V prazničnih dneh je dobro biti pripravljen na obiske, zato je super, da imate v hladilniku sestavine, s katerimi imate en dve tri na mizi narezek, ki bo navdušil vaše goste.
Ker ne želite, da bi vas sorodniki, prijatelji in znanci v teh prazničnih dneh ujeli nepripravljene, je dobro, da imate doma vsaj nekaj sestavin, s katerimi lahko v hipu pričarate narezek, ob katerem si bodo vaši gostje z veseljem obliznili prste. Čarobne okuse praznikov boste najbolje ujeli s specialitetami, ki vam jih ponuja SPAR. Kaj vse vam nudijo, preverite v katalogu prazničnih specialitet.
Svojo kreativno plat lahko spustite na plan tudi pri pripravi narezkov. Možnosti je neskončno, tokrat pa vam ponujamo pet različic, ki vas ne bodo razočarale.
Foto: Žurnal24
Najbrž si v teh prazničnih dneh narezka ne znamo predstavljati brez pršuta. SPAR Premium kraški pršut, ki je zorjen 16 mesecev, je tako idealna sestavina, okrog katere boste zgradili vaš narezek. Zraven ponudite SPAR Premium klobaso z orehi, ki jo je za SPAR ekskluzivno pripravil chef Uroš Fakuč. Klobasa je izdelana ročno, uporabljeno je goveje meso iz Tolminskega, ponaša pa se tudi s plemenito plesnijo. Za piko na i izberite Duroc salamo Napoli z aromo dima.
Odlično se bosta k temu prilegla sira SPAR Premium sir izpod Triglava in za nekoliko drugačno aromo SPAR Premium sir Brie. Postrezite še SPAR Premium francosko solato Uroša Štefelina in SPAR zelene feferone polnjene s sirom. Manjkati ne sme dober kruh, zato izberite SPAR Premium droženi kruh Hiše Denk in SPAR Premium Taralli prigrizek z ekstra deviškim oljčnim oljem. Za osvežitev dodajte še nekaj krhljev mandarin.
Čeprav smo sredi zime, si lahko kljub temu pričaramo morski pridih. Tudi tako, da ga okušamo. Ustvarite si lahko pravi miks izvrstnih istrskih mesnin. Posezite po SPAR Premium Istrskem pršutu. Pršut je bil sušen najmanj 12 mesecev na svežem istrskem zraku brez dimljenja. Dodajte še panceto in sušen svinski kare, ki ga najdete v SPAR Premium Istrskem mixu, za vrhunec pa SPAR Premium Istrsko klobaso s tartufi.
K temu se bosta odlično prilegli SPAR Premium mozzarella di bufala in burrata Garofalo. Za nekoliko drugačno aromo bo poskrbel ovčji sir Pecorino. Ponudite še SPAR krožnik predjedi, ki vsebuje češnjeve paprike, sušen paradižnik in olive. Da bo vse skupaj lepo zaokroženo pa bo poskrbel SPAR Premium olivni namaz. Namaz se odlično poda na SPAR Premium tradicionalno bagueto, pršut pa se odlično prilega SPAR Premium grisinom z ekstra deviškim oljčnim oljem. Da bo vse skupaj dobilo okus svežine, lahko ponudite tudi mandarine v krhljih in SPAR Premium borovnice.
Za tiste, ki imajo radi močne in pikantne okuse, lahko ustvarite kombinacijo, ki jo bodo z veseljem poustvarili tudi sami. Izberite ovčji sir Pecorino, ki ima zelo dominanten okus, za protiutež pa lahko postrežete SPAR Premium mozzarello di bufala.
Med mesninami ponudite SPAR Premium Istrski mix, ki vsebuje pršut, panceto in sušeni svinjski kare. Odlično se prilega tudi DESPAR Premium panceta s črnim poprom. Kot kontrast pikantnemu pa lahko ponudite SPAR Premium mortadelo z olivami.
