Avtomobilizem

Opel Mokka in Opel Mokka-e: drzna in drugačna, vzljubili jo boste

17. aprila, 2023 - Oglasno sporočilo

Mokka na novo postavlja pravila in vožnjo dviguje na višjo raven. 

Na voljo tako s klasičnim kot tudi s popolnoma električnim pogonskim sklopom. Mokka, ki jo odlikujejo čista in drzna oblikovna dovršenost, značilno Oplovo udobje in napredne tehnologije iz višjih segmentov trga, je na voljo po dostopni ceni – od 19.990 eur ali od 170 eur na mesec z Opel financiranjem. Naj dodamo, da je vozilo na voljos klasičnim kot tudi s popolnoma električnim pogonskim sklopom. Vozilo ponuja obilje vsega, pri znamki pa poudarjajo, da je ne običajno drugačna. Preprosto Mokka.

Foto: Opel

Naj osvežimo spomin, Mokka je stara znanka v slovenskem prostoru, saj je bila prvič predstavljena že leta 2012 in je do danes dosegla impresivne prodajne številke – na evropski ravni je bilo prodanih več kot milijon primerkov, od tega približno 4500 v Sloveniji. Pri uvozniku za blagovno znamko Opel, Wallis Automotive Europe, tudi tokrat ne skrivajo samozavesti, da vas bo Mokka navdušila, saj je SUV B segment, kamor uvrščamo tudi Mokko, še vedno eden najhitreje rastočih trgov v avtomobilski industriji. 

Mokka predstavlja prenovljen obraz Opla in napoveduje trend blagovne znamke za naslednje desetletje. V oči pade prednji Oplov Vizir, kjer je inspiracijo prispevala legendarna Manta, ki ima masko, žaromete ter logotip integriran v en sam vizualni modul. Izjemen vtis se nadaljuje tudi v notranjosti – nova izčiščena armaturna plošča, poimenovana Pure Panel, vključuje dva široka zaslona in je osredotočena le na bistveno, brez odvečnih elementov – pregledna, razčlenjena in razumljiva. Oplovi oblikovalci so posvetili posebno pozornost digitalnemu ‘razstrupljanju’ in sledili načelu “manj je več”. Zagotovili so intuitivno upravljanje sistema, da ga lahko voznik/ca uporablja brez preusmerjanja pozornosti od vožnje, najpomembnejše funkcije pa voznik/ca upravlja s krmilnimi tipkami in se ji/mu ni treba prebijati skozi podmenije.

In prostornost? Prtljažnik v osnovi meri 350 litrov pri bencinski in dizelski različici, oziroma 310 litrov pri električnem modelu Mokka-e in se ga da povečati do 1105 litrov – več kot korektno.

Foto: Opel

Preprosto električna

Mokka–e, na električni pogon, je zagotovo največja novost poleg obeh motorjev z notranjim zgorevanjem v bencinski in dizelski različici. Vse zavezane k zelenim inovacijam za trajnostno prihodnost, bo zagotovo navdušil električni pogonski motor, ki zmore točno 100 kilovatov (136 konjskih moči), z impresivnim takojšnjim navorom do 260 njutnmetrov. Zavidljiv je tudi doseg litij-ionske baterije, ki vas bo v idealnih pogojih in v načinu vožnje “Eco” (na voljo sta še načina “Normal” in “Sport”) pripeljala do 324 kilometrov daleč. Polnjenje je dostopno, najpreprosteje je uporabiti polnilno postajo z močjo 11 kW, ki si jo lahko vgradite tudi doma, najhitreje pa boste svojo Mokko-e napolnili na javnih polnilnih postajah z močjo 100 kW in to le v dobre pol ure. Še več, nemška znamka za baterijo zagotavlja osemletno jamstvo oziroma jamstvo do 160.000  prevoženih kilometrov. Pri tem velja omeniti, da ob nakupu električnih vozil še vedno lahko zaprosite za subvencijo iz Eko sklada. Nova Mokka-e je tako vsekakor izjemna in primerna tako za osebno, kot tudi za poslovno rabo. 

Foto: Opel

Naj dodamo, da znamka Opel, v skladu s smernicami EU pospešeno nadaljuje ofenzivo elektrifikacije, s ciljem, da do leta 2028 postane popolnoma brezemisijska blagovna znamka in zasleduje cilje po novi mobilnosti, ki bo dostopna, trajnostna in pametna.

Foto: Opel

Inovativne tehnologije

Nemški inženirji so posebno pozornost pri snovanju Mokke namenili tudi varnosti in udobnosti. Velja denimo omeniti aktivno usmerjanje na voznem pasu in prilagodljivi regulator hitrosti, ki s samodejnim pospeševanjem in zaviranjem pomaga ves čas ohranjati stalno razdaljo do vozila, ki vozi pred vami. Med inovacije, ki še posebej izstopajo, sodi tudi sistem osvetlitve s prilagodljivimi IntelliLux LED® matričnimi žarometi, ki preprečujejo slepljenje drugih voznikov in so edinstveni v tem segmentu. V serijsko opremo je sicer vključenih tudi obilo asistenčnih sistemov. Vse različice Mokke so serijsko opremljene s prepoznavanjem prometnih znakov, zaznavanjem utrujenosti voznika, opozarjanjem na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem v sili in zaznavanjem pešcev. Na voljo so tudi 180-stopinjska vzvratna kamera, pomočnik za samodejno parkiranje in nadzor mrtvih kotov. Za dodatno udobje pa bodo poskrbeli vrhunci ponudbe – ogrevan sedež z alkantaro, masažno funkcijo za voznika ter ogrevan volan. V sredinski konzoli je tudi prostor za pametni telefon, ki omogoča brezžično polnjenje naprave.

Foto: Opel

Naj dodamo, da je Opel edina blagovna znamka, ki jamči zadovoljstvo cenjenih strank. Pri Oplu so prepričani, da bo vaš novi Oplov avtomobil izpolnil vaša pričakovanja, še več, vzljubili ga boste. Prav zato edini v Sloveniji nudijo Jamstvo zadovoljstva, kar pomeni, če z novim vozilom ne bi našli skupnega jezika, ga lahko v 30 dneh ali po manj kot 2.000 prevoženih kilometrih pripeljete nazaj in vam vrnejo kupnino vozila. Tako preprosto in iskreno.

Povprašajte za ponudbo pri najbližjem pooblaščenem Oplovem trgovcu in odpeljite izbrano Mokko kar takoj z Jamstvom zadovoljstva.