Tehnologija

Nova Galaxy S23 serija pametnih telefonov, ki vas bo pustila brez besed

24. februarja, 2023 - Oglasno sporočilo

Prefinjen videz serije Galaxy S23 je vsekakor mamljiv že na prvi pogled. A prava lepota se skriva pod površjem in ta vas bo resnično pustila brez besed. Ta serija naprav namreč vsebuje skupno kar 12 komponent, ki so narejene iz recikliranih materialov.

To vse tri telefone serije Galaxy S23, Galaxy S23+ in Galaxy S23 Ultra uvršča med najbolj trajnostne pametne telefone Samsung do sedaj. Zavržene ribiške mreže, plastenke PET, reciklirana aluminij in steklo – to materiali, ki predstavljajo komponente telefonov Galaxy S23 serije.

Od embalaže do stekla – reciklirani materiali so povsod

Samsung uporablja minimalno embalaže za celotno družino Galaxy S23, kar je v mnogih pogledih koristno za okolje. Čeprav smo sprva godrnjali, da v škatli ni polnilca, danes kot potrošniki v skrbi za okolje to razumemo. Kdo danes kupi nov telefon, ne da bi imel doma vsaj en, a bolj verjetno dva do tri polnilce? Poleg tega so polnilci Samsung splošno dostopni. Na ta način imamo manj odpadkov in manj embalaže.

Prihranek ni samo pri najbolj očitnem, pač pa tudi pri porabi goriva za transport na primer, saj gre v primeru manjše embalaže veliko več mobilnih telefonov v škatlo, kontejner in na ladjo, tovornjak ali letalo. Predstavljajte si, za koliko prihranka dejansko gre, če vam povemo, da Samsung vsako leto proda več deset milijonov mobilnih telefonov serije S.

Tudi vsa papirnata embalaža telefonov je seveda izdelana iz 100 % recikliranega papirja. Ekološko pa je tudi Gorilla Glass Victus 2 zaščitno steklo, najmočnejše zaščitno steklo trenutno na tržišču, ki se lahko pohvali, da je izdelano iz 22 % recikliranega materiala.

Pri izdelavi telefona je uporabljen rekorden odstotek reciklirane plastike, aluminija in stekla, takšen odstotek, ki je zadostoval za pridobitev certifikata UL ECOLOGO® za zmanjšanje vpliva na okolje.

Foto: Samsung

Kamera za popolne dnevne in nočne posnetke

Lahko se strinjamo, da je kamera ena najpomembnejših elementov pri izbiri nove naprave. Serija Galaxy S23 prihaja z izboljšanimi kamerami, glavna novost pa je 200MP Adaptive Pixel senzor na modelu Galaxy S23 Ultra, ki ustvarja neverjetne fotografije in video posnetke – kot na profesionalnih kamerah. Poleg tega je izboljšana funkcija Nightography, ki s pomočjo umetne inteligence obdeluje drobne podrobnosti in barve za ustvarjanje visoko kakovostnih fotografij v temi.

Zahvaljujoč novi selfie kameri Super HDR bodo bolj kakovostni tudi selfiji. Ta kamera s samodejnim ostrenjem ustvarja resnično epske fotografije – kot nalašč za Instagram. Za tiste, ki fotografiji posvečate nekoliko več pozornosti, aplikacija Expert Raw prinaša profesionalne možnosti snemanja v formatu RAW in JPEG, pri urejanju pa vam bo v pomoč praktično in natančno S Pen pisalo, ki ga najdemo pri modelu Galaxy S23 Ultra.

Prefinjena eleganca in brezhibna zmogljivost

Veliko pozornosti do detajlov dokazuje tudi čudovita paleta barv, navdihnjena z zemeljskimi toni: zelena, krem, barv sivke in fantomska črna, se idealno podajajo v vse aktualne trende. Poleg tega novi dizajn Galaxy S23 in Galaxy S23+ sedaj sledi dizajnu modela Ultra. Kamere tako nimajo več tistega izbočenega okvirja, ampak se odlično zlijejo z ohišjem, kar jih naredi še bolj izpopolnjene.

Serijo Galaxy S23 odslej poganja najnovejša mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 2, ki postavlja uporabniško izkušnjo na novo raven, zmogljive baterije teh naprav pa omogočajo brezhibno delovanje ves dan.

Foto: Samsung

Že na voljo

Samsung Galaxy S23 serija prinaša vrhunsko kamero, inovativen dizajn in seveda neverjetne možnosti za zabavo, delo in vsakdanje življenje, ki zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo doslej. To so pametni telefoni, ki postavljajo trende. Sedaj je izbrani model lahko tudi že vaš, saj so vsi trije modeli Galaxy S23 serije od 17. februarja 2023 na voljo pri operaterjih in v maloprodaji ter tudi na spletni strani Samsung – Galaxy S23 Ultra po priporočeni maloprodajni ceni od 1.399 €, Galaxy S23 po priporočeni maloprodajni ceni od 949 € in Galaxy S23+ po priporočeni maloprodajni ceni od 1.199 €.