Seveda tudi v tej kombinaciji ne smejo manjkati dodatki, ko sta SPAR Premium namaz iz črnih oliv in namaz iz sušenih paradižnikov ter SPAR krožnik predjedi s češnjevimi paprikami, sušenim paradižnikom in olivami. Od sadja lahko ponudite osvežilne SPAR Premium maline, SPAR orehova jedrca, ne pozabite pa niti na SPAR Premium grisine mediteran s črnimi olivami in oljčnim oljem.
Kremasto, nežno in sveže, tako bi lahko opisali naslednji krožnik. Pustite sirom, naj stopijo v ospredje. Na sredino postavite burrato Garofalo, ob njej pa naj svoje mesto dobita SPAR Premium mozzarella di bufala in na tanke rezine narezan SPAR Premium sir Brie.
Foto: Žurnal24
Poleg sirov ponudite še SPAR Premium kraški pršut in SPAR Premium istrski pršut, h katerima priložite še SPAR Premium mortadelo z olivami. Izberite enega od SPAR Premium namazov, ki ga bodo gostje z veseljem namazali na SPAR Premium tradicionalno bagueto ali na odličen SPAR koruzni hlebček. Za popestritev lahko ponudite tudi SPAR Premium Taralli prigrizek z ekstra deviškim oljčnim oljem.
K SPAR Premium siru Brie se odlično priležejo SPAR Premium maline, medtem ko so SPAR Premium borovnice kot nalašč ob SPAR Premium mozzarelli di bufala.
Foto: Žurnal24
Za tiste dni, ko boste doma gostili večje število ljudi, si lahko omislite veliko mešano PREMIUM ploščo. Zadostili boste vsem okusom in morda koga navdušili nad čim, česar do zdaj še ni uvrstil na seznam živil, brez katerih narezka ni.
Na krožniku seveda ne sme manjkati pršut – ponudite tako SPAR Premium kraški pršut kot SPAR Premium Istrski pršut. Da bo slika zaokrožena lahko dodate studi SPAR Premium pršut San Daniele. Poleg SPAR Premium klobase z orehi lahko vključite tudi SPAR Premium želodec z jurčki izpod rok chefa Uroša Štefelina. Izdelek vsebuje 15 % svežih jurčkov, dodana pa mu je bila tudi slanina za sočen okus. Za piko na i pa je bil želodec klasično prekajen z bukovimi drvmi. Dodajte še SPAR Premium istrski mix in SPAR Premium mortadelo z olivami.
Gostje naj imajo na razpolago tako mehke kot trde sire. Ne boste zgrešili, če jim boste ponudili SPAR Premium mozzarello di bufalo, burrato Garofalo, izvrsten ovčji sir Pecorino, SPAR Premium sir Brie in za piko na i SPAR Premium sir izpod Triglava.
Ob tako obilnem narezku si svoj prostor zasluži SPAR Premium francoska solata Uroša Štefelina, ki jo dopolnjujeta SPAR krožnik predjedi in zeleni feferoni polnjeni s sirom. Ponudite lahko SPAR Premium namaze, SPAR Premium grisine in SPAR Premium Taralli, ki lepo dopolnijo kruh iz Sparove pekarne.
Na mizi naj prostor najdejo tudi SPAR Premium maline in borovnice ter mandarine, k vsemu skupaj pa dodajte še pest ali dve SPAR orehovih jedrc.
V prazničnem času si svoje mesto na mizi zasluži tudi potica. Za ljubitelje klasike je tu vrhunska SPAR Premium orehova potica s 70 % orehovega nadeva. Če pa se radi prepustite tudi drugačnim okusom, obvezno poskusite SPAR Premium pehtranovo potico s 54 % pehtranovega nadeva in SPAR Premium Chefov panettone s kandiranimi pomarančami in rozinami.
Vse skupaj lahko poplaknete s kapljico rujnega – izbira je velika, ogledate si jo lahko v Spar katalogu vin – ali pa z odličnimi sadnimi sokovi, kot je SPAR Premium 100 % BIO motni jabolčni sok iz slovenskih jabolk topaz.
Foto: Žurnal24