostorov želite klimatizirati. Z izbiro primerne moči klimatske naprave se izognemo previsokim stroškom in neučinkoviti porabi, pri čemer je potrebno upoštevati velikost prostora. Izbirate lahko med enojno split enoto ali večdelni deljeni sistemom. Split enojna enota pomeni, da je enota v vašem domu povezana z eno zunanjo enoto. To je optimalna rešitev za klimatiziranje enega prostora v vašem domu. Večdelni deljeni sistem vam omogoča, da imate več notranjih enot, ki so povezane v eno zunanjo enoto. S tem lahko ustvarite popolno klimo v več prostorih vašega doma.

Drugo vprašanje je, kje natančno želite, da naj bodo enote nameščene? Priporočamo vam, da si sestavite seznam prostorov in sten, na katere želite namestiti enote. Če še ne veste, vam lahko pomaga Daikinov strokovni Daikin Home Comfort partner.

Tretje vprašanje se nanaša na to, kako veliki je prostor, v katere nameravate namestiti enoto. Višina prostora in velikost sobe v kvadratnih metrih določata moč. Z izbiro primerne moči klimatske naprave se izognemo previsokim stroškom in neučinkoviti porabi, pri čemer je potrebno upoštevati velikost prostora. Na primerno moč vplivajo tudi drugi dejavniki, kot so lega prostora in steklene površine.

Foto: Daikin
Foto: Daikin

Pri četrtem in petem vprašanju je pomembno, da razmislite, kje bi lahko postavili zunanjo enoto ter kako oddaljena bo zunanja enota od notranjih enot. Potrebno je vedeti, da krajša kot je razdalja med zunanjo in notranjo enoto, lažja in učinkovitejša je vgradnja. Način montaže klimatske naprave je lahko stenski, stropni ali talni.

Šesto vprašanje pa se nanaša na to, za kaj točno želite uporabljati svojo klimatsko napravo. Samo za hlajenje ali tudi ogrevanje? Ali mora imeti enota integriran alergeni filter, vlažilec in tedenski urnik delovanja? Zelo pomembno vprašanje je, ali želite nadzirati svojo klimatsko napravo prek telefona, s čimer lahko upravljate s termostatom, nastavljate temperaturne urnike in imate popoln pregled nad porabo energije. 

Ne čakajte predolgo in odgovorite na vseh šest zastavljenih vprašanj ter si priskrbite svojo klimatsko napravo še pred poletno vročino!

Foto: Daikin
Foto: Daikin