Posel

Nova KBM prejela priznanje odličnosti Euromoney

1. avgusta, 2023 - Oglasno sporočilo

Nova KBM, ki je od februarja letos del Skupine OTP, je v letu 2023 prejela priznanje odličnosti “Euromoney Award for Excellence” kot najboljša slovenska banka.

Nagrade Euromoney na podlagi ocen priznanih področnih novinarjev že več kot 20 let podeljuje istoimenska britanska finančna revija. V finančnem svetu slovijo kot ugledna in neodvisna priznanja, ki temeljijo na mnogih objektivnih kriterijih – poleg poslovnih rezultatov upoštevajo še druge pomembne dejavnike, kot so inovacije, raziskave in nove storitve.

Nova KBM že več let posluje dobičkonosno, s čimer zagotavlja osnovo za dolgoročno vzdržnost in odpornost ter nadaljnje investicije v razvoj in družbeno odgovorno delovanje. Uresničujemo tudi celovito strategijo ESG, ki se osredotoča na večjo vzdržnost za okrepitev konkurenčnosti in privlačnosti. Obenem si prizadevamo sistematično upravljati okoljske in družbene vidike ter skrbeti za visoke standarde korporativnega upravljanja, s čimer postavljamo najboljše zglede.

Foto: Nova KBM
Foto: Nova KBM

John Denhof, predsednik uprave Nove KBM, je ob tem povedal: “Nova KBM je v letu 2022 utrdila položaj najdostopnejše banke v državi, ki zagotavlja vrhunske in celovite finančne storitve. Večino teh lahko stranke opravljajo kjer koli in kadar koli, prek spleta oz. mobilne naprave. Digitalizacija kot prednostno razvojno področje je strateška usmeritev banke. Ponosni smo, da sta bili naša spletna in mobilna banka že tretje leto zapored imenovani za najboljši v Sloveniji. Nova KBM je ena najbolj inovativnih bank na slovenskem trgu in zdaj tudi pomembna članica Skupine OTP. Tudi najnovejša, tokrat mednarodna nagrada, potrjuje, da uspešno uresničujemo ambiciozno vizijo biti najboljša banka, kar prepoznavajo tudi v mednarodnih strokovnih krogih. Nagrado s ponosom delim s sodelavci in se jim zahvaljujem za njihov prispevek k uspehu. Kot članica Skupine OTP se Nova KBM še naprej osredotoča na stranke in na uresničevanje strateških prednostnih nalog.

Nagrado Euromoney je dobila tudi madžarska banka OTP Bank, lastnica Nove KBM – uvrščena je bila med najboljše digitalne banke v Srednji in Vzhodni Evropi, že šestič pa je dobila tudi nagrado za najboljšo banko na Madžarskem.

O nagradi Euromoney

Euromoney nagrade za odličnost 2023 podeljuje žirija po večmesečnem procesu raziskovanja in intervjujev. Strokovni odbor za ocenjevanje je ocenjeval finančne kazalnike, velikost, dobičkonosnost in rast, relativno boljšo uspešnost v primerjavi s podobnimi bankami ter sposobnost prilagajanja spreminjajočim se razmeram na trgu in/ali potrebam strank. Poleg finančne uspešnosti je žirija ocenjevala strategijo digitalnega bančništva, postopke za zagotavljanje kibernetske varnosti in družbeno odgovornost.