Prosti čas

Nova dimenzija potovanj: Tako boste brezskrbno potovali kamorkoli!

28. junija, 2023 - Oglasno sporočilo

Brezskrbna potovanja so sanje vsakega popotnika. Ne glede na to, ali greste na dopust ali službeno potovanje, si zagotovo želite, da bi bilo vaše potovanje brez stresa in skrbi. Kako doseči to? Preberite naše nasvete, kako narediti vaše potovanje brezskrbno.

Pravočasno na letališče

Začnite z dobro pripravo pred odhodom na letališče. Načrtujte, koliko časa boste potrebovali za prihod na letališče in upoštevajte čas, ki ga boste porabili za varnostne preglede, osebno identifikacijo in oddajo prtljage. Če niste prepričani, koliko časa potrebujete, raje pridite nekoliko prej, kot da zamudite let.

Foto: Samsonite

Potrebne dokumente imejte vedno pri sebi

Preden se odpravite na potovanje, preverite, kakšne dokumente potrebujete za potovanje, na primer potni list, vizum, zdravstveno kartico ali voznikovo dovoljenje. Prepričajte se, da imate vse dokumente s seboj, predvsem pa jih imejte vedno pri sebi. Priporočljivo je, da si naredite fotokopije pomembnih dokumentov in jih shranite na varnem mestu, na primer v hotelski sef.

Izberite primerno prtljago

Prtljaga igra pomembno vlogo pri brezskrbnem potovanju. Izberite kakovostno in primerno veliko prtljago za vaše potovanje. Pri nakupu prtljage upoštevajte tudi omejitve velikosti in teže, ki jih določajo letalske družbe. V kolikor se potuje z letalskimi prevozniki je potrebno pred odhodom preveriti, kakšna so pravila za prevoz prtljage in se temu prilagoditi.

Varnost prtljage

Pazite na varnost vaše prtljage. V primeru letalskega potovanja, ne pustite prtljage brez nadzora. S seboj imejte ključavnice za prtljago, da boste lahko zaklenili prtljažnik ali kovček. Prav tako imejte vedno pri sebi dragocene stvari, kot so denarnica, dokumenti in elektronski naprave.

Zavarujte se

Če želite imeti resnično brezskrbno potovanje, razmislite o zavarovanju potovanja. Različna zavarovanja pokrivajo različne stvari, kot so odpoved potovanja, izgubljena prtljaga, bolezen ali nesreča. Preverite, kakšne vrste zavarovanj so na voljo in izberite tisto, ki ustreza vašemu potovanju.

Preverite pogoje vstopa v državo

Preden se odpravite na potovanje, se prepričajte, da ste seznanjeni z zahtevami za vstop v državo, kamor potujete. Nekatere države zahtevajo posebna potrdila o cepljenju ali testiranju, zato se prepričajte, da imate vse potrebne dokumente.

Foto: Samsonite

Rezervirajte vnaprej

Če želite prihraniti denar in si zagotoviti mesto, rezervirajte svoje prenočišče, letalske karte in aktivnosti vnaprej. To vam bo tudi omogočilo večjo fleksibilnost pri načrtovanju vašega potovanja.

Pripravite rezervne načrte

Če se na vašem potovanju zgodi kaj nepričakovanega, na primer odpoved leta ali nesreča na cesti, imejte pripravljen alternativni načrt. Bodite pripravljeni, da se prilagodite novim okoliščinam in si zagotovite nadomestne možnosti.

Skrbno načrtujte svoj proračun

Pred odhodom na potovanje naredite načrt vaših stroškov, vključno s prevozom, prenočiščem, hrano in aktivnostmi. Bodite realni in se držite vašega proračuna, da se izognete neprijetnim presenečenjem.

Načrtujte dovolj časa

Stresni urniki in preveč natrpana itinerarja lahko povzročijo nepotrebne težave in frustracije. Načrtujte dovolj časa za potovanje od točke A do točke B, pa tudi za odmore in odkrivanje krajev med potjo. Tako se boste lahko izognili stresu in uživali v brezskrbnem potovanju.

Preverite vremensko napoved

Pred odhodom na potovanje vedno preverite vremensko napoved za vaš cilj. S tem boste lahko pripravili ustrezna oblačila in dodatke, kot so dežnik, kapa in rokavice.

Foto: Samsonite

Ne pozabite na zdravila

Če jemljete kakršna koli zdravila, jih vedno vzemite s seboj na potovanje. Prav tako je pametno, da s seboj vzamete osnovno osebno zdravstveno opremo, kot so obliži, razkužila in protibolečinska zdravila.

Varnost na prvem mestu

Med potovanjem poskrbite za svojo varnost in se izogibajte nevarnim območjem. Prav tako imejte vedno pri sebi svoje dragocene predmete, kot so denarnica, telefon in kamera.

Foto: Samsonite

Samsonite Proxis: Naslednja generacija prtljage, ki poskrbi za brezskrbna potovanja!

Samsonite Proxis je nova generacija kovčkov, ki je narejena iz posebnega materiala imenovanega Roxkin™. Ta material je izdelan iz več plasti in se lahko enostavno povrne v prvotno obliko tudi po manjših poškodbah. S tem zagotavlja trdnost, odpornost in lahkotnost. Kovčki so zasnovani s sofisticiranim dizajnom, ki izžareva samozavest in so prilagojeni za izpolnjevanje vseh vaših potovalnih potreb. Izbiro kovčka Proxis dopolnjuje tudi posebna garancija, ki jo zagotavlja Samsonite #WeCare program in s tem zagotavlja vrhunsko izkušnjo. Kabinski kovček se lahko razširi s posebno zadrgo, ki omogoča dodaten prostor za prtljago.

Foto: Samsonite
Foto: Samsonite

Samsonite Essnes: Ker si vsak potnik zasluži kakovosten, sodoben in trajnosten kovček

Samsonite Essens je nova serija potovalnih kovčkov, ki vsakemu potniku, ne glede na to, če ga iz omare povleče zgolj enkrat na leto ali vsaka dva tedna, ponuja vrhunsko kakovost, funkcionalnost in stil. Samsonite Essens se ponaša z inovativno zasnovo in visokokakovostnimi materiali, ki zagotavljajo varnost ter zaščito vaše prtljage med potovanjem. Lupine kovčkov so izdelane iz vsaj 70 % recikliranega polipropilena, njihova notranja obloga in pasovi pa so izdelani iz 97 oziroma 100 % recikliranega PET materiala, kar pomeni, da močno prispevajo k zmanjšanju odpadkov in izkoriščanju že uporabljenih materialov. Kovčki Essens so evropskega porekla in nudijo pravico do popravila. Na voljo so v različnih velikostih in dizajnih, kar omogoča pestro izbiro glede na vaše potrebe in osebni stil. Ne glede na to, ali se odpravljate na poslovno potovanje ali počitnice, bodo kovčki Samsonite Essens zagotovili, da boste potovali z lahkoto, stilom in zaupanjem.

Foto: Samsonite
Foto: Samsonite