fbpx
Kulinarika

Poizkusite najokusnejši Mlinarjev božični kruh letos – Kruh z drožmi z brusnicami in orehi!

20. decembra, 2024 - Oglasno sporočilo

Kdo pravi, da sladko in slano ne gresta skupaj?

Novi Mlinarjev božični kruh iz kislega testa je prava praznična poslastica – hrustljav, rustikalen in poln sladkih brusnic ter krhkih orehov, prinaša svež in moderen pridih klasičnemu kruhu z drožmi. Ker se originalna različica tega kruha hitro razproda, ni dvoma, da bo tudi ta praznična različica pravi hit. Še posebej nas je navdušila raznolikost načinov, kako ta kruh uporabiti za pripravo majhnih prigrizkov za praznične zabave.

Foto: Mlinar

Postrezite ga z domačimi paštetami, kot domiselne bruschette ali kot podlago za sire in namaze – zagotovo bo postal zvezda vsakega druženja. Hrustljavost popečenih orehov in rahlo kiselkasto-sladek okus brusnic ga naredita neustavljivega, medtem ko bogastvo tekstur odlično dopolnjujejo razni namazi, ki jih zlahka pripravite sami.

Tokrat smo navdih poiskali pri Mlinarjevi innovation managerki, talentirani Ani Brođanac, ki skrbi za razvoj novih izdelkov pri Mlinarju. Ana je z nami delila svojo različico popolnih bruschett z novim kruhom z drožmi z brusnicami in orehi.

Vse bruschette se začnejo s kakovostnim kruhom,” razkriva Ana. “Skrivnost je v tem, da rezine kruha popečete na maslu ali oljčnem olju, da dosežete karamelizirane robove in hrustljavo skorjo.” Ker to praznično poslastico priporoča strokovnjakinja, kot je Ana, obstaja boljši razlog, da jo preizkusite? Za vse, ki iščete idealen prigrizek za praznično mizo, vam prinašamo recept za odlično kombinacijo – kruh z drožmi z brusnicami in orehi, postrežen z namazom iz ocvirkov.

Sestavine za namaz iz ocvirkov:

  • 120 g hrustljavih ocvirkov
  • 1 trdo kuhano jajce
  • kisla kumarica
  • 5–6 manjših kapr v vinskem kisu
  • 1–2 kosa mlade čebule
  • 1 žlička gorčice
  • 2 žlički majoneze
  • 20 g pečene hrustljave slanine
  • ščepec dimljene paprike
  • sol in poper po okusu
  • drobno nasekljan drobnjak za okras

Priprava:

  1. V mešalniku zmeljite ocvirke.
  2. Ko dobite kremasto maso, dodajte vse ostale sestavine, razen pečene slanine.
  3. Mešajte 15 sekund, nato naredite kratek premor in postopek ponovite, da se namaz ne pregreje.
  4. Pečeno slanino drobno nasekljajte in vmešajte v namaz.
  5. Namaz shranite v čisto stekleno posodo, pokrijte in pustite, da se ohladi vsaj tri ure.
  6. Ohlajen namaz nanesite na toplo popečen kruh z drožmi z orehi in brusnicami ter posujte z drobno sesekljanim svežim drobnjakom.
Foto: Mlinar

Anin nasvet:

Če ste ljubitelj ribjih okusov, priporočamo, da poskusite pripraviti namaz iz bakalarja, ki se prav tako odlično poda tej kombinaciji. Mlinarjev božični kruh z drožmi se popolnoma ujema tudi s kremnimi siri in je odličen dodatek k pečenim jedem. Uporabite ga kot prilogo k pečeni piščančji jedi, divjačini ali priljubljenim solatam – njegova sladko-kisla uravnoteženost vedno doda kanček magičnosti.


Ne glede na to, ali ga izberete za praznično mizo ali vsakodnevne gurmanske užitke, bo Mlinarjev božični kruh z drožmi z brusnicami in orehi zagotovo postal vaš novi favorit. Ta kruh je na voljo v 17 Mlinarjevih poslovalnicah po vsej Sloveniji, to pa še ni konec novosti.