Tehnologija

Ni šala: Vaš pes lahko postane obseden s televizijo

21. decembra, 2023 - Vsebino omogoča Telekom Slovenije

To je razlog, da bo vaš pes postal obseden s televizijo in osvobojen stresa, medtem ko ste v službi.

Če ste lastnik psa, se vam lahko zgodi, da pes dnevno ob vašem odhodu v službo doživi velik stres in postane tesnoben, kar pripomore k temu, da tudi vi v službi niste popolnoma mirni, saj ves čas razmišljate o tem, ali bo lahko pes zdržal do vašega prihoda domov. Poskusili ste že marsikatero stvar, prižgali ste mu televizijo ali zavrteli pomirjajoče videe za pse na Youtubu, a ste naleteli na težavo, saj se predvajanje na Youtubu po določenem času samodejno ustavi, če vmes nič ne klikate.

Foto: Profimedia

Kako je nastal Happy dog – poseben televizijski program za pse?

Ravno to se je dogajalo tudi Ronu Leviju, ki je opazil, da ima njegov pes Charlie separacijsko krizo na dnevni ravni in ko mu je predvajal posebno vsebino za pomiritev psov na Youtubu, se je pes popolnoma pomiril. Ronu se je posledično porodila ideja o posebnem televizijskem programu za pse. Povezal se je z znanstveniki in veterinarji in prišel do zaključka, da je znanstveno dokazano, da v kolikor pes gleda posebno vsebino za pse, mu to močno zmanjša stres in tesnobo, ki ju doživlja na dnevni ravni.

Tako je nastal poseben televizijski program za pse – Happy dog. Kaj točno je Happy dog? Je televizijski program, ki je narejen posebej za človekove najboljše prijatelje pse, ki obratuje 24 ur na dan sedem dni v tednu in ki s svojimi premišljeno zastavljenimi vsebinami pomiri vašega psa, navsezadnje pa tudi vas, saj veste, da je vaš pes, medtem ko vas ni, v dobrih rokah.

Foto: Profimedia

Happy dog sestavljajo tri podvsebine

In sicer: sprostitev, izpostavljenost in stimulacija. Kot že ime pove, so sprostitvene vsebine namenjene sprostitvi vašega psa. Pes se tako ob gledanju počasnih in pomirjujočih posnetkov popolnoma pomiri, k temu pa pripomorejo tudi posebne zvočne frekvence, ki vplivajo na nižjo raven tesnobe.

Izpostavljenost sestavljajo vsebine, ki so namenjene temu, da psa počasi spoznavate z različnimi, za psa ponavadi neprijetnimi zvoki, kot so nevihte, hišni zvonec, sesalec do te mere, da te zvoki psu ne povzročajo več tesnobe. Pes se tako ob grmenju ne bo več obsedeno skrival in bil prestrašen.

Stimulirajoče vsebine pa psa domišljisko ponesejo na sprehod po plaži ali v park ob zvoku ptic, opic in igrač. Poskakovanje žoge ob tla bo vašega psa mentalno stimuliralo in povzročilo, da mu bo, medtem ko vas čaka, manj dolgčas.

Happy dog je pomagal že veliko psom, lastniki pa so nad tem programom popolnoma navdušeni, saj so opazili, da je njihov pes bolj srečen v primerjavi s prej. Saj veste, kako pravijo – srečen pes pomeni srečnega lastnika.

Kje torej skupaj z vašim psom začnete sanjsko popotovanje brez stresa in tesnobe in dostopate do programa Happy dog? Ekskluzivno na NEO s klikom TUKAJ.