Prosti čas

Posadi drevo, ne bodi štor!

19. decembra, 2022 - Oglasno sporočilo

Uspešen zaključek ozaveščevalne akcije 2. priložnost

Loctite Slovenija je združil moči z društvom Posadi drevo, ne bodi štor! in tako podprl 4. nacionalno zasaditev dreves v Sloveniji in na Hrvaškem. Posaditev dreves je zadnji v vrsti številnih trajnostnih korakov kampanje ”Reci JA”. Pod sloganom ”2. priložnost” je Loctite potrošnike opomnil, da naših najljubših predmetov ni potrebno prehitro zavreči in zamenjati z novimi, temveč jih lahko pri življenju ohranimo tako, da jih popravimo ali zalepimo.

Foto: Henkel Slovenija Loctite

Koordinatorka projekta in vodja blagovnih znamk v podjetju Henkel, Anja Uranjek, je sporočila: »Vsem potrošnikom, ki so svojim ljubim predmetom z lepilom Loctite že podarili 2. priložnost in sodelovali v Loctite natečaju, se iskreno zahvaljujemo. Kot obljubljeno, bo Loctite za vsak prijavljen projekt v natečaju posadil eno drevo.

Izjemno nas veseli dejstvo, da smo v sklopu kampanje potrdili dolgoročno sodelovanje s partnerjem, ki se problematike ponovne ozelenitve okolja loteva celovito. Gre za društvo Posadi drevo, ne bodi štor, ki se na slovenskem trgu šele uveljavlja, v viziji pa nosi izjemno ambiciozne cilje za revitalizacijo urbanih zelenih površin v mestih in zmanjšanje posledic vročinskih valov. V svojih aktivnostih se osredotočajo predvsem na šole in vrtce, za katere poleg posaditev dreves organizirajo tudi zanimivo, interaktivno izobraževanje otrok. Tako o okoljevarstveni problematiki in naši odgovornosti do okolja vztrajno ozaveščajo vso populacijo, predvsem pa naše najmlajše. Ponosni smo, da bomo v sodelovanju z društvom Posadi drevo, ne bodi štor!, presegli našo obljubo in v Sloveniji posadili kar 500 dreves!

Foto: Henkel Slovenija Loctite

Pred kratkim smo z učenci in učitelji 1. OŠ Žalec ter POŠ Gotovlje zavihali rokave  ter posadili drevesa na šolskem dvorišču. Skupaj smo poskrbeli za najbolj zeleno učilnico na prostem, v kateri si bodo učenci kaj kmalu lahko privoščili sadove lastnega dela in se med učno uro posladkali s sladkimi češnjami, figami ter borovnicami.