Prosti čas

Od jutri v kinu: komična grozljivka Renfield

13. aprila, 2023 - Oglasno sporočilo

“Zlo ne traja večno brez malce pomoči.

Na velika platna se vrača pošastni Drakula v komični grozljivki Renfield. Zgodba spremlja Drakulovega zvestega služabnika, ki pa si po več stoletjih služnosti želi na vsak način prekiniti strupeno razmerje s svojim šefom in normalno zaživeti.

Film je režiral Chris McKay (The Tomorrow War, LEGO Batman filmpo scenariju Ryana Ridleya (serija Ghosted, serija Rick & Morty), ki temelji na izvirni ideji ustvarjalca serij Živi mrtveci in Invincible Roberta Kirkmana.

V glavnih vlogah zaigrajo oskarjevec Nicolas Cage, Nicholas Hoult, Awkwafina, Ben Schwartz in Adrian Martinez.

Oglejte si napovednik, komična grozljivka RENFIELD pa bo na rednem sporedu v kinematografih od 13. aprila 2023 dalje.

O zgodbi:

V tej sodobni pošastni zgodbi o Drakulovem zvestem služabniku Nicholas Hoult (Pobesneli Max: cesta besa, franšiza Možje Xzaigra Renfielda, mučenega pomočnika najbolj narcističnega šefa v zgodovini, Drakule (ki ga upodobi dobitnik oskarja Nicolas Cage). Renfield je prisiljen svojemu gospodarju izpolniti vsako njegovo zahtevo, ne glede na to, kako ponižujoča je. In sedaj, po stoletjih služnosti, je Renfield pripravljen na življenje zunaj sence Princa teme. Če bo seveda lahko ugotovil, kako končati svojo soodvisnost.

Včasih je šef lahko prava pošast. V primeru Renfielda, ki dobesedno dela za eno najslavnejših pošasti vseh časov, pa to še kako drži. Z divje iznajdljivim pogledom na vampirsko mitologijo Nicholas Hoult zaigra Renfielda kot žalostnega, večno zlorabljenega Drakulovega privrženca, ki se je po desetletjih vestne službe svojemu izkoriščevalskemu gospodarju (upodobi ga Nicolas Cage) znašel v popolni življenjski krizi. Renfield noče več izpolnjevati Drakulovih ukazov, vendar se mu ne sanja, kako mu ubežati ali udariti nazaj. Vse pa se spremeni, ko Renfield sreča policistko Rebecco (Awkwafina) iz New Orleansa, načelno častnico, ki ima nekaj nerazrešenih težav z jezo in je odločna, da bo uničila najmočnejšo družino zločincev v mestu, ki jo vodita Bellafrancesca Lobo (Shohreh Aghdashloo) in njen sin Tedward (Ben Schwartz). Renfield je nad Rebeccino pripravljenostjo, da se postavi za to, kar je prav, navdušen in prične si predstavljati svetlejšo prihodnost zase – takšno, v kateri bi lahko pobegnil od napornega nočnega obstoja in znova užival v sprehodu med živimi.

Foto: Karantanija Cinemas

Vloga Reinfielda je pripadla igralcu Nicholasu Houltu, nominirancu za emmyja. “Nick Hoult je igralec, ki mi je bil vedno zelo všeč,” je povedal režiser Chris McKay. “Bil sem tako navdušen, da je privolil v snemanje, saj brez njega, iskreno, ne bi bilo filma. Je najbolj marljiv igralec, kar sem jih kdaj srečal. Samo vrže se v vse.In tako je pameten in zabaven. Nick nima ega in se želi samo zabavati. Zelo je premišljen glede scenarija in likov.Je najboljši partner v filmu.

Foto: Karantanija Cinemas

Hoult se je takoj osredotočil na Renfieldovo čustveno jedro. “Renfield je preprosto izčrpan od umazanega dela, ki ga mora opravljati za Drakulo,” je povedal Hoult. “Izčrpan je, potolčen in išče pobeg ali nekakšno iskrico, da bi se vrnil v normalno življenje in tisto, kar pogreša. Med Renfieldom in Drakulo vlada strupeno razmerje – izjemno dolgo sta skupaj in znata pritiskati drug na drugega in delovati drug proti drugemu.

Foto: Karantanija Cinemas


Malo igralcev se vlogi posveti tako, kot to počne oskarjevec Nicolas Cage, in zaradi njegove velike prezence je bilo očitno, da bo prevzel ikonično vlogo Drakule. Ko je Cage prvič prebral scenarij, je bil nad izvirnostjo navdušen. “Mislil sem, da je to nov način dela in da nam bo dal priložnost, da zaigramo na način, ki sem ga resnično občudoval, odkar sem videl grozljivko Ameriški volkodlak v Londonu,” je povedal Cage. “Če lahko zadenete pravo mero komedije in grozljivke, imate nekaj zelo posebnega in zelo okusnega.

Foto: Karantanija Cinemas


Cage je bil od vsega začetka popolnoma predan utelešenju Princa teme in je od prvega dne obogatil filmski proces. “Nick je takoj začel delati na liku in glasu,” pravi režiser McKay. “Z njim smo že zgodaj imeli Zoom, kjer je ponavljal svoje besedilo, improviziral nekaj stvari in oponašal glas. Je izjemen igralec in navdih, da je zraven.

Foto: Karantanija Cinemas

IGRALSKA ZASEDBA: Nicholas Hoult, Nicolas Cage, Awkwafina, Ben Schwartz, Adrian Martinez

REŽIJA: Chris McKay

SCENARIJ: Ryan Ridley

PO IZVIRNI IDEJI: Robert Kirkman  

PRODUCENTI: Robert Kirkman, David Alpert, Bryan Furst, Sean Furst, Chris McKay

IZVRŠNA PRODUCENTKA: Samantha Nisenboim

ŽANR: komična grozljivka