Prosti čas

Nepozabna pomladna doživetja v Thermani Laško

31. marca, 2023 - Oglasno sporočilo

Po hladnih zimskih dneh se vsi veselimo prijetnih spomladanskih temperatur, sončnih žarkov, prekrasnih prizorov prebujajoče narave ter vedno daljših dni, ki kar kličejo k aktivnemu preživljanju prostega časa v naravi.

Thermana Laško je skupaj z destinacijo Laško odlična ideja za pomladni oddih, saj združuje sprostitev v blagodejni termalni vodi in wellness centru, vrhunsko kulinariko ter številne aktivnosti v naravi, obenem pa gre za družinam prijazne terme, kjer bo vsak član družine našel svoj prostor za razvajanje in regeneracijo ter številne možnosti za doživetja.

Vodna doživetja pod odpirajočo se stekleno kupolo so na voljo v vsakem vremenu. (Foto: Thermana Laško)

Vodna zabava pod stekleno kupolo ter unikatna wellness razvajanja

V hotelu Thermana Park se nahaja eden najsodobnejših termalnih centrov v Sloveniji, ki je umeščen pod edinstveno odpirajočo stekleno kupolo. Na več kot 2.200 m2 vodnih površin je na voljo zabava in sprostitev za vso družino. Najmlajši se lahko prepustijo vodnim radostim in doživetjem, starši pa pobegnejo od ustaljene rutine, uživajo v masažnih bazenih, razstrupijo telo v tematskih savnah ali pa izbirajo med številnimi wellness tretmaji s pridihom lokalnega okolja v Wellness Spa Centru.

Za popolno umiritev telesa in duha Thermanini wellness strokovnjaki priporočajo hišne rituale ter wellness tretmaje, ki temeljijo na pivovarski in čebelarski tradiciji kraja.

Otroški wellness v družbi staršev vključuje čokoladno masažo, otroško pedikuro in nego obraza. (Foto: Thermana Laško)

Raznovrstne aktivnosti za otroke

Otrokom v Thermani Laško nikoli ne bo dolgčas, saj lahko uživajo v bogatem animacijskem programu na bazenih pod kupolo kot tudi v gledaliških predstavah, plesnih in ustvarjalnih delavnicah, jogi za otroke ter večernem mini clubu, kjer se zabavajo z izkušenimi animatorji ter rajajo z maskotami – Vodomčkom in Vodomčico.

Po celodnevnih vodnih vragolijah, divji reki, spuščanjem po toboganih ter drugih zabavnih igrah je čas za igro in aktivnosti na svežem zraku. Med krošnjami stoletnih dreves v bližnjem Zdraviliškem parku stoji mogočna grajska trdnjava, kjer lahko otroci krepijo svoje motorične sposobnosti, obenem pa razmigajo možgane z reševanjem čebeljih ugank  in izvedo marsikatero zanimivost iz življenja čebel.

Malce starejši se lahko preizkusijo v številnih igrah virtualne resničnosti v sobi VR doživetij ter tako na zanimiv in zabaven način spoznajo zgodovino Celjskih grofov. Za odličen zaključek dneva pa poskrbi otroški wellness s čokoladno masažo ali drugimi otroškimi wellness tretmaji, kjer otroci lahko uživajo v družbi svojih staršev. 

Bogat animacijski program na bazenih in v hotelu je odlična popestritev za otroke. (Foto: Thermana Laško)

Raziskovanje skritih kotičkov Laškega

V Laškem je veliko možnosti za aktivnosti, rekreacijo in oddih v naravi. Na voljo so številne pohodniške in kolesarske poti, ki vodijo skozi cvetočo pokrajino in nudijo čudovite razglede. Družine, ki imajo rade aktivni oddih v naravi, obenem pa rade razvajajo svoje brbončice, si lahko izposodijo kolo, raziščejo okolico in se podajo na piknik v neokrnjeno naravo ter uživajo v številnih lokalnih dobrotah iz skrbno pripravljene piknik košarice. Vsi željni pustolovščin, lahko obiščejo Escape room Enigmarium ter se podajo na zabavno preizkušnjo povezano s pivovarsko zgodovino, ki le najboljše pripelje do pravega pivovarjevega zlata ali pa poiščejo skriti zaklad v napeti pustolovski igri UNLOCK Laško.

Ogled Polhove jame na kmetiji Slapšak je prava pustolovščina za vso družino, saj gre za pozabljeni rudnik, kjer je se je možno sprehoditi po opuščenih rovih, za piko na i pa poskrbi medena pravljica pri Čebelarstvu Šolar, kjer družine spoznajo eno izmed najstarejših obrti v Sloveniji, izdelajo lectovo srce ter okušajo medene produkte. Več o aktivnostih v okolici preverite TUKAJ.

SLIKA 4: Laško je destinacija prepletena s pohodniškimi in kolesarskimi potmi, na voljo pa so tudi številna doživetja v naravi. (Foto: Thermana Laško)

Želite za nekaj dni pobegniti od vsakodnevnih obveznosti ter ustvariti nepozabne družinske spomine? Preverite aktualne pakete bivanja na www.thermana.si ali pokličite 03/423 21 00